10.12.11

#11

Welcome to Condale - Summer Camp


Γιατί; Κατ'αρχήν, οι Summer Camp μας γκάστρωσαν (συγγνώμη, ε) μέχρι να κυκλοφορήσουν το "Welcome to Condale". Κατά δεύτερον, ο δίσκος περιέχει ένα από τα χειρότερα κομμάτια που έχω ακούσει ποτέ, το '1988'. Μην ρωτήσετε γιατί, απλά δεν μπορώ να το ακούσω ολόκληρο, με πιάνει αποστροφή. Κατά τρίτον, τα αρνητικά του δίσκου σταματάνε εδώ. Αυτό που με κέρδισε στο "Welcome to Condale" είναι ότι πρόκειται για έναν πολυδιάστατο δίσκο, που δεν εγκλωβίζεται στα καλούπια της '60s pop revival, με την εύκολη λύση της μίμισης boy - girl group όπως των Cults. Αντίθετα, ο δίσκος φέρνει πιο πολύ προς την electropop των early '80s με synthesizers, λούπες και τα εκπληκτικά φωνητικά της Elizabeth Sankey. Σε άλλα σημεία θρηνεί με απόγνωση ότι "nobody knows you when you're down and out" και σε άλλα γίνεται "a real bitch if I don't get what I want". Μαζί με τον Jeremy Warmsley έφτιαξαν το soundtrack για το Condale, ένα φανταστικό summer camp που μοιάζει να ξεπήδησε από το αντίστοιχο "Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα" της Αμερικής. Σε άλλα σημεία σκοτεινοί, σε άλλα να θυμίζουν Tom Vek (τα drums του "Losing My Mind" είναι ίδια με του "World Of Doubt"), ο δίσκος είναι απολαυστικότατος και παραστατικότατος. Σαν να βλέπεις τον "Brian Krakow" ως άλλο Στάθη Ψάλτη να κυνηγάει τη γκόμενα με το παπάκι, δηλαδή.
Highlights: Το σπαρακτικό "Nobody Knows You", το boy-girl fighting "Losing My Mind", το αγαπησιάρικο "I Want You" και το trashy "Brian Krakow".




Γιατί; Δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί μου άρεσε τόσο πολύ αυτός ο δίσκος. Ποτέ δεν ήμουν φαν της καθαρόαιμης φολκ, αλλά η Marissa Nadler με άγγιξε από την πρώτη στιγμή, από τότε που είχε βγάλει τον πρώτο της δίσκο με εκείνο το όμορφο το "My Little Lark". Να φταίει αυτή η φωνή που σε μαγνητίζει; Η μελαγχολική μουσική; Ή μήπως οι δακρύβρεχτοι στίχοι; Αν και το 2011 ήταν (όλως παραδόξως) μια χρονιά με ελάχιστες στιγμές μελαγχολίας και κατάθλιψης, οι λίγες στιγμές εκείνες ήταν πάντα συνοδευμένες από τούτο το δίσκο.Ίσως γιαυτό βρίσκεται εδώ που βρίσκεται...
Highlights: Το ξυραφάκι και φύγαμε "Baby, I Will Leave You In The Morning", το  "The Sun Always Reminds Me of You" και η γλυκόπικρη μελωδία του "Puppet Master".

Marissa Nadler - Baby I Will Leave You In The Morning by Slow Vertigo


#12: Anna Calvi -Anna Calvi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου