9.5.11

Music is the demon I cling to..



Out of the blue έσκασε την περασμένη εβδομάδα η είδηση για το νέο album της Tori Amos. "Night Of Hunters" θα ονομάζεται ο δωδέκατος δίσκος της, τον οποίο θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο από το label κλασσικής μουσικής Deutsche Grammophon. Και αν σας φαίνεται αυτό περίεργο, η Tori ξεκαθαρίζει ότι "είναι ένας κύκλος τραγουδιών του 21ου αιώνα, εμπMusic iνευσμένος από μουσικά θέματα που κρατάνε πάνω από 400 χρόνια" και ότι "ένα από τα κύρια θέματα του album είναι ο κυνηγός και ο κυνηγημένος και το πώς αυτοί υπάρχουν μέσα μας". Υπομονή μέχρι το Σεπτέμβριο, λοιπόν.




Νέο album και για τον αγαπητό Danger Mouse. Το 1/2 των Gnarls Barkley και των Broken Bells, μετά από τις συνεργασίες του με τον Sparklehorse, τους Black Keys, τους The Rapture, τουςGorillaz και την Martina Topley - Bird, αυτή τη φορά τα κάνει πλακάκια με τον Ιταλό Daniele Luppi. Το album που ετοιμάζουν λέγεται 'Rome', είναι εμπνευσμένο από τα spaghetti westerns και στα φωνητικά συμμετέχουν ο (ρισπέκτφουλ) Jack White και η (κοιμήσω) Norah Jones. Τα κομμάτια του White έχουν διαρρεύσει ένα προς ένα, ενώ μένει μόλις μια εβδομάδα για να έχουμε το δίσκο στα χέρια μας. Ορίστε και τα leaked κομμάτια (ρούφα τώρα, wikileaks!):






26 Ιουνίου είναι η πρεμιέρα του τέταρτου κύκλου του True Blood και, μαζί της, έρχεται η συνεργασία του Nick Cave και της Neko Case, μέλος των 'The New Pornographers'. Πρόκειται για μια διασκευή στο κομμάτι των The Zombies, "She's Not There", το οποίο θα ακούγεται στο φινάλε του πρώτου (ομώνυμου) επεισοδίου. Απόδειξη λοιπόν ότι η μουσική επιμέλεια του True Blood είναι πολύ μπροστά.


karen elson

Άλλη μια διασκευή, από την Karen Elson. Το supermodel με τις κόκκινες μπούκλες αγγάρεψε το σύζυγο Jack White να κάνει την παραγωγή στο 'Vicious'. Λίγο ο Lou Reed, λίγο ο Jack White, το κομμάτι διατηρεί το retro ήχο του και το λάτρεψα.



Καλή και η Karen Elson, αλλά ακόμα καλύτερος ο SALEM, o οποίος διασκευάζει/ ρεμιξάρει/ αλλάζει τα φώτα στην Britney Spears και το (απαίσιο) 'Till The World Ends. Στο βιντεάκι βάζει strippers, φαντάρους και βόμβες, και έρχεται πιο κοντά στον τίτλο του τραγουδιού. Badass!




zomby

Μετά το 'Where Were You In '92', o βρετανός Zomby κυκλοφορεί στις 11 Ιουλίου το νέο του album με τίτλο 'Dedication'. Πρώτο δείγμα το κομμάτι 'Things Fall Apart' με τη συμμετοχή του Panda Bear. Λυσσάξτε hipsters!




Το αγαπημένο τσόλι Nicki Minaj γίνεται ακόμα πιο kitch στο βίντεο του Super Bass. Δεν έχω το κουράγιο να το δω δεύτερη φορά, νομίζω.




Παρ' όλα αυτά, τα videoclips του SALEM και της Minaj χλωμιάζουν μπροστά στο megavideo του Judas. Πολυαναμενόμενο και πανάκριβο, το βίντεο διέρρευσε την Πέμπτη το απόγευμα, με αποτέλεσμα η Lady Gaga να επισπεύσει την επίσημη πρεμιέρα για το ίδιο βράδυ. Κρίμα όμως, το video είναι απλά ανούσιο και οι μόνοι που ίσως να σοκαριστούν είναι οι συντηρητικοί Αμερικάνοι γονείς, που θα τους ρωτάει το κοριτσάκι τους αν ο Ιησούς ήταν μηχανόβιος από το Sao Paolo.




thievery

Για το τέλος, το συναυλιακό καλοκαίρι εμπλουτίζεται σιγά σιγά. Οι Thievery Corporation 13 Ιουλίου θα βρίσκονται στη Μονή Λαζαριστών, ενώ την επόμενη μέρα στο Θέατρο του Λυκαβηττού, για δύο εμφανίσεις στα πλαίσια της προώθησης του νέου τους album, "Culture Of Fear". 35 ευρώπουλα το εισιτήριο, τα οποία μάλλον θα προτιμούσα να τα κρατήσω για τους Pulp. Ναι, καλά βλέπετε, η επανένωση των Pulp φτάνει και στα μέρη μας. 20 Αυγούστου στο Terra Vibe, με 34 ευρώ στην προπώληση, θα μας μείνει και 1 ευρώ για μπύρα. Μάλιστα, για το setlist δέχονται προτάσεις από τους fans μέσω twitter. Παρακαλούνται, οι αναγνώστες του metobear να ψηφίσετε το παρακάτω, ως support στον αγαπητό σας Gee. Ευχαριστώ. Παρακαλώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου