4.12.11

#16


Feel It Break - Austra

Γιατί; Πρόσφατα έμαθα τη λέξη viral, οπότε θα πω ότι έγινε viral αρκετό καιρό πριν βγει ο δίσκος τους, χωρίς να ξέρω αν το χρησιμοποιώ σωστά. Όπως και να 'χει, μπορεί το "Lose It" να μην ήταν τίποτα ιδιαίτερο, αλλά το album δικαίωσε τη virality τους (σωστό είναι αυτό?). Σκοτεινές μελωδίες, μπόλικα synthesizers, προφανείς επιρροές από The Knife και μια λεπτή ισορροπία μεταξύ της pop και του new wave των '80s. 25 χρόνια πριν, θα ήταν το αντίπαλο δέος των Depeche Mode και σήμερα, η Ζola Jesus πρέπει να αλλάζει πεζοδρόμιο κάθε φορά που συναντάει την (πανάσχημη) Katie Stelmanis.
Highlights: Το "Darken Her Horse" σκοτεινό όπως ο τίτλος του, το "The Future" με τις κλασικές του επιρροές και το "Spellwork", που δεν χρειάζεται σχόλια.




Torches - Foster the People

Γιατί; Μπορεί η παρουσία των Foster the People στις υποψηφιότητες των MTV VMA και πιο πρόσφατα σε αυτές των Grammys να μην αποδεικνύουν τίποτα περισσότερο από το ότι έχουν πολύ καλό manager, αλλά όπως και να το κάνουμε το "Torches" είναι ένας από τους πιο φρέσκους και παιχνιδιάρικους δίσκους, ένα από τα πιο ευχάριστα ακούσματα της φετινής χρονιάς. 
Highlights: Tο απόλυτο feel good χιτάκι "Pumped Up Kicks", το upbeat "Miss You" και το κολλητικό "Call It What You Want".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου