1.5.11

Video killed the radio star

Μετά το 'I Follow Rivers', η Lykke Li επιστρέφει με νέο videoclip από το δίσκο της, Wounded Rhymes. Σκηνοθετημένο από τον Tarik Saleh, το Sadness Is A Blessing δείχνει τη Lykke να σεληνιάζεται σε ένα restaurant, υπό το βλέμμα του Σουηδού ηθοποιού Stellan Skarsgård. Για όσους δεν τον ξέρετε από τους ρόλους του στις ταινίες του Lars Von Trier, το 'Μamma Mia!' ή το 'Goya's Ghosts', είναι ο πατέρας του κούκλου Σκανδιναβού βρυκόλακα του True Blood, Alexander Skarsgård. Και μιας που αναφέρθηκα στο 'I Follow Rivers', το remix του Magician κάνει τρελή επιτυχία στην Ελλάδα, το ακούω παντού και συνήθως ακολουθείται από κομμάτια τύπου 'S&M' ή Bruno Mars. How weird is that?





Από το ντεμπούτο τους, 'Palace', οι Chapel Club οπτικοποιούν το πέμπτο (!!) single, το οποίο θα κυκλοφορήσει 16 Mαϊου. To video για το Blind δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, έχει μια kinky πινελιά και τη ρώγα του Lewis Bowman σε πρώτο πλάνο, για όσους έχετε φετίχ με τις θηλές.





16 Μαϊου κυκλοφορεί και το νέο album του Moby, 'Destroyed', από τη δικιά του εταιρεία Little Indian. Το video για το νέο του single 'The Day' έχει cameo από τη Heather Graham και είναι πολύ ενδιαφέρον, σε αντίθεση με το πολύ βαρετό κομμάτι. Τι να κάνουμε όμως, Moby είναι αυτός, μια πλύση εγκεφάλου στα λατέρνατιβ μπαράκια θα τη φάμε.





Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το νέο video των Ηοly Ghost! για το single τους Wait & See. Στο video πρωταγωνιστούν οι πατεράδες του synth pop ντουέτου, οι οποίοι υποδύονται (τι άλλο?) τους γιούς τους. Go daddy go!





Θυμάστε την Janelle Monae και το Michael Jackson inspired videoclip για τη συνεργασία της με τον Big Boi στο 'Tightrope'? Το δίδυμο Janelle και Boi αυτή τη φορά εμπνέονται από το SIn City και οι Fat Cats τους σκηνοθετούν στο νέο video του Βig Boi για το κομμάτι Be Still.





Λίγο πιο παλιό, (μετράει ήδη 10 μέρες στο web, αλλά κάπου τόσες μετράω κι εγώ στα posts) το vintage - like video των Friendly Fires για το Live Those Days Tonight μας μεταφέρει στα rave parties του 1989. 16 Μαϊου και το Pala, το νέο album των Friendly Fires. Σαν πολλοί δεν μαζεύτηκαν για εκείνη τη μέρα?





Πάλι το Μάϊο (Καλό μήνα είπαμε? Καλό μήνα λοιπόν!) η αρτίστα με το αστείο όνομα και το σέξι βλέμμα, Florrie, μας δίνει και το δεύτερο EP της. Το album το περιμένουμε κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι, προς το παρόν ορίστε το πρώτο single 'Begging Me' σκηνοθετημένο από τον Price James, στο οποίο θα μπορούσε άνετα να είναι κορίτσι του Robert Palmer. (ναι, έβλεπα κι εγώ πολύ VH1 το Πάσχα)





Τέλος, δύο μεγάλες γυναικείες φωνές παρουσιάζουν τις νέες δουλειές τους. Εν αρχή ην η Kate Bush, με το Deeper Understanding, το videoclip του οποίου έχει σκηνοθετήσει η ίδια. Στο video πρωταγωνιστεί ο Robbie Coltrane, (ο αγαπημένος Hagrid του Harry Potter) κάνει cameos ο Noel Fielding, η Καιτούλα είναι αμφιλεγόμενο αν εμφανίζεται (κάποιοι λένε ότι κάνει ένα πέρασμα στο 3.45) αλλά εμφανίζεται ο γιος της. Το video απέσπασε πολύ καλές κριτικές, τόσο για το περιεχόμενο, όσο και για τη σκηνοθεσία της Bush, και σίγουρα αξίζει μια ματιά.





Η έτερη γυναικεία φωνή που λέγαμε είναι η Stevie Nicks. Πιο πιστή στις ρίζες της και μακριά από το autotune (σε αντίθεση με την Κate Bush) ο νέος της δίσκος είναι ο πρώτος με νέο υλικό μετά το 'Trouble In Shangri-La' του 2001. To Secret Love είναι σύνθεση του 1976 και το videoclip όμορφο, χωρίς εκπλήξεις όμως.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου