17.12.11

#4

Past Life Martyred Saints - EMA


Γιατί; Μοναχικό, ωμό και ευθές το album της Erika M. Anderson, εκθειάστηκε από τους κριτικούς και τα blogs, κάνοντας την 22άχρονη ΕΜΑ το big thing του 2011. Το κορίτσι προφανώς είναι troubled και αυτό φαίνεται σχεδόν σε όλα τα κομμάτια του album, από τα απελπισμένα "I'm gasping, I'm gasping" του Milkman μέχρι το αφοπλιστικό "22 and don't mind dying" στο California. Σε όλη τη διάρκειά του "Past Life Martyred Saints" η ΕΜΑ τζαμάρει με τις κιθάρες της, σαν να έχει ξεπηδήσει από την grunge σκηνή των '90s, παραμένοντας όμως περιέργως catchy. Ο τρόπος που τραγουδάει είναι άγριος και κατεστραμμένος, θυμίζοντας PJ Ηarvey στα πρώτα της βήματα, ενώ είναι αξιοθαύμαστο πως, στην πρώτη της δισκογραφική απόπειρα, δεν διστάζει να μιλήσει για δύσκολα στερεότυπα όπως η κατάθλιψη, ο αυτοτραυματισμός και η ομοφυλοφιλία στις μικρές κοινωνίες. Και αυτή η ειλικρίνεια οδηγεί σε ένα σκοτεινό, βίαιο album, την κραυγή μιας 22άχρονης που θέλει να σκοτώσει τους δαίμονές της και να οδηγηθεί στην κάθαρση. 
Highlights: Το 7λεπτο opener 'The Grey Ship', το '90s grunge 'Milkman', το acapella intro του 'Coda', το creepy "Anteroom" και, φυσικά το ωμό "California".






#5: W H O K I L L - tUnE - yArDs
#6: Blood Pressures - The Kills

~Gee




On A Mission - Katy B  

Γιατί; Η αγαπητή αγγλίδα Katy B εν τέλει αποδείχτηκε περισσότερο ταλαντούχα παρά αφελής στο δίσκο-ντεμπούτο της "On a Mision" που ήταν και ένας από τους μεγαλύτερους εθισμούς μου για το 2011. Συνδυάζει ιδανικά τη dubstep με την electro, την funk, την house, τη d'n'b, την pop, την hip hop και την r'n'b (χίλια δυο μουσικά είδη με άλλα λόγια) και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Catchy ήχοι, έξυπνος στίχος και εθιστικά hooks συνθέτουν έναν δίσκου που μπορεί όταν τον ακούς να πατήσεις κανά δυο φορές το next, αλλά θα πατήσεις σίγουρα πολύ περισσότερες φορές το replay. Εύγε λοιπόν μικρή μου Καίτη και εις ανώτερα!
Highlights: Το "On a Mission" το οποίο έχω λιώσει στο repeat, το σέξυ "Power on Me", το "Broken Record" και φυσικά η Kele Kele συνεργασία της με την Ms Dynamite "Lights On", για το trash του θέματος.





#6: Bon Iver - Bon Iver

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου