29.8.11

Something about, baby, VMA's..






Νομίζω τα πρώτα MTV Video Music Awards που είδα, ήταν το 2003, τη χρονιά που μπήκε η Nova σπίτι μου. Ξέρετε, τότε που η Madonna έριξε το διάσημο γλωσσόφιλο στην Britney, και το δεύτερο στην Aguilera, που δεν φάνηκε καλά και η Aguilera γκρίνιαζε? Ναι, αυτά. 8 χρόνια πέρασαν από τότε, και τα φετινά βραβεία πραγματοποιήθηκαν χθες στο L.A., με την Κaty Perry να πρωτοστατεί στις υποψηφιότητες (10 ολόκληρες, παρακαλώ) και τον Kanye με την Adele να ακολουθούν με 7. 





Από τις ψόφιες προηγούμενες τελετές των 2-3 τελευταίων χρόνων, η φετινή κάτι έλεγε παραπάνω. Την παράσταση έκλεψε η Beyoncé, με την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της και την σχετικά απλή performance της, όπου ερμήνευσε μια φανκιά από το τελευταίο της (μέτριο) album, '4'. Μάλιστα, στο τέλος χάιδεψε και την κοιλίτσα τη φουσκωμένη, αφήνοντας τον Jay Z να κοιτάει σαν χαζομπαμπάς. Awwww..




Το show άνοιξε η Lady Gaga, ως drag king Jo Calderone, με μια καταπληκτική performance του "You And I". Έπαιξε καλά το ρόλο της σαν άντρας, κάλεσε τον Brian May στη σκηνή, έλουσε το κοινό με μπύρα και έβαλε χορογραφία σε μια ροκ μπαλάντα. Κοινώς, πολύ καλύτερα από τις τελευταίες kitsch εμφανίσεις της. Μάλιστα, έμεινε ως το drag alter ego της σε όλο το show, ενώ στη συνέντευξη που ακολούθησε, απαντούσε στις ερωτήσεις μόνο ως Jo. Κάπου εκεί αναπολείς τα outfits από ωμό κρέας και από λούτρινους Kermit.




Surprise performance είχαμε από τους Jay Z και Kanye West, στο "Otis", το πρώτο single από το δίσκο τους "Watch the Throne". Απλή και χαλαρή performance, φάση περνάμε-καλά-στη-σκηνή-και-αυτό-βγαίνει-στον-κόσμο, χωρίς τις γνωστές φανφάρες του Κanye. 










Φέτος ήταν η σειρά της Britney να πάρει το Lifetime Achievment Award, ως Michael Jackson Video Vanguard Award (σκέτος σιδηρόδρομος). Μετά από ένα γαμάτο medley των αγαπημένων χιτακίων της από καμιά εικοσαριά κοριτσάκια, η Brit παρέλαβε το βραβείο από την Lady Gaga/ Jo Calderone. Η Britney έδωσε έναν εμπνευσμένο λόγο ("δεν είχα ιδέα για το τι θα συνέβαινε σήμερα", "θαυμάζω τόσο την Lady Gaga", "είναι τόσο μεγάλη τιμή για μένα αυτό") και η Gaga έκανε 1-2 αποτυχημένες προσπάθειες για γλωσσόφιλο, οι οποίες κατέληξαν σε πεταχτό φιλάκι. Χασμουρήθηκε κανείς?




Για την ιστορία να πούμε ότι ανάμεσα στους performers ήταν ο Chris Brown, o Pitbull με τον Ne-Yo, o Lil' Wayne και οι (γλυκούληδες) Young The Giant. Επίσης, είχαμε tribute στην Amy Winehouse, με τον Russell Brand να κάνει preaching κατά των ναρκωτικών, τον Tony Bennett να παρουσιάζει video από τα τελευταία sessions της Amy στο studio και τον Bruno Mars να τραγουδάει το "Valerie". Cute. 





Όλοι φυσικά λένε για την Adele, για τη φωνή της, για την ήρεμη και συγκινητική performance της. Μην δουν παχουλούλα με ωραία φωνή, αμέσως να την εκθειάσουν. Η αλήθεια είναι ότι ήταν πολύ καλή στο "Someone Like You", χωρίς να προσπαθεί να εντυπωσιάσει με lazers, εγκυμοσύνες και drag μεταμφιέσεις. Fun fact: Κάπου είδα στα στατιστικά του blog ότι κάποιος googlαρε 'Adele χοντρη' και κατέληξε εδώ. 






Και τώρα, υποψηφιότητες και βραβεία:

VIDEO OF THE YEAR:
1. Adele - "Rolling in the Deep"
2. Tyler, The Creator - "Yonkers"
3. Katy Perry - "Firework" - WINNER
4. Beastie Boys - "Make Some Noise"
5. Bruno Mars - "Grenade"

Εγώ Adele είχα ψηφίσει, αλλά και η Katy ήταν καλή επιλογή, διότι, όπως διδάσκει το video, πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας, με όλες τις ιδιαιτερότητές του. Όλοι είμαστε ξεχωριστοί, σαν πυροτεχνήματα και μπλα μπλα μπλα...

BEST FEMALE VIDEO:
1. Adele - "Rolling In The Deep"
2. Katy Perry - "Firework"
3. Beyoncé - "Run The World (Girls)"
4. Nicki Minaj - "Super Bass"
5. Lady Gaga - "Born This Way" - 
WINNER

Σίγουρα Gaga. Έχει και ψεύτικες γωνίες στα κόκκαλα, και κάτι από Εxpress Yourself και τον Rick Genest.




BEST NEW ARTIST:
1. Foster the People - "Pumped Up Kicks"
2. Wiz Khalifa - "Black and Yellow"
3. Tyler, The Creator - "Yonkers" - WINNER
4. Big Sean featuring Chris Brown - "My Last"
5. Kreayshawn - "Gucci Gucci"

Μπορώ να τον κράζω για ώρες. Όλες οι χιψτερομάνες, με πρώτο το Pitchfork, έσκισαν τα βρακιά τους για τη βράβευση και το acceptance speech του. Στην πραγματικότητα είναι μισογυνίστικο και ομοφοβικό παπάρι. Exterminate.



BEST MALE VIDEO:
1. Cee Lo Green - "F*** You"
2. Eminem featuring Rihanna - "Love The Way You Lie"
3. Bruno Mars - "Grenade"
4. Kanye West Featuring Rihanna and Kid Cudi - "All Of The Lights"
5. Justin Bieber - "U Smile" - WINNER


Θα ξεράσω. For the record, έσκασε μύτη στο Red Carpet με ένα φίδι ανά χείρας. Θα ξεράσω διπλά..


BEST COLLABORATION:
1. Pitbull featuring Ne-Yo, Nayer & Afrojack - "Give Me Everything"
2. Chris Brown featuring Lil Wayne and Busta Rhymes - "Look At Me Now"
3. Kanye West Featuring Rihanna and Kid Cudi - "All Of The Lights"
4. Katy Perry Featuring Kanye West - "E.T." - WINNERS
5. Nicki Minaj featuring Drake - "Moment 4 Life"


Ναι, μου άρεσε. Αλλά ήθελα τον Kanye στο All of The Lights να βραβευτεί, γιατί ήταν βιντεάρα και κατάφωρα αδικημένο φέτος.


BEST HIP-HOP VIDEO:
1. Wayne featuring Cory Gunz - "6'7"
2. Kanye West featuring Rihanna and Kid Cudi - "All Of The Lights"
3. Chris Brown featuring Lil Wayne and Busta Rhymes - "Look at Me Now"
4. Lupe Fiasco - "The Show Goes On"
5. Nicki Minaj - "Super Bass" - WINNER


Ρε, γιατί τόσος πανικός με τη Minaj?


BEST ROCK VIDEO:
1. The Black Keys - "Howlin For You"
2. Foo Fighters - "Walk" - WINNER
3. Foster the People - "Pumped Up Kicks"
4. Mumford & Sons - "The Cave"
5. Cage The Elephant - "Shake Me Down"


Δεν το έχω δει καν. Αλλά το "Howlin For You" ήταν masterpiece.


BEST POP VIDEO:
1. Adele - "Rolling In The Deep"
2. Bruno Mars - "Grenade"
3. Britney Spears - "Till The World Ends" - WINNER
4. Katy Perry - "Last Friday Night (T.G.I.F.)"
5. Pitbull featuring Ne-Yo, Nayer & Afrojack - "Give Me Everything"



Katy check, Gaga check, Minaj check, ποια έμεινε? 


BEST VIDEO WITH A MESSAGE:
1. Eminem (featuring Rihanna) - "Love the Way You Lie"
2. Katy Perry - "Firework"
3. Lady Gaga - "Born This Way" - WINNER
4. Pink - "Perfect"
5. Rage Against The Machine - "Make It Stop (September's Children)"
6. Taylor Swift - "Mean"


Νέα κατηγορία για τα φετινά VMAs, που εμφανίστηκε κάπου στα μισά της online ψηφοφορίας. Το message σε όλα σχεδόν τα video είναι ότι πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας, με όλες τις ιδιαιτερότητές του. Όλοι είμαστε ξεχωριστοί, σαν πυροτεχνήματα και μπλα μπλα μπλα... Επίσης, τα περισσότερα λένε συγκεκριμένα ότι η ιδιαιτερότητα που πρέπει να αγαπάς είναι το να είσαι gay, άρα μιλάμε για Pride Video Award. Δικαιωματικά, στην Lady Gaga λοιπόν.

Red Carpet anyone?

 




7 σχόλια:

  1. 1.justin bieber WTF??

    2.go britney goooooooo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το μόνο που είχα απορία (γιατί το είδα αποσπασματικά και από stream) δεν είπες! Τι ήταν αυτό με τη Jessie J;;; Πόσες φορές την έβγαλαν και γιατί; Ή καλύτερα: Την έβγαζαν κάθε τρεις και λίγο ή μου φάνηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω την εντύπωση πως η Jessie J τραγουδούσε στο κοινό όταν πέφταν οι διαφημίσεις και απλώς σε κάποιες φάσεις την πρoλάβαινε η κάμερα πριν τελειώσει ή πριν αρχίσει. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η Gaga άξιζε όλα τα βραβεία τις προηγούμενες χρονιές που έκανε το μπαμ και θριάμβευσε με το δίσκο της "Monster". Φέτος είναι πολύ χλιαρή, χωρίς έμπνευση τα τραγούδια της....ήθελα να φύγει με άδεια χέρια!! Από την άλλη ήταν η χρονιά της kaitούλας!! Ένας δίσκος με καθαρή ποπ μουσική, πολλές πωλήσεις και 5 singles στην κορυφή. Τις άξιζαν τα βραβεία!! Για Justin και Britnay δεν θέλω να χαλάσω σάλιο... Η adele έμεινε με τις υποψηφιότητες;; ας έπαιρνε και αυτή το κάτι βρε παιδί μου...Τέσπα, άντε και του χρόνου!!
    Gee ευχαριστούμε για την σούπερ-ντούπερ παρουσίαση. Δεν παρακολουθώ μουσικά βραβεία αλλά χαριν σε σένα είναι σαν τα είδα!! (δεν γλύφω) χαχαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ας φολιάσει κάποιος τον bieber, για το θεο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εμένα πάντως ο δίσκος της gaga μου άρεσε στην αρχή, μετά τον βαρέθηκα, αλλά από πάντα θεωρούσα το born this way αξιόλογο single. όσο για την katy, δεν την πάω μία, οπότε μην περιμένεις να ακούσεις καλό λόγο από μένα! ναι, η μπιφτεκού ο bieber πρέπει να εξαφανιστεί. αλλά ρε, για την britney ρε, λίγο σαλάκι, μαζί μεγαλώσαμε με το κορίτσι!!
    σούπερ ντούπερ? ω, τα παραλέτε! :P θενκς boy!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τι σου έχει κάνει βρε η Καιτούλα;; Πράγματι με την britney μεγαλώσαμε μαζί...καλή είναι, και δισκάκι καλό έβγαλε αλλά τον τελευταίο καιρό μου βγάζει μια αντιπαθίλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή