2.5.11

Hey you! Don't let them to bury the live (shows)




Δεν ξέρω γιατί γράφω αυτό το post με σκοπό να γκρινιάξω. Σήμερα είχα πολύ καλή διάθεση, άνοιξε ο καιρός, ξύπνησα πρωί πρωί γεμάτος ενέργεια και ξαφνικά είδα αυτό. Να ξεκαθαρίσουμε πρώτα ότι τους Pink Floyd τους αγαπώ. Τα λυκειακά μου χρόνια τα πέρασα αγκαλιά με τα CD τους και θεωρώ τη μουσική που έκαναν, χρόνια μπροστά από την εποχή τους, post rock των '70s ας πούμε. Απ' ότι φαίνεται αυτή θα είναι η συναυλία του καλοκαιριού και εδώ βρίσκεται το πρόβλημά μας. Δεν γίνεται η πιο hyped συναυλία του καλοκαιριου του 2011 στην Ελλάδα να είναι ο Roger Waters. Μετά έρχεται το χάος. Ενδεικτικά και μόνο, κάποιες από τις φετινές συναυλίες:

Buzzcocks στο Κύτταρο (σταυρώστε με, σταυρώστε με, εδώ θα πήγαινα άνετα κι ας ξέρω μόνο ένα τραγούδι)



ΙΑΜΧ στο Gagarin 205, σύμφωνα με το τάμα που έχει κάνει τα τελευταία 3 χρόνια στην Παναγιά την Eyelineroφόρα


ZAZ στη Θεσσαλονίκη (cool μέχρι εδώ), τα πρώτα 300 εισιτήρια 28E. Κοψοχρονιά σου λέει.


The Charlatans στο Fuzz Club. Viva '90s, κρίμα που διαλύθηκαν οι Oasis.


Roxette στο Terra Vibe, με support τον τέρμα αντιπαθητικό Πάνο Μουζουράκη. H επέλαση των '90s συνεχίζεται, after party στα Οινόφυτα, λοιπόν, με φλουό παντελόνια και rave μουσικές. Fact: όταν ακούω το 'Φίλα Με Ακόμα' εύχομαι να πνιγώ με τον εμετό μου.



Οι Deep Purple κάνουν περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα και σε ορισμένες συναυλίες θα έχουν support το Βασίλη. Ναι, έτσι γράφει στην αφίσα και υποψιάζομαι ότι η έλλειψη επιθέτου κάνει τον Παπακωνσταντίνου το ελληνικό ανάλογο της Beyonce.


Αγαπητό Rockwave, γιατί? Cake? Stranglers? The Prodigy ΠΑΛΙ? Ψαρογιώργης? Ψαρογιώργης? Ψαρο____ (εγκεφαλικό)


Στο line up του 2310 Festival στη Θεσσαλονίκη, εκτός από Judas Priest, Whitesnake, Firewind και James (οι οποίοι μόνο στην Άνω Κρανούλα δεν έχουν πάει για συναυλία) προστέθηκαν και οι Suede. Μπορεί να μην τους βλέπουμε κάθε χρόνο και να τα έσπαγαν κάποτε, αλλά και πάλι, δεν ξεφύγαμε από τους θρύλους των '90s.


Νομίζω ότι αρκετά κουραστικός έγινα με την γκρίνια μου. Την κατάσταση μάλλον θα σώσουν οι μετρημένες καλές συναυλίες που θα έχουμε φέτος. Και όταν λέω καλές μην φανταστείτε τίποτα Robyn, Crystal Castles, The National ή Arcade Fire.



Gonjasufi στο Bios. Κάποιος μου είπε ότι στο Reworks άφηνε τη μουσική να παίζει και τραγουδούσε παιδικά τραγουδάκια τύπου "Three Little Fishes". Θα δείξει τι ετοιμάζει ο βρωμύλος.


The Zombies σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Βόλο. Not bad, οι hipsters των '70s θα χαρούν πολύ, αλλά νομίζω ότι τους προτιμώ από τους Deep Purple. Στο Βόλο κάνουν support και οι Baby Guru! (καρδούλα)


Ιnterpol στο Entertainment Stage. Τσουχτερό εισιτήριο αλλά Interpol είναι αυτοί.


Grinderman σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. O Nick Cave θα μας πει τα No Pussy Blues του και κάτι ακούγεται για support από την Anna Calvi. Fingers crossed!


Το Ejekt φέτος φέρνει Amy Winehouse, Moby και The Vaccines. Δεν τρελαίνομαι, καθ' ότι ο Moby είναι σούπα από τις λίγες, αλλά είναι πολύ αξιοπρεπή τα ονόματα. Αν ανακοίνωναν και άλλα 3-4 καλά ονόματα, θα άξιζε τον κόπο.


Στα μεθεόρτια τώρα, (aka Σεπτέμβριος) οι Primal Scream θα παρουσιάσουν στις 17 Σεπτεμβρίου το album Screamadelica στην Αθήνα. Με τόση επιστροφή στο παρελθόν, θα νομίζω ότι βρίσκομαι ακόμα στο λύκειο και έχω διάβασμα για τις Πανελλήνιες.


Για να φεύγει σιγά σιγά η ξινίλα, μπορεί πολλοί να μην συμφωνήσουν για την κατηγοριοποίηση που έκανα σε 'καλές' και 'κακές' συναυλίες, αλλα ας κοιταχτούμε όλοι στα μάτια και να το παραδεχτούμε: η Ελλάδα είναι πολύ πίσω σ'αυτό το κομμάτι. Ακόμα και τα βήματα που έγιναν είτε για μεγάλα (Madonna, Bjork, Tori Amos) είτε για 'εναλλακτικά' ονόματα (Klaxons, The Gossip στις αρχές τους, Hot Chip, Τhese New Puritans), άρχισαν να υποχωρούν. Φαίνεται ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε της επανάληψης, ακόμα και σε πιο 'μικρά' ονόματα τύπου Gonjasufi. Απλά, κάποια στιγμή, θα ήταν καλό να ενημερωθούμε και να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο. Μέχρι τότε, θα ζηλεύουμε αυτό.

P.S. Gonjasufi είπα, ορίστε και το ακυκλοφόρητο κομμάτι του που ανέβασε στο Myspace του. Έτσι, για τις ώρες τις δύσκολες.


P.S.2. Πόσες φορές έγραψα το "90s" άραγε?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου