12.12.11

#9

Metals - Feist


Γιατί; Είχαμε συνηθίσει τη Feist ως μια Kαναδέζα νεραϊδούλα της indie folk, με τα χρωματιστά videoclip του "1234", τις διαφημίσεις της Apple και τα γλυκανάλατα τραγουδάκια της. Μέσα σε 4 χρόνια όμως, η Leslie Feist άλλαξε. Από νεράιδα έγινε μάγισσα, και μας προκαλεί δέος και θαυμασμό μέσα από το στιβαρό Metals. Ο δίσκος της Feist είναι ώριμος και καλοδουλεμένος, φλερτάρει με την jazz και τα blues και απαιτεί να πάρουμε την 35άχρονη τραγουδοποιό στα σοβαρά. Μετά από ένα βράδυ με τσιγάρα, μάλλον τον αγάπησα και δικαιωματικά αξίζει μια θέση στους 10 καλύτερους της χρονιάς. 
Highlights: Το opener "The Bad In Each Other", για τους στίχους που αποτυπώνουν την ωμότητα των ανθρώπινων σχέσεων, ο ύμνος στη ζωή "Graveyard" για το ρυθμικό sing along του ρεφρέν και το αιθέριο "Caught A Long Wind".





Γιατί; Επειδή πολλά παιδιά βρίσκουν βροχή στη σκόνη αλλά αυτός τη βρήκε πρώτος.
Highlights: "Variations", "Keep Me There", "Space Is Only Noise If You Can See", "Too Many Kids Finding Rain In The Dust", μερικά από τα αριστοτεχνήματα που συνθέτουν αυτή την 47λεπτη πανδαισία (πως τα λέω έτσι, ώρες ώρες με θαυμάζω). O μόλις 22 χρονών Νικολάκης κατάφερε από την πρώτη του κιόλας δισκογραφική δουλειά (πολλά καλά ντεμπούτα είχαμε φέτος τελικά) να ταρακουνήσει την ηλεκτρονική μουσική σκηνή με ένα αιθέριο και απόκοσμο άλμπουμ που σε αφήνει πραγματικά άφωνο. Εύγε λοιπόν και να ξανάρθεις Ελλάδα κύριε Jaar μου αλλά όχι Ιούλιο παρακαλώ πολύ γιατί είναι μήνας διακοπών. Ευχαριστώ.



Nicolas Jaar - Space Is Only Noise by CircusCompany

#10: Past Life Martyred Saints - EMA
#11: Marissa Nadler - Marissa Nadler

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου