8.5.11

It's gonna be a very busy summer!




Πλησιάζει σιγά σιγά το καλοκαίρι (αν και ο καιρός άλλα μας λέει) και από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα ξεκίνησαν να κυκλοφορούν στις αίθουσες τα μεγάλα blockbusters της χρονιάς. Το φετινό καλοκαίρι έχει ουκ ολίγα, εκ των οποίων το 90% είναι σίκουελ/πρίκουελ ή βασίζονται σε κόμιξ (ή και τα δύο), αλλά πέραν των υπερέπων έχει και κάνα δυο κωμωδίες και μερικές πιο indie ταινιούλες.



ΜΑΪΟΣ




To "Thor" του Kenneth Branagh (!) κυκλοφορεί εδώ και μία εβδομάδα στην Ελλάδα και έχει πάρει αρκετά καλές κριτικές, κάτι το οποίο δεν περίμενα. Απ' ότι φαίνεται βοήθησε πολύ το ότι στη σκηνοθεσία βρίσκεται ένας σκηνοθέτης σαν τον Branagh και όχι κανας τριτοδεύτερο όπως συμβαίνει συνήθως με τέτοιου είδους ταινίες. Επιπλέον στην ταινία, πέραν του τούμπανου Chris Hemsworth, πρωταγωνιστούν η πρόσφατα βραβευμένη με Όσκαρ Natalie Portman και ο Antony Hopkins. Στην Ελλάδα πάντως, το πρώτο τετραήμερο έκοψε πάνω από 50.000 εισητήρια.




Αμέσως μετά την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ των Καννών καταφθάνει το 4ο μέρος των Πειρατών της Καραϊβικής, "On Stranger Tides". 19 Μαϊου θα ανοίξει η ταινία στην Ελλάδα και αναμένεται να γίνει της Πόπης στα σινεμά. Εκτός από τους γνώριμους Johnny Depp και Geoffrey Rush, στην ταινία θα πρωταγωνιστούν και οι Penelope Cruz και Ian McShane.




"The Tree of Life" το έργο ζωής του Terrence Malick με τον Brad Pitt και τον Sean Penn στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Άλλη μια ταινία των Καννών καταφθάνει τον Μάιο. Αυτή θα διαγωνίζεται κιόλας και μάλιστα ακούγεται πως δε την έχει δει ακόμα κανείς παρά μόνο ο σκηνοθέτης, οι υπεύθυνοι του διαγωνιστικού του φεστιβάλ των Καννών και κάτι φοιτητές σε μια δοκιμαστική προβολή. Άκρα μυστικότητα όπως καταλαβαίνεται αλλά η αναμονή μας θα τελειώσει σχετικά σύντομα. Από 26 Μαϊού στις αίθουσες.



ΙΟΥΝΙΟΣ





Το σίκουελ του όχι και τόσο αστείου "Hangover" κυκλοφορεί από 2 Ιουνίου στην Ελλάδα. Μεγάλη απορία είχα πάντα γιατί έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία αυτή η ταινία (μέχρι και Χρυσή Σφαίρα πήρε) αλλά απ' ότι φαίνεται είμαι η μειοψηφία. Κεντρικό καστ και στόρι ίδιο με την πρώτη.





Την ίδια μέρα θα κυκλοφορήσει και η συνέχεια του κινουμένου σχεδίου "Kung Fu Panda". Αλήθεια, πόσες είναι οι πιθανότητες να είναι καλύτερο από το πρώτο; Καμία. Η τρίτη θα βγει κατευθείαν σε dvd.




To πρίκουελ της τριλογίας Xmen, "Χ-Men: The Last Stand", θα κυκλοφορήσει στις 9 Ιουνίου στις ελληνικές αίθουσες. Αν και το καστ της νέας ταινίας δεν συγκρίνεται ούτε στο μικρό του δακτυλάκι με αυτό της τριλογίας, είναι αρκετά φρέσκο και νεανικό και δίνει άλλο αέρα (James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Rose Byrne, Nicholas Hoult). Μετά τα 4 κλιπς που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, ίσως του κάνω την τιμή και το δω στο σινεμά.





Σε παραγωγή Steven Spielberg και σκηνοθεσία J. J. Abraams έρχεται στις 16 Ιουνίου το "Super 8", ταινία επιστημονικής φαντασίας στην οποία μια ομάδα παιδιών καταγράφουν τυχαία σε κάμερα τη σύγκρουση ενός τρένου, μέσα από το οποίο ξεπηδάει ένα εξωπραγματικό πλάσμα που "εξαφανίζει" τους ανθρώπους της περιοχής. Αν κρίνουμε από το "Cloverfield", προηγούμενη δουλειά του Abraams, θα έχει τουλάχιστον σασπένς. Στην ταινία παίζει και η μικρή Elle Fanning από το "Somewhere" της Sofia Copolla.





Οι παραγωγοί του πρώτου Cars πρέπει να είχαν ζοριστεί πολύ που χάσανε το Όσκαρ, οπότε είπαν να κάνουν μια ακόμη προσπάθεια. Δεν έχω δει την πρώτη ταινία (αν και πρέπει, τώρα που το θυμήθηκα) αλλά το τρέιλερ για τη συνέχεια δεν φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Πάντως είναι επίσημο πλέον, μέχρι και η Disney έχει στερέψει από ιδέες. Από 23 Ιουνίου στους κινηματογράφους.





Ο Τom Hanks και η Julia Roberts δεν έχουν πάρει ακόμα απόφαση ότι πρέπει να αποσυρθούν από το άθλημα για να σώσουν ότι αξιοπρέπεια τους έχει απομείνει. Στις 30 Ιουνίου λοιπόν κυκλοφορεί το "Larry Crowne", με τον Tom Hanks να πρωταγωνιστεί, να σκηνοθετεί και να γράφει το σενάριο (μαζί με τη Nia Vardalos!), υποδυόμενος έναν μεσήλικα που χάνει η δουλειά του και αποφασίζει να πάει στο κολέγιο. Σαχλή όσο λίγες.





Την ίδια μέρα βέβαια θα κυκλοφορήσει και το δεύτερο σίκουελ του Transformers, "Dark on the Moon". Όχι ότι θα σώσει την κατάσταση αλλά τουλάχιστον θα έχει εγγυημένα καλά εφέ και μπόλικη δράση. H Megan Fox πάντως αποχώρησε από το πρότζεκτ, οπότε ένας λόγος λιγότερος για να δει κανείς την ταινία. Την θέση της ως ερωτικό αντικείμενο του Shia LeBouf πήρε το μοντέλο Rosie Huntington-Whiteley.


ΙΟΥΛΙΟΣ




Ίσως η πιο αναμενόμενη ταινία φέτος το καλοκαίρι για μένα είναι το τελευταίο μέρος της σειράς ταινιών Harry Potter. Όχι, δεν φταίει μόνο το ότι διάβαζα φανατικά τα βιβλία της σειράς όταν ήμουν μικρός. Το ενδιαφέρον μου για τις κινηματογραφικές μεταφορές των βιβλίων αυξήθηκε δραματικά μετά τη θέαση του πρώτου μέρους του Deathly Hallows το οποίο μου φάνηκε εξαιρετικό, λέξη την οποία δεν είχα ξαναχρησιμοποιήσει για άλλη ταινία της σειράς. Στις 14 Ιουλίου λοιπόν, η σειρά ολοκληρώνεται με ένα φινάλε βουτηγμένο στη δράση. Ελπίζω πάντως να παραλείψουν το ξενέρωτο τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου γιατί πραγματικά ήταν σκέτη μπαρούφα.





Άλλη μια ταινία από τις Κάννες. "The Beaver" λοιπόν, σε σκηνοθεσία Jodie Foster. H ίδια υποδύεται τη σύζυγο του Mel Gibson o οποίος βλέπει την καριέρα του και την οικογένεια του να καταστρέφεται και βρίσκει θαλπωρή σε ένα λούτρινο κάστορα. Η ιστορία φαίνεται ενδιαφέρουσα, αλλά η παρουσία του Gibson και οι μέχρι στιγμής μέτριες κριτικές με αποκάρδιωσαν. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 21 Ιουλίου.




Την ίδια ημερομηνία θα κυκλοφορήσει και η κωμωδία "Horrible Bosses", στην οποία τρεις εργαζόμενοι (Jason Bateman, Jason Sudeikis - θα παρουσιάσει και τα φετινά MTV Awards, Charlie Day) σχεδιάζουν να δολοφονήσουν τα αφεντικά τους (Colin Farrell, Jennifer Aniston, Kevin Spacey) όταν συνειδητοποιούν ότι είναι τα εμπόδια προς την ευτυχία τους. Όλως παραδόξως δεν έχει κυκλοφορήσει τρέιλερ ακόμη, αλλά το καστ και η υπόθεση φαίνονται πολλά υποσχόμενα! 


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ





Στις 18 Αυγούστου θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες η νέα κωμωδία με πρωταγωνίστρια την Cameron Diaz εν ονόματι "Bad Teacher". Πλάκα φαίνεται να έχει αν και φοβάμαι πως όλες οι καλές ατάκες είναι μαζεμένες στο τρέιλερ. Μαζί της ο Justin Timberlake (έχει παρατήσει εντελώς τη μουσική ή μου φαίνεται;) και ο Jason Segel (αυτός ο άνθρωπος παίζει παντού με τον ίδιο τρόπο).




Με το "Green Lantern" θα κλείσει το κινηματογραφικό καλοκαίρι (τυπικά δηλαδή, γιατί άτυπα στην Ελλάδα συνεχίζεται μέχρι και τον Σεπτέμβρη), ταινία βασισμένη στο γνωστό κόμιξ της DC Comics (η ακριβής μετάφραση στα ελληνικά είναι Πράσινο Φανάρι - μόνο αστείο). Στην ταινία πρωταγωνιστεί το αγαπημένο τούμπανο Ryan Reynolds, μαζί με την Blake Lively, τον Peter Sarsgaard και τον Tim Robbins (!). 25 Αυγούστου στους κινηματογράφους.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ





"Smurfs" ή αλλιώς το ανέκδοτο της χρονιάς. Για την ταινία έχουν ακουστεί ήδη τόσο κακά λόγια που θα μπορούσε να μην κυκλοφορήσει καν. Από την άλλη βέβαια, κάποια ταινία πρέπει να πάρει και το Χρυσό Βατόμουρο φέτος (αν και για αυτή τη δουλειά υπάρχει και το "Breaking Dawn"). Τα στρουμφάκια λοιπόν κόβουν βόλτες στη Νέα Υόρκη προσπαθώντας να γλιτώσουν από τον Δρακουμέλ (Hank Anaria). Στην ταινία πρωταγωνιστή επίσης ο Neil Patrick Harris. Αλήθεια, το σκέφτηκε πολύ;





Χαριτωμένη ρομαντική κομεντί με ένα πολύ καλό πρωταγωνιστικό καστ (Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore, Emma Stone). O Carell παίρνει διαζύγιο και ο γυναικάς Gosling προσπαθεί να τον βοηθήσει να κερδίσει πίσω τη γυναίκα του. Η ταινία έρχεται από το δίδυμο του "Bad Santa" και του "I Love You Phillip Morris". Ο τίτλος "Crazy, Stupid, Love" θυμίζει το "Eat, Pray, Love" οπότε μια καλή ιδέα θα ήταν να τον αλλάξουν για να μην τρομάζουν το κοινό. Κυκλοφορεί στη μεγάλη οθόνη στις 15 Σεπτεμβρίου και το καστ είναι πραγματικά πολύ δελεαστικό.




Πάντως, άλλες τέσσερις μεγάλες ταινίες θα ανοίξουν φέτος το καλοκαίρι στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αμερικής αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ημερομηνία εξόδου για την Ελλάδα. Το "Captain America: The First Avenger" πρώτο και καλύτερο, με πρωταγωνιστή τον Chris Evans, το οποίο θα είναι σίγουρα τίγκα στους πατριωτισμούς και τα κλισέ. Επίσης η σέξυ κωμωδία  "Friends with benefits" με τους Justin Timberlake και Mila Kunis, δύο φίλους που αποφάσισαν να προσθέσουν το... σεξ στη φιλία τους (ακούγεται κλισέ αλλά το ashotasitgets δίδυμο Kunis-Timberlake και το τρέιλερ με έψησαν). Το "Cowboys and Aliens" μοιάζει πολλά υποσχόμενο καθώς είναι αρκετά πρωτότυπο σχετικά με τις υπόλοιπες ταινίες της κατηγορίας του. Εξωγήινοι εισβάλουν στη Γη το 1873 και έρχονται αντιμέτωποι με τους καουμπόιδες στην Αριζόνα. Βέβαια, τώρα που το ξανασκέφτομαι, μπορεί να είναι και απλά αστείο. Daniel Craig, Harrison Ford και Sam Rockwell στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Τέλος, το "Rise of the Planet of the Apes" με τον James Franco και την Freida Pinto. Πειράματα γενετικής μηχανικής εξελίσσουν τη νοημοσύνη μιας ομάδας πιθήκων οι οποίοι απελευθερώνονται και κόβουν βόλτες στο Σαν Φρανσίσκο. Παίζει να είναι το χειρότερο της τετράδας.


Στο σημείο αυτό να ξεκαθαρίσω ότι τις ημερομηνίες εξόδου τις βρήκα μέσω του cine.gr και του imdb και παίζει και να αλλάξουν.
Άντε καλό μας καλοκαίρι!

4 σχόλια:

  1. Το είδα το Thor... Ε για DVD καλό είναι... Θα προτιμούσα a little less conversation, a little more action please!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χα! Ρε Κένεθ Μπράνα είναι αυτός, δεν γινόταν να μην το πάει λίγο πιο "σαιξπηρικά"! Πάντως καλά λόγια έχω ακούσει αλλά θα περιμένω κι εγώ το dvd! Άσε που μου είπαν ότι χάνει στο 3D!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα 3D θα δω φέτος... Το Harry Potter!!! Δν πιστεύω ότι αξίζει κάποιο άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα 3D θα δω φέτος... Το Harry Potter!!! Δν πιστεύω ότι αξίζει κάποιο άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή