18.12.11

#2

Eye Contact - Gang Gang Dance


Γιατί; Δεν έχω να πω τίποτα για τους Gang Gang Dance. Ότι έγραφα τότε, ισχύουν και τώρα: Το Eye Contact είναι δίσκαρος. Η Liz Bougatsos (η οποία από κοντά μοιάζει με μπουζουκόβια από το Κιλκίς) και το υπόλοιπο group παραδίδουν μαθήματα art pop. Δυνατά drums, μπλιμπλίκια στο background, αιθέρια φωνητικά, όλα μπλέκονται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν ένα συνοθύλλευμα dance, R'nB, avant garde, oriental και noise pop. Αυτό λειτουργεί ακόμα καλύτερα live, σαν να σε παρασέρνει αυτή η μουσική θύελλα και να χάνεσαι μέσα στους διαφορετικούς ήχους. Η pop όπως θα 'πρεπε να είναι.
Highlights: Το 11λεπτο "Glass Jar" που πατάει στα βήματα του "Shine On You Crazy Diamond", το "Adult Goth" με τα κρυστάλλινα beats της εισαγωγής, το tribal "Τhru And Thru" και το πρώτο single "MindKilla", το οποίο, σε έναν ιδανικό κόσμο, θα είχε κατακτήσει τα charts.

 

#3: Wounded Rhymes - Lykke Li

~Gee

W H O K I L L - tUnE - yArDs

Γιατί; Επειδή είναι ο πιο ιδιόμορφος και ιδιαίτερος ήχος αλλά από τις πιο σταράτες και άμεσες στιχουργικά δουλειές του 2011. Η Merrill Garbus aka tUnE-yArDs (που πριν δω φωτογραφία της ορκιζόμουν ότι είναι άντρας, κάτι σαν την Eliza Carthy στο "The Bachelor" ένα πράγμα) με τα γιουκελέλε, τους δυνατούς στίχους και τις εντυπωσιακές ικανότητες των φωνητικών της χορδών πετάει στην άκρη Feist, EMA, Lykke Li, PJ Harvey και Bjork και αναδεικνύεται στην πιο δυναμική και πρωτοποριακή γυναικεία μουσική περσόνα της χρονιάς. Ή ακόμα και άντρας της χρονιάς, μιας και απ' ότι φαίνεται έχει περισσότερα αρχίδια απ' ότι όλοι οι άντρες της λίστας μου μαζί (η οποία περιλαμβάνει και τέσσερις μαύρους, οπότε καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάμε!).
Highlights: Το "Bizness" γιατί είναι σκέτη πώρωση, το "Gangsta" γιατί τι νόημα έχει να είσαι αγόρι αν δεν γίνεις ποτές γκάνγκστερ, το βίαιο "Doorstep" και το πιο ερωτικό "RiotRiot" που αποκαλύπτουν το μίσος και το κρυφό πάθος της Garbus για τις αστυνομικές δυνάμεις και το "Powa" γιατί δεν κωλώνει πουθενά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου