15.12.11

#6


Blood Pressures - The Kills

Γιατί; Η Alison Mosshart κάνει έρωτα με το μικρόφωνο όταν τραγουδά. Σε συνδυασμό με τα γραντζουνίσματα της κιθάρας του Jamie Hince και τα drum machines τους, οι Kills σου γαμάνε για άλλη μια φορά τα αυτιά, με την καλή έννοια όμως. Σοβαρά τώρα, το "Blood Pressures", διώχνοντας τα πολλά punk στοιχεία και τα ηλεκτρονικά πειράματα, είναι απόλαυση να το ακούς. Στρέφεται αρκετά προς τα blues και, ενώ πατάει ακόμα στη δοκιμασμένη συνταγή του ντουέτου (βρώμικη και σέξι γκαρατζίλα) δεν είναι ούτε κουραστικό, ούτε παρωχημένο. 
Highlights: Φυσικά το "Satellite", από τα καλύτερα κομμάτια της χρονιάς, αρκετά διαφορετικό από τα υπόλοιπα των Kills, με ματιές στη reggae, λειτούργησε αρκετά καλά ως πρώτο single και δημιούργησε ολόκληρο buzz για τον "νέο ήχο" του group. Kαι το γυμνό "The Last Goodbye", στο οποίο η Alison βγάζει για λίγο τα λεοπάρ και μεταμορφώνεται σε country blues diva, με κάτι από Patsy Cline. Tο υπερσεξουαλικό "DNA", η punk μπαλάντα (αυτό ακριβώς!) "Baby Says" και το "Future Starts Slow", που μοιάζει να ξεπήδησε από τον πρώτο τους δίσκο, είναι επίσης κομματάρες. 





~Gee


Bon Iver - Bon Iver

Γιατί; Θυμάστε τι είχα πει για την Marissa Nadler; Ε κάτι τέτοιο ισχύει και για την περίπτωση των Bon Iver (αλήθεια έπαιρνα όρκο ότι είναι solo project) με τον δεύτερο, ομότιτλο δίσκο τους να είναι και αυτός άρρηκτα δεμένος με τις πιο μελαγχολικές, νοσταλγικές και γαλήνιες στιγμές του 2011. Πανέμορφος δίσκος, πιο συμπαγής από το ντεμπούτο του Justin Vernon και της μπάντας του, μελωδικός και ταξιδιάρικος, ιδανικό για να συνοδέψεις τις ήρεμες και μελαγχολικές νύχτες του χειμώνα, όπου όλοι οι φίλοι σου θα λείπουν από την πόλη και εσύ θα ψάχνεις μανιωδώς τρόπο να αποδράσεις.
Highlights: Από εκείνες τις περιπτώσεις που δεν ξεχωρίζουν τόσο έντονα κάποια συγκεκριμένα κομμάτια του δίσκου. Θα αναφέρω ενδεικτικά τα "Wash.", "Ηinnox, ΤΧ", "Calgary" και "Minnesota, WI" και θα πω το προφανές, ότι δηλαδή το πραγματικό highlight του δίσκου είναι η αξεπέραστη φωνάρα του Vernon.

Bon Iver - Wash. by Fluid Radio


#10: Past Life Martyred Saints - EMA
#11: Marissa Nadler - Marissa Nadler

1 σχόλιο: