5.12.11

#15

 Burst Apart - The Antlers

Γιατί; Τι να πω για τους Antlers? Ότι δεν τους είχα ακούσει ποτέ, ούτε σαν όνομα, παρ' όλο που πρώτο δίσκο έβγαλαν το 2006? Ότι με την πρώτη ακρόαση ο δίσκος τους μου φάνηκε βαρετός? Βαρετότατος, κοιμησιάρικος και αλλοπρόσαλλος. Έμαθα να τον εκτιμάω (και εν τέλει τον αγάπησα) μόλις τον πέρασα στο ipod μου και έπεφτα πάνω στα κομμάτια του. Ακόμα έχω επιφυλάξεις για τη 15η θέση, καθώς με κουράζει λίγο όταν τον ακούω ολόκληρο, από την άλλη όμως τα 8 από τα 10 κομμάτια του "Burst Apart" είναι επικά. Νομίζω ότι οι National έχουν σοβαρό ανταγωνισμό.
Highlights: Το έπος "I Don't Want Love", το εθιστικό "Parentheses", το instrumental "Tiptoe" και το κλείσιμο με το "Putting The Dog To Sleep", που επί εβδομάδες το άκουγα για τελευταίο κομμάτι της ημέρας.



~Gee


Helplessness Blues - Fleet Foxes
 
Γιατί; Ναι, το παραδέχομαι. Δεν κατάφερα ποτέ να ακούσω ολόκληρο τον πρώτο ομότιτλο δίσκο των Fleet Foxes! Βαρέθηκα! Γι' αυτό κιόλας παραξενεύτηκα ιδιαίτερα όταν έπιασα τον εαυτό μου να σιγοτραγουδάει την μελωδία του "Lorelai" και να συγκινείται με το "Helplessness Blues". Τελικά τους παραδέχομαι τους Fleet Foxes, και πάνω  απ' όλα παραδέχομαι τον Robin Pecknold. Όχι μόνο επειδή η φωνή του είναι μαγευτική (σα να μεταφέρομαι σε παιδικό παραμύθι με τερατάκια και νεράιδες κάθε που τον ακούω), αλλά και επειδή κατάφερε να συνθέσει 12 ως επί το πλείστον πανέμορφα κομμάτια, φτιάχνοντας έναν ειλικρινά ανθρώπινο και νοσταλγικό δίσκο.
Highlights: Πέρα από το "Helplessness Blues" και το "Lorelai", το 8λεπτο "The Shrine / An Argument" σε συνδυασμό με το όμορφο βίντεο που το συνοδεύει. Άντε, και το "Sim Sala Bim".




The Shrine / An Argument from Sean Pecknold on Vimeo.

~Jay

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου