8.12.11

#12

Cults - Cults


Γιατί; Άλλο ένα act που έδωσε τα πρώτα μουσικά δείγματά του το 2010. Η Madeline Follin και ο Βrian Oblivion κυκλοφόρησαν το "Go Outside" το Φεβρουάριο του 2010, κάνοντας τα μουσικά blog να παραμιλούν, αλλά το album καθυστερούσε επιδεικτικά. Είναι σίγουρα ζόρικο μετά από ένα τόσο hyped single να κυκλοφορήσεις ένα LP αντάξιο στις προσδοκίες του κόσμου, αλλά οι Cults τα κατάφεραν μια χαρά. Βασισμένοι στο boy-girl interaction τους, χτίζουν ένα μουσικό σύμπαν κατ'ευθείαν από τα '60s, στον παλμό των Best Coast και των Tennis. Μόνο που οι Cults είναι πιο δυναμικοί, πιο σαρωτικοί, πιο "ψαγμένοι". Για το "Bumper" σαμπλάρουν Shangri - Las και για το "Go Outside" Jim Jones. Κάπου στα μισά θα έπαιρνες όρκο ότι ο Phil Spector έχει βάλει το χεράκι του και κάποια στιγμή θα πεταχτεί η Ronnie να σιγοντάρει την Follin. Η δεύτερη, βέβαια, μάλλον θα της έριχνε μπουνιά και θα συνέχιζε να αναρωτιέται "Tell me what's wrong with my brain because I seem to have lost it".
Ηighlights: Πέρα από το "Abducted", το μελαγχολικό και εθιστικό "You Know What I Mean", το "Bumper" και το "Oh My God".




Γιατί; Την εποχή που η PJ μπαρκάρει για άλλα μουσικά λιμάνια, ήρθε η Anna Calvi για να καλύψει το κενό. Και το έκανε πάρα μα πάρα πολύ καλά. Τον αγάπησα αυτό το δίσκο τόσο για την ωμή εκφραστικότητα της φωνής της Calvi όσο και για τους σαγηνευτικούς ήχους της κιθάρας της.
Highlights: Το τέρμα σεξουαλικό instrumental "Rider to the Sea", το PJHarveyστικό "The Devil", το "Desire" και εννοείται το εκρηκτικό "I'll be your man" .







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου