3.5.11

There's a higher power that will judge you for your movie. MTV!

Προσθήκη λεζάντας


Ανακοινώθηκαν σήμερα οι υποψηφιότητες των φετινών MTV Movie Awards, των βραβείων που όλοι αγαπάμε να μισούμε. Βέβαια, όσο και αν ντρέπομαι που θα το πω, οι υποψηφιότητες φέτος είναι αρκετά καλές! Ντάξει, προφανώς και είναι παντού υποψήφια αυτή η μύξα το "Twilight", αλλά πολλές υποψηφιότητες έχουν σκοράρει και τα "Black Swan", "Inception" και "The Social Network". Ντάξει, τα MTV Movie Awards είναι ξεκάθαρα πιο φαν βραβεία και γι' αυτό κιόλας μας αρέσουν! Γιατί που αλλού θα βρεις υποψηφιότητες για καλύτερο φιλί, καλύτερο ξυλίκι ή ερμηνεία "τα κλασα πάνω μου"; Πουθενά!




Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια τα MTV Movie Awards έχουν ρίξει πολύ τον πήχη, όπως και το ίδιο το MTV δηλαδή που έχει γεμίσει το πρόγραμμα του με νεανικά ριάλιτι προσπαθώντας να κερδίσει ηλικίες από 18 και κάτω. Άμα ρίξει κανείς μια ματιά στις ταινίες που κέρδιζαν το MTV Movie Award Καλύτερης Ταινίας στις απαρχές του θεσμού θα τρίβει τα μάτια του. Την ίδια εποχή που τα Όσκαρ δεν τολμούσαν να βράβευσαν ταινίες όπως το "Seven" και το "Pulp Fiction", το MTV ήταν εκεί για να τις αναδείξει. Βέβαια τότε το MTV ήταν πραγματικά αξιόλογο κανάλι και έπιανε και μεγαλύτερο ηλικιακό εύρος. Το μεγαλύτερο κακό έγινε βέβαια τα τελευταία δύο χρόνια, όπου το Twilight Saga σαρώνει ότι βρει. Και άντε, πάει στο διάολο να κερδίσει βραβεία το πρώτο που ήταν και συμπαθητικό, αλλά το New Moon υποτιμά τη νοημοσύνη του θεατή! Και να ήταν μόνο το Twilight? Από εκεί που βράβευαν ερμηνείες της τάξης Ellen Page για το Juno και Leonardo DiCaprio για το Aviator, τώρα έχουν καταλήξει να βραβεύουν την αόματη Kristen Stewart, τον Zac Efron και τη Hanna Montana.
Παρ' όλο το μπεμπέδιασμα όμως των τελευταίων χρόνων, φέτος δείχνει να σοβαρεύτηκε λίγο ο εν λόγω θεσμός, αν και πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε την Stewart να κερδίζει βραβείο ερμηνείας απέναντι στην Portman, κάτι το οποίο θα είναι τουλάχιστον αστείο.


Πολύ γκρίνιαξα όμως, ας δούμε τις υποψηφιότητες..






Καλύτερη ταινία
Black Swan
Harry Potter and the Deathly Shallows: Part 1
Inception
The Social Network
Twilight Saga: Eclipse


Αναπόφευκτη η υποψηφιότητα του "Eclipse" σε αυτή την κατηγορία και πραγματικά θα είναι κρίμα να χάσει το βραβείο απέναντι στα αριστουργήματα "Black Swan" και "Inception", αλλά αυτά έχει η ζωή. Πάντως το "Harry Potter" στέκεται πρώτη φορά με την αξία του σε κατηγορία Καλύτερης Ταινίας, ενώ δε θα μπορούσε να λείπει και η ταινία για το facebook. Εγώ πάντως ψήφισα τον κύκνο.





Καλύτερο φιλί
Inception - Ellen Page και Joseph Gordon Levitt
Harry Potter 7pt1 - Emma Watson και Daniel Radcliffe
Eclipse - Kristen Stewart και Robert Pattinson
Eclipse - Kristen Stewart και Taylor Lautner
Black Swan - Natalie Portman και Mila Kunis


Το MTV έδειχνε πάντα μια ιδιαίτερη αγάπη στα gay/lesbian φιλιά και πραγματικά θα ήταν κρίμα και άδικο φέτος να μην το κερδίσουν οι Portman και Kunis για ένα από τα πιο καυτά φιλιά στην ιστορία του κινηματογράφου. Δηλαδή έλεος, δεν έχουν βαρεθεί να το κερδίζουν οι Stewart και Pattinson;





Καλύτερη μάχη
The Fighter - Amy Adams vs The Sisters
Kick Ass - Chloe Grace Moretz vs Mark Strong
Harry Potter 7pt1 - Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint vs Death Eaters
Inception - Joseph Gordon Levitt vs Hallway Attacker
Eclipse - Robert Pattinson vs Bryce Dallas Howard, Xavier Samuel


Εδώ διχάστηκα ανάμεσα σε "Inception" και "Kick Ass", γιατί και οι δύο σκηνές γαμάν και δέρνουν, αλλά τελικά επικράτησε η αγάπη μου για το πρώτο. Το Eclipse επιβάλει και εδώ την παρουσία του, μην χάσει! Ακόμα πάντως απορώ με την υποψηφιότητα του "Fighter"!




Καλύτερος κακός
Christopher Waltz - The Green Hornet
Leighton Meester - The Roomate
Mickey Rourke - Iron Man 2
Ned Beatty - Toy Story 3
Tom Felton - Harry Potter 7pt1


Εδώ ξεχωρίζει το αρκουδάκι από το "Toy Story 3" στην μόνη υποψηφιότητα της ταινίας. Πάντως άμα είναι να μην το πάρει αυτό, ας το δώσουν στον Waltz που τόσο άδικα το στερήθηκε πέρυσι για το "Inglourious Basterds" από τον Felton, τον οποίον ανταγωνίζεται και φέτος. Παρεμπιπτόντως, ο μόνος λόγος που βρίσκεται η Μeester εδώ, είναι το Gossip Girl.





Πιο σοκαριστική σκηνή (ή αλλιώς Σκηνή "μου πεσε το σαγόνι")
James Franco - 127 Hours, η σκηνή που σπάει το χέρι του
Justin Bieber - Justin Bieber: Never Say Never, lap dance
Leonardo DiCaprio και Ellen Page - Inception, το πρώτο όνειρο
Natalie Portman - Black Swan, η σκηνή που βγάζει το δέρμα της
Steve O - Jackass 3D, ιπτάμενη βόλτα μέσα σε μια χημική τουαλέτα


Η υποψηφιότητα του Bieber μου προκαλεί αηδία και η βράβευση του νομίζω θα μου προκαλέσει εμετό. Η σκηνή στο Jackass είναι προφανώς σκέτη καφρίλα αλλά αξίζει σίγουρα περισσότερο από αυτή του βουτυρομπεμπέ, ενώ οι τελευταίες τρεις υποψηφιότητες είναι μία και μία, αν και προσωπικά ξεχωρίζω περισσότερο αυτή του 127 Hours.


Μεγαλύτερος Badass
Alex Pettyfer
Chloe Grace Moretz
Jaden Smith
Joseph Gordon Levitt
Robert Dawney Jr.


Δύο ανήλικα, ένας upcoming, ένας breakthrough και ένας άρχοντας του είδους. Εγώ πάντως θα στηρίξω την Moretz γιατί στο Kick Ass τα σπάει πολύ άσχημα. Επίσης δεν έχω δει 3 από τους 5 εν δράση φέτος, οπότε δεν μπορώ να κρίνω κιόλας! Περίεργο πάντως που δεν είναι υποψήφιος κανένας από το καστ των "Expendables".




Καλύτερη ερμηνεία "Έχω χεστεί πάνω μου"
Ashley Bell - The Last Exorsism
Ellen Page - Inception
Jessica Szohr - Piranha 3D
Minka Kelly - The Roomate
Ryan Reynolds - Buried


Κλισέ η υποψηφιότητα της Bell, και τέρμα αμερικανιά (με την κακιά έννοια) αυτή της Szorh και της Kelly. O Reynolds το αξίζει το βραβείο, όχι τίποτ' άλλο, αλλά εκτός του ότι ο χαρακτήρας του βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση απ' όλους τους συνυποψήφιους, ήταν και η πρώτη φορά που απέδειξε σε όσους τον αμφισβητούσαν ότι είναι ηθοποιός και όχι απλά ένα ακόμη ωραίο σώμα.




Καλύτερη ατάκα
"I want to get chocolate wasted" - Grown Ups
"-There is a higher power that will judge you for your indecency." "-Tom Cruise?" - Easy A
"If you guys were the inventors of Facebook, you would have invented Facebook" - The Social Network
"-A million dollars isn't cool. You know what's cool?" "-A billion dollars. And that shut everybody up." - The Social Network
"You mustn't be afraid to dream a little bigger darling." - Inception


Αγαπημένη κατηγορία, τρίτη φορά στα βραβεία (οι προηγούμενες δύο ήταν το 2001 και το 2002) και ίσως η μόνη κατηγορία που θα μπορούσε να είναι και το Twilight υποψήφιο χωρίς να γκρινιάξω (με το "Doesn't he own a shirt?"). Ανεξήγητο το πως δεν τα κατάφερε. Μακάρι πάντως να το κερδίσει το Easy A γιατί δεν το κόβω να κερδίζει και πουθενά αλλού.




Καλύτερος/-η πρωτοεμφανιζόμενος/-η
Andrew Garfield - The Social Network
Chloe Grace Moretz - Kick Ass
Hailee Steinfeld - True Grit
Jay Chou - The Green Hornet
Olivia Wilde - TRON: Legacy
Xavier Samuel - Eclipse


Οι τρεις πρώτοι θα μπορούσαν άνετα να κερδίσουν κάποια μέρα Όσκαρ, οι 3 τελευταίοι θα μπορούσαν άνετα όμως να κερδίσουν MTV Award. Κρίμα που λείπει ο Tom Hardy πάντως.




Καλύτερης Κωμική Ερμηνεία
Adam Sandler - Just Go With It
Ashton Kutcher - No Strings Attached
Emma Stone - Easy A
Russell Brand - Get Him To The Greek
Zach Gallifianakis - Due Date


Ο Gallifianakis και ο Sandler το έχουν ξαναπάρει, οπότε δικαιωματικά πρέπει να πάει σε κάποιον καινούργιο και συγκεκριμένα στην μόνη γυναίκα της 5άδας (γιατί οι συμπάθειες δεν κρύβονται).




Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία
Emma Stone - Easy A
Emma Watson - Harry Potter 7pt1
Jennifer Aniston - Just Go With It
Kristen Stewart - Eclipse
Natalie Portman - Black Swan


Οποιαδήποτε άλλη το κερδίσει πέραν της Portman θα είναι πραγματικά ανέκδοτο. Ίσως να τους συγχωρέσω άμα το δώσουν στην Stone (ναι ρε, την αγαπώ!) αλλά και πάλι. Διόλου απίθανο είναι βέβαια να το δώσουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην ποντικομαμή από το Twilight.. Ε ρε γλέντια!




Καλύτερη Αντρική Ερμηνεία
Daniel Radcliffe - Harry Potter 7pt1
Jesse Eisenberg - The Social Network
Robert Pattinson - Eclipse
Taylor Lautner - Eclipse
Zack Efron - Charlie St. Loud


Εδώ δεν έχω να σχολιάσω κάτι.. Ούτε Franco, ούτε DiCaprio, ούτε Reynolds. Τουλάχιστον ας το πάρει ο Radcliffe, κρίμα είναι το παιδί, τόσες ταινίες Harry Potter και ούτε για μία δεν του το έχουν δώσει!




Αυτές είναι λοιπόν οι υποψηφιότητες των φετινών MTV Movie Awards. Σε αυτό το σημείο να παρατηρήσω ότι έχουν κλάσει κανονικότατα το "Scott Pilgrim vs The World", αλλά τουλάχιστον έχουν συμπεριλάβει σε αρκετές κατηγορίες το εξίσου καλό Kick Ass. Βέβαια οι μόνοι που μπορούμε να κατηγορήσουμε για τις υποψηφιότητες είμαστε εμείς οι ίδιοι (ή έστω το κοινό του MTV) καθώς όλοι είχαμε τη δυνατότητα να ψηφίσουμε για τις υποψηφιότητες. 
Σχολιάζουμε ξανά στις 5 Ιουνίου, όταν θα γίνει και η τελετή. Παρουσιαστής φέτος θα είναι ο σαρκαστικός Jason Sudeikis και όχι, δεν έχει ελληνικές ρίζες.
Για τους νικητές μπορείτε να ψηφίσετε και εσείς εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου