25.4.11

Porn has a new dimension

Νέα, νέα, πολλά νέα την τελευταία εβδομάδα στο κινηματογραφικό στερέωμα!




Ένα δυσάρεστο για αρχή. Την Τετάρτη που πέρασε, σκοτώθηκε σε ηλικία 40 ετών, ο Tim Hetherington, σκηνοθέτης του υποψήφιου για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ "Restrepo". O Hetherington ήταν γνωστός φωτορεπόρτερ και είχε καλύψει πάμπολλα ρεπορτάζ στο πρώτο μέτωπο πολιτικών αναταραχών της Δυτικής Αφρικής. Τη ζωή του έχασε εν ώρα εργασίας, καθώς κάλυπτε ρεπορτάζ στη Λιβύη.




Και αφού μας έπιασε η καρδιά μας ας το γυρίσουμε σε θέματα κάστινγκ. Στο καστ του "The Hobbit" προστέθηκε ο Ian Holms, ακόμα ένα γνώριμο πρόσωπο από τον Άρχοντα, και θα αναλάβει τον ίδιο ρόλο που είχε και πριν, αυτόν του Bilbo Bagigns, αλλά σε μεγάλη ηλικία, αφού σε νεαρή ηλικία έχει αναλάβει τον ρόλο ο Martin Freeman ("The Hitchhiker's Guide to the Galaxy"). Για την ταινία έχουν ήδη υπογράψει οι Elijah Wood, Ian McKellen, Orlando Bloom, Andy Serkis, Cate Blanchett, Christopher Lee, ενώ φημολογούνται οι Saoirse Ronan ("Atonement", "The Lovely Bones"), Leonard Nimoy (ο γνωστός, του Star Trek) και David-DrWho-Tennant.


Στον Jeremy Renner, υποψήφιο για Όσκαρ για τις ταινίας "Hurt Locker" και "The Town", προτάθηκε ο πρωταγωνιστικός ρόλος για το spin-off της γνωστής τριλογίας δράσης "The Bourne Identity/Supremacy/Ultimatum". Θα υποδύεται ένα χαρακτήρα παραπλήσιο με αυτό του Bourne, αλλά σε ένα μυστικό κυβερνητικό πρόγραμμα ακόμα πιο επικίνδυνο από το Treadstone που μας απασχολούσε στην τριλογία του Bourne. Η ταινία θα ονομάζεται "The Bourne Legacy" αλλά ο Matt Damon δεν θα επιστρέψει για τον ομώνυμο ρόλο. Παρ' όλ' αυτά, η ιστορία του καινούργιου χαρακτήρα που θα υποδυθεί ο Renner θα συνδέεται με γεγονότα από την ιστορία του Bourne.




Και εννοείται ότι δεν λείπουν τα ριμέικ! Για το ριμέικ του "Total Recall" λοιπόν, ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1990 με πρωταγωνιστές τους Arnold Schwarzenegger και Sharon Stone, ξέρουμε εδώ και καιρό ότι τον ρόλο του Douglas Quaid, που ερμήνευε προ 20ετίας ο τέως κυβερνήτης της Καλιφόρνια, θα αναλάβει ο Colin Farrell. Τις προάλλες λοιπόν προτάθηκε ο ρόλος της Lori, γυναίκας του πρωταγωνιστή, στην 37χρονη Αγγλίδα ηθοποιό Kate Beckinsale, η οποία τυχαίνει να είναι και σύζυγος του σκηνοθέτη του ριμέικ, Len Wiseman. Οι δυο τους έχουν ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν για τα δύο πρώτα μέρη της τριλογίας "Underworld", στα γυρίσματα της οποίας γνωρίστηκαν κιόλας!






Και τώρα λίγη λάμψη από τις Κάννες! Ανακοινώθηκαν τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ, της οποίας θα ηγείται ο Robert DeNiro. Μαζί του λοιπόν, θα αποφασίσουν για του νικητές των φετινών βραβείων οι Jude Law, Uma Thurman, Martina Gusman (ηθοποιός από την Αργεντινή), Nansun Shi (Κινέζα παραγωγός), Linn Ullmann (κριτικός κινηματογράφου από τη Νορβηγία), Olivier Assayas (σκηνοθέτησε το Carlos, το οποίο βραβεύτηκε πέρυσι με Χρυσή Σφαίρα για Καλύτερης Μίνι Σειρά και κυκλοφόρησε και στους ελληνικούς κινηματογράφους πριν κάτι μέρες), Mahamat Saleh Haroun (σκηνοθέτης από το Τσαντ) και Johnnie To (μόνο σε εμένα φαίνεται αστείο αυτό το επίθετο;).



Βέβαια το μεγάλο γεγονός της εβδομάδας είναι άλλο! Βγήκε η πρώτη 3D τσόντα! Ναι ναι, πρόκειται για σίκουελ τσόντας από το Χονγκ Κονγκ, ονομάζεται "3D Sex and Zen: Extreme Ecstasy" και ξεκίνησε να προβάλλεται στις αίθουσες του Χονγκ Κονγκ την βδομάδα που πέρασε. Στο παρελθόν έχουν κυκλοφορήσει και άλλες 3D πορνοταινίες αλλά αυτή είναι η πρώτη που προβλήθηκε στον κινηματογράφο. Το φαντάζεστε αυτό το πράγμα; Σεξ τριών διαστάσεων μπροστά στα μάτια σας; Στο τελείωμα θα ψάχνονται μην τους πέτυχαν. Κάπου πήρε το μάτι μου ότι σπάει τα ταμεία!

Και λίγα τρέιλερ για το φινάλε:





"The Help" λοιπόν, αντιρατσιστικό δράμα με την Emma Stone (και ένα μαλλί που δεν την κολακεύει καθόλου) να υποδύεται μια φιλελεύθερη τελειόφοιτη κολεγίου που γίνεται κολλητή με δύο έγχρωμες οικιακές βοηθούς, σε μία εποχή (1962) όπου οι πλούσιες νοικοκυρές δεν αντέχουν να νιώθουν ότι βάζουν το κωλαράκι τους στο ίδιο κάθισμα τουαλέτας με τις παραδουλεύτρες τους και θέλουν να τους  φτιάξουν εξωτερικά αφοδευτήρια. Τις φιλενάδες της παίζουν η Viola Davis (που έπαιζε την ανήσυχη μάνα στο "Doubt" για το οποίο κέρδισε και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ) και η Olivia Spencer (όσοι έχετε δει "Ugly Betty" μπορεί να την θυμάστε από εκεί). Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Kathryn Stockett και το κόβω να βγαίνει μια χαζοκοινωνική βλακειούλα.





Mετά το "Fighter" λοιπόν, έρχεται το "Warrior" και μετά τον Wahlberg, έρχεται το πολυαγαπημένο μας τούμπανο Tom Hardy (το επίθετο σε βάζει σε πολλές σκέψεις). Αδελφός εναντίον αδελφού λοιπόν σε αυτό το δράμα του Gavin O' Connor. Μαζί με τον Hardy πρωταγωνιστούν και οι Nick Nolte (πατέρας) και Joel Edgerton (μεγάλος αδερφός). Την ταινία πάντως δεν την κόβω να έχει το σουξέ του Fighter.



Και τέλος, καινούργια κωμωδία εν ονόματι "Our Idiot Brother" με πρωταγωνιστή τον Paul Rudd στον ομώνυμο ρόλο. Είχε προβληθεί στο φεστιβάλ του Sundance αποσπώντας θετικές κριτικές. Τις αδερφές του ηλίθιου αδερφού υποδύονται οι Elizabeth Banks, Zooey Deschanel (σωσία της Kate Perry) και Emily Mortimer. Πλάκα πρέπει να έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου