11.12.11

#10

James Blake - James Blake


Γιατί; Ο James Blake είναι ευαίσθητο αγόρι, και εμένα κάτι τέτοια με συγκινούν. Είναι μόλις 21 χρονών, πολύ ταλαντούχος και κλαίει. Κλαίει πολύ, σε φάση Antony Hegarty, πάντα έχει να κάνει ένα παράπονο, ντυμένο με gospel - soul φωνητικά και dubstep περιβάλλοντα. Απογειώνει το "Limit To Your Love" της Feist, από γλυκανάλατη folk μπαλάντα σε ένα δραματικό κρεσέντο, με τα μπάσα να ταράζουν την ηρεμία που σου δημιουργεί η μελαγχολική φωνή του Blake. Αναμφισβήτητα, το παιδί είναι ταλαντούχο. Με το ντεμπούτο του έκανε το crossover της dubstep σε ένα πιο ευρύ ακροατήριο, κάτι που ο Burial δεν κατάφερε εδώ και πολύ καιρό. Το Pitchfork βιάστηκε να τον κατατάξει στην ελίτ των "ηλεκτρονικών τραγουδοποιών" τύπου Thom Yorke, Karin Dreijer Andersson, Justin Vernon. Θα έλεγα ότι είναι νωρίς για συγκρίσεις, αν δεν υπήρχαν τα 30ευρα εισιτήρια των live του, η συνεργασία με τον Bon Iver και οι συνεχείς κυκλοφορίες από EPs μέσα στη χρονιά. 
Highlights: Φυσικά το "Limit To Your Love", το ξέσπασμα στο φινάλε του "Ι Never Learnt to Share", το απελπισμένο "The Willhelm's Scream", το "To Care (Like You)" και η διασκευή στο "A Case Of You" της Joni Mitchell, που περιλαμβάνεται στην deluxe ιαπωνική (νομίζω) κυκλοφορία.




~Gee



Past Life Martyred Saints - EMA

Γιατί; Eίναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η ωμότητα, η μπέσα και το συναισθηματικό βάθος της δουλειάς της πρωτοεμφανιζόμενης EMA. Όπως επίσης και ο τρόπος που παντρεύει την folk με τη noise. Το "Past Life Martyred Saints" είναι ένας δίσκος ψυχοβγάλτης, μια ειλικρινής και αποστομωτική κατάθεση ψυχής και μια πολύ δυνατή αρχή για την solo καριέρα της Erika M. Anderson (πρώην lead singer των Gowns) αλλά και για την τελική δεκάδα της blogovision. "These drugs are making me so sad but I can't stop taking them" // "Ι wish that every time he touched me left a mark". Υποκλίνομαι ταπεινά.
Highlights: Tο "The Grey Ship" για το ξέσπασμα του φινάλε (πολύ της μοδός έχει γίνει αυτό), το εκρηκτικό "California" και τo αυτοκαταστροφικό "Marked".  Α και το "I'm gasping, I'm gasping" "Milkman".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου