6.12.11

#14

Cat's Eyes - Cat's Eyes


Γιατί; Πάρε τον frontman των Horrors και την Καναδέζα σοπράνο Rachel Zeffira και βαλ'τους να παίζουν '60s inspired pop. Μακριά από τον ήχο των Horrors, ο ομώνυμος δίσκος των Cat's Eyes είναι σκοτεινός, ατμοσφαιρικός και όσο πρέπει goth, ένα κράμα από The Bad Seeds και The Supremes. Η αιθέρια φωνή της Zeffira συνδυάζεται άψογα με τα βαθιά φωνητικά του Faris Badwan, με αποτέλεσμα να θυμίζουν Nancy Sinatra και Lee Hazelwood, μακριά από τις μουσικές ρίζες τους. Τα θέματα των κομματιών ενισχύουν αυτό το παλιακορομαντικό feeling. Αγάπες, χωρισμοί, καρδιοχτύπια και αγόρια που φέρονται άσχημα. Σε όλα αυτά βάλε και την βρώμικη, ψυχεδελική αισθητική του artwork και των videoclip και έχεις έναν από τους καλύτερους (και λιγότερο hyped ίσως) δίσκους του 2011.
Highlights: To heart-breaking "Not A Friend", το ψυχεδελικό "Face In The Crowd", το ο-Nick-Cave-θα-σκότωνε-να-το-είχε-γραψει "Sooner Or Later" και το ομώνυμο "Cat's Eyes"




~Gee



Welcome to Condale - Summer Camp

Γιατί; Η πιο πρόσφατη προσθήκη στην 20άδα της blogovision (παρ' όλες τις απειλές μου, ο Drake δεν τα κατάφερε τελικά, με 4-5 λιγότερα κομμάτια στο δίσκο του κάτι θα έκανε) έρχεται από το indie pop duo εν ονόματι Summer Camp, που είχε δείξει τα πρώτα του potential με τα 2 ep που κυκλοφόρησε το 2010 και ήρθε να επιβεβαιωθεί με το πρώτο του άλμπουμ εν ονόματι "Welcome to Condale". Μην ψάξετε να βρείτε στον χάρτη το Condale, είναι αποκύημα της φαντασίας των Summer Camp που δημιούργησαν ένα δίσκο με έκδηλες επιρροές από την αμερικάνικη κουλτούρα των 70s και 80s και φανερή εμμονή στους εφηβικούς έρωτες και τις αποτυχημένες σχέσεις. Το αποτέλεσμα είναι ένα κράμα indie pop και rock με ηλεκτρονικά στοιχεία σε ένα ενθουσιώδες ντεμπούτο και έναν από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς.
Highlights: Το εθιστικό "I Want You", το "Nobody Knows You" και το "απόψε χωρίζω, ποια είσαι δεν γνωρίζω" "Better off Without You".

Summer Camp - I Want You by Posh Magazine


~Jay

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου