30.4.11

Cinenews in 5 minutes or less


Ο Darren Aronofsky θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φετινού Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 31 Αυγούστου έως και 10 Σεπτεμβρίου. Ο Aronofsky είναι από τους αγαπημένους σκηνοθέτες του φεστιβάλ. Πέρυσι είχε ανοίξει το φεστιβάλ με το αριστούργημα του "Black Swan", ενώ πριν 4 χρόνια είχε κερδίσει το Χρυσό Λιοντάρι με το "The Wrestler". Άγνωστο παραμένει το ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα και θα διαγωνιστούν στο φεστιβάλ, εξάλλου νωρίς είναι ακόμη.




Η καριέρα του Jeremy Renner φαίνεται πως είναι στα χάι της! Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μιλήσει για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του προτάθηκε στο "Bourne Legacy" και πριν καλά καλά αποφασίσει άμα θα τον πάρει το ρόλο, σκέφτεται να πρωταγωνιστήσει και σε ταινία για τη ζωή του Steve McQueen. Ο ίδιος που λέτε έχει ανοίξει τη δική του εταιρία εν ονόματι "The Combine" και προσέλαβε τον James Gray ("Two Lover", "We Own the Night") για να γράψει ένα σενάριο βασισμένο στο βιβλίο του Marshall Terrill, "Portrait of an American Rebel and the Life and Legend of a Hollywood Icon", βιογραφία για τη ζωή του McQueen. Και προφανώς ο ίδιος θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ πάντως, αν και βγάζει λίγο μάτι ότι κυνηγάει το Όσκαρ που δύο φορές του αρνήθηκε η Ακαδημία.




O Jeff Bridges θα είναι απ' ότι φαίνεται τελικά ο συμπρωταγωνιστής του Ryan Reynolds στην, βασισμένη σε κόμικ του Peter Lenkov, περιπέτεια-κωμωδία R.I.P.D.. Το στόρι της ταινίας έχει ως εξής: Ένας πρόσφατα δολοφονημένος αστυνομικός μπαίνει σε ένα σώμα απέθαντων αστυνομικών εν ονόματι "Rest in Peace Department" (εξού και ο τίτλος της ταινίας) και ψάχνει να βρει αυτόν που τον δολοφόνησε. Ναι και εγώ απόρησα στην αρχή όταν το διάβασα αλλά τελικά κατέληξα στο ότι έχει πλάκα! Ο Reynolds λοιπόν θα είναι ο δολοφονημένος αστυνομικός ενώ ο Bridges θα υποδύεται ένα ακόμη μέλος του R.I.P. Department. Την ταινία θα σκηνοθετήσει ο Robert Schwentke ("Red") οπότε χαβαλέ θα έχει σίγουρα!




O Arnold Schwarzenegger (από εδώ και μπρος θα το κάνω copy paste) θα επιστρέψει, καθώς φαίνεται, στην μεγάλη οθόνη, στον ρόλο που τον ανέδειξε, που δεν είναι άλλος από αυτόν του Terminator. Αφού λοιπόν τελείωσε με τα πολιτικά του καθήκοντα και επειδή έχει και μια οικογένεια να θρέψει και δύο εξοχικά να συντηρήσει, η επιστροφή του στην μεγάλη οθόνη για ένα πέμπτο Terminator δεν ακούγεται και τόσο άσχημη. Τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αλλά η Pacificor ακούγεται πως μετά την αποτυχία του τέταρτου μέρους (στο οποίο δε συμμετείχε ο Schwarzenegger καθώς τότε ήταν Κυβερνήτης της Καλιφόρνια) ετοιμάζει μια πέμπτη ταινία με πρωταγωνιστή τον Arnie, σκηνοθέτη τον Justin Lin (Fast & Furious 3, 4, 5) και ημερομηνία εξόδου κάπου το 2014. Καλά κρασιά!


Και κλασσικά για φινάλε...





Προσωπικά αγαπημένο μου απ' όσα θα ακολουθήσουν, το πιο πρόσφατο τρέιλερ του "Submarine", από τον πρωτοεμφανιζόμενο στην μεγάλη οθόνη Richard Ayoade (έχει σκηνοθετήσει αρκετά βίντεο κλιπ των Arctic Monkeys), με πρωταγωνιστή τον επίσης πρωτοεμφανιζόμενο Craig Roberts, ο οποίος υποδύεται έναν 15χρονο που ως στόχο έχει δύο πράγματα: να χάσει την παρθενιά του πριν τα επόμενα του γενέθλια και να πείσει την μητέρα του να μην αφήσει τον πατέρα του για έναν πρώην εραστή της. Η ταινία ήταν από τις πιο αγαπημένες του φετινού φεστιβάλ του Sundance και μοιάζει όντως αξιολάτρευτη!





Κυκλοφόρησε και το πρώτο τρέιλερ του "Immortals", ταινία για τον Θησέα και τη μάχη του εναντίον των Τιτάνων. Το σενάριο έχουν γράψει οι πρωτοεμφανιζόμενοι Έλληνες αδερφοί Παρλαπανίδη και στο πρωταγωνιστικό καστ συμμετέχουν εκτός των απαραίτητων τούμπανων (Henry Cavill, Kellan Lutz, Joseph Morgan, Steven Dorff) και οι Mickey Rourke ("The Wrestler"), John Hurt ("Elephant Man") και Freida Pinto ("Slumdog Millionaire"). Στιλιζαρισμένο μέχρι αηδίας φαίνεται το ταινιάκι, όχι ότι περιμέναμε τίποτα άλλο, εξάλλου, όπως λέει και στο τρέιλερ, έχει τους ίδιους παραγωγούς με το "300".





Διπλός ρόλος για τον Dominic Cooper ("Mamma Mia") στο "The Devil's Double" όπου υποδύεται και τον γιο του Σαντάμ Χουσείν αλλά και τον σωσία του. Ενδιαφέρον στόρι, αλλά η τέρμα κιτς αφίσα της ταινίας και ο δεύτερης διαλογής σκηνοθέτης Lee Tamahori ("xXx2", "Die Another Day") σε συνδυασμό με το τρέιλερ που δείχνει ότι η ταινία το έχει πάρει πολύ ψυχαγωγικά το πράγμα, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ταινία θα είναι μάλλον μέτρια. Πάντως να σημειώσω ότι ο πιο άσχημος από ποτέ Cooper, φαίνεται ότι ευτυχώς έχει πάρει στα σοβαρά τον (ή μάλλον τους) ρόλους του.





Πρώτο τρέιλερ και για το "30 Minutes or Less" από τον σκηνοθέτη του "Zombieland" Ruben Fleischer. Ο πρόσφατα υποψήφιος για Όσκαρ Jesse Eisenberg επιστρέφει στο είδος που τον γνωρίσαμε. Pizza boy λοιπόν που τον απαγάγουν δύο τύποι με μάσκες μαϊμούς και τον αναγκάζουν να ληστέψει μια τράπεζα σε λιγότερο από 30 λεπτά. Άσχετο, αλλά αυτός ο Aziz Ansari (παρουσίασε τα περσινά MTV Movie Awards) πόσο μπουγελόφατσα παίζει να είναι; Στο dvd και άμα..





Πριν κάτι ώρες βγήκε και το τρέιλερ του "One Day", ρομαντικό δράμα του Lone Scherfig ("An Education") με την Anne Hathaway (που έχει ανεβεί πολύ στην εκτίμηση μου μετά την παρουσίαση των φετινών Όσκαρ) και τον Jim-καρδούλες-Sturgess ("Across the Universe") στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο best seller (πάντα) του David Nicholls. Πολλά υποσχόμενο το πρωταγωνιστικό δίδυμο και αρκετά φρέσκο στόρι, ας ελπίσουμε ότι θα είναι καλύτερο από την πρώτη απόπειρα του Scherfig που ήταν κομματάκι βαρεμάρα.


Τέλος, κυκλοφόρησε και το επίσημο τρέιλερ του Harry Potter (ναι, αυτή τη φορά είναι όντως το επίσημο). Το τρέιλερ μπορείτε να δείτε εδώ. Εμένα πάντως μια ανατριχίλα με έπιασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου