12.12.11

#8

House Of Balloons - The Weeknd


Γιατί; Ως ορκισμένος φαν της Siouxsie, ο μόνος λόγος που άκουσα τo μουσικό πόνημα του The Weeknd, ήταν το "House Of Balloons/ Glass Table Girls", που σαμπλάρει το "Happy House" της goth ιέρειας. Ομολογώ επίσης ότι έκανα καιρό να ακούσω το υπόλοιπο mixtape, παρά τις συγκλονιστικές κριτικές που διάβαζα. Μέγα λάθος. O μόλις 21 ετών Abel Tesfaye δημιούργησε ένα R'n B κομψοτέχνημα, το οποίο θα σκότωναν οι μεγάλες σταρούμπες της βιομηχανίας να ανήκει στη δισκογραφία τους.  Χώνει την σκονισμένη από την κόκα μύτη του σε όλα τα κλισέ της hip hop βιομηχανίας, όπως το σεξ και τα ναρκωτικά, και τους χαρίζει indie πρεστίζ με samples από Aaliyah, Beach House και Cocteau Twins. Σε μία από τις πρώτες κριτικές του blog, λέγαμε ότι το mixtape θα συζητηθεί αρκετά και αυτό ακριβώς έγινε. Βρώμικος, σκοτεινός, πρόστυχος, σε παραγωγή Illangelo και Zodiac, ο ήχος του The Weeknd απέκτησε πολλούς οπαδούς μέσα στο 2011, ανάμεσα στους οποίους η Florence, η Gaga και ο Drake, στον οποίο, μάλιστα, οφείλεται εν μέρει το hype γύρω από το "House Of Balloons", όταν tweetαρε το επίσημο download link (δωρεάν παρακαλώ). Κάπως έτσι, η χάρη του "μπαλονόσπιτου" έφτασε και μέχρι το "Polaris Prize", μαζί με το "Suburbs" των Arcade Fire. Αμφιβάλλει κανείς ότι πρόκειται για μια από τις κυκλοφορίες της χρονιάς?"
Highlights: Το ηλεκτρονικό "House Of Balloons/ Glass Table Girls", to "High For This" και το δραματικό "Wicked Games", με το "bring the drugs baby, I will bring my pain" να είναι ίσως ο καλύτερος στίχος της χρονιάς.

Watch The Throne - Kanye West & Jay Z



Γιατί; Doctor says he is the illest cause he is suffering from realness. Eίναι πρακτικά αδύνατο να λείπει δουλειά του Kanye West από τέτοια λίστα μου. Και μπορεί η συνεργασία του με τον Jay Z (τον οποίο και επισκιάζει στα περισσότερα τραγούδια) να μην έχει καμιά σχέση με το περσινό του αριστούργημα αλλά παραμένει ένας από τους καλύτερους hip hop δίσκους της χρονιάς. Αν όχι ο καλύτερος..
Highlights: Tο badass  "Niggas in Paris", το έντονα sampleαρισμένο "No Church in the Wild", το dubstepίζον "Who Gon Stop Me" και φυσικά το "Why I Love You" που καταφέρνει να κάνει την επιτυχία των Cassius "I Love You So", πάνω στο οποίο είναι και βασισμένο το κομμάτι, να φαντάζει ελαφρολαϊκό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου