18.12.11

#3

Wounded Rhymes - Lykke Li


Γιατί; Ξαναpicture this τώρα: Καλοκαίρι 2011, Χαλκιδική, ο dj του beach bar - καγκουροφωλιάς μετά το "In My Bedroom" έβαζε το "I Follow Rivers". Κάθε φορά. Καμιά εκατοστή κόσμου σήκωνε το δεξί χέρι ψηλά και έψελνε "I I follow, I follow you" κρατώντας με το άλλο χέρι τη μισόλιτρη την μπύρα. Σας φαίνεται εμετικό? Είναι και γινόταν τουλάχιστον 3 φορές το βράδυ. Ναι, το remix του "I Follow Rivers" κάηκε στην Ελλάδα, αλλά το original παραμένει ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια της Lykke Li. Σαν μάγισσα, ακολουθεί τον εραστή της, σε ένα επιβλητικό, πιασάρικο και, ίσως, λυπηρό κομμάτι. Το "Wounded Rhymes" είναι γεμάτο τέτοια διαμαντάκια. Η Σουηδέζα γίνεται πιο επική στο δεύτερό της δίσκο, χρησιμοποιώντας drums, βρώμικες ενορχηστρώσεις και τη μελωδικότατη φωνή της για να πετύχει τους σεξουαλικούς, αχόρταγους και, κάποιες φορές επικίνδυνους, σκοπούς της. Σ'αυτό το album δεν υπάρχουν γλυκανάλατα κομμάτια τύπου "Little Bit". Αντιθέτως, σε αντίθεση με το εύθραυστο παρουσιαστικό της, η περσόνα του "Wounded Rhymes" φτάνει στα όρια του γκροτέσκου. Lykke Lykke είσαι εδώ?
Highlights: Το "Youth Knows No Pain", το εύθραυστο "Ι Know Places", το in-your-face-Alejandro "Jerome" και, φυσικά, το "Get Some", στο οποίο δηλώνει ότι είναι "your prostitue, you're gonna get some". Good girl.






~Gee



Mirrorwriting - Jamie Woon

Γιατί; Ναι, εγώ έκανα brainwashing στον G εκείνο το βράδυ με tichu. Και αυτό γιατί τότε είχα πρωτοανακαλύψει τον μικρό θεούλη που ακούει στο όνομα Jamie Woon, με τις μελωδίες και τα στιχάκια ολάκερου του ντεμπούτο του να παίζουν σε λούπα στο μυαλό μου για μέρες. Άνετα μπήκε στο repeat το "Mirrorwriting" εκείνο το βράδυ και όλοι κουνιόμασταν ρυθμικά υπό τους r'n'b ήχους του, κάπου ανάμεσα από το " φούλ του ρήγα με 10άρια " και "βόμβα κέντα 3 με 10 μπλε". Και ούτε ένας δεν ζήτησε να αλλάξω. Ίσως μετά την τρίτη φορά...
Highlights: Το σε παραγωγή Burial "Night Air" που κερδίζει άνετα μια θέση στα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς, το μεθυστικό "Echoes", το "Middle" επειδή 90ίζει και το "TMRW" γιατί αυτή τη στιγμή τραγουδάω το ρεφρέν με πόνο και η συγκάτοικος με κοιτά με τρόμο (κάνει και ρίμα). 



#6: Bon Iver - Bon Iver

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου