6.12.11

#13

Mirrorwriting - Jamie Woon


Γιατί; Διότι, κατ' αρχήν υπέστην brainwashing ένα βράδυ με tichu. Κατά δεύτερον, ξέμεινε χωρίς λόγο στο ipod μου από το Πάσχα και ξεπεταγόταν σε άσχετες στιγμές. Ο Τζέιμης ο Woon εμφανίστηκε το 2010 με το "Wayfaring Stranger", με αποτέλεσμα το BBC να τον συμπεριλάβει στο "Sound Of 2011", ανάμεσα στους Anna Calvi, James Blake, Jessie J, Υuck, χωρίς να κατακτήσει όμως την πολυπόθητη πρώτη θέση (πουτάνα Jessie J). Επιπλέον, το ότι σπούδασε μουσική στην ίδια σχολή με την Adele και την Amy Winehouse κατάφερε να ενισχύσει το hype γύρω από το ονομά του. Το "Mirrorwriting", σε παραγωγή Burial, απέσπασε μικτές κριτικές, με κύριο defaut όμως το ότι "το περίμεναν καλύτερο". Φλερτάροντας με την R'nB και με το autotune να είναι πανταχού παρόν, ο Jamie είναι πολύ κοντά σ'αυτό που ονόμασε το Pitchfork "indie crooner", και η dubstep soul του ήδη ξεκίνησε το crossover στην Ελλάδα. Το "Night Air" καλώς ή κακώς έχει αρχίσει να γίνεται επιτυχία, με διαφορετική -ελπίζω- τύχη από τα ποτάμια της Lykke Li.
Highlights: Φυσικά το σουξεδιάρικο "Night Air" με τους υπέροχους στίχους του, το πιο R'nB "Lady Luck" και το Burialιστικό "Spiral".



#14: Cat's Eyes - Cat's Eyes


Oh Land - Oh Land

Γιατί; Η πρώτη φορά που άκουσα Oh Land ήταν τυχαία σε ένα post στο facebook. Σε ένα εύκολα ερωτεύσιμο σκηνικό γεμάτο μπαλόνια ξεκίνησε να τραγουδάει το "Wolf & I" a capella. Και μετά πέφτει η μουσική. Μαγεία!
Σε τέτοια, παραμυθένια πλαίσια κινείται και ο υπόλοιπος δίσκος της 26χρονης Δανέζας πρώην μπαλαρίνας που έπειτα από τραυματισμό στην πλάτη αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πάθος της για χορό, αλλά ευτυχώς καταπιάστηκε με το άλλο της πάθος (μάντεψε ποιο!), φτιάχνοντας τον πιο φρέσκο και μελωδικό ποπ δίσκο της χρονιάς και δίνοντας υπόσχεση για ένα πολύ λαμπρό μέλλον.
Highlights: Εκτός από το "Wolf & I", το υπερδιαφημισμένο από τη VEVO "Sun of a Gun", το "Perfection" και το πιο προσωπικό "Break the Chain" που μιλάει για τον τραυματισμό που της κόστισε την χορευτική της καριέρα.






~Jay

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου