30.5.11

Coming soon to a cinema near you.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά για μένα μια από της καλύτερες στιγμές όταν πάω να δω μια ταινία στον κινηματογράφο είναι τα τρέιλερς. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά έχω εμμονή, δε μπορώ να χάνω τα τρέιλερς! Μερικές φορές τα απολαμβάνω και περισσότερο από την ταινία που πηγαίνω να δω, ειδικά άμα πρόκειται για ανιαρά σίκουελ blockbuster που έχουν χάσει τη γοητεία τους ή για δηθενιάρικα δράματα του κώλου. Και δε φαντάζεστε πόσο εκνευρίζομαι όταν πηγαίνω σινεμά και δείχνουν ένα ή δύο μόνο τρέιλερς. Pf, amateurs! 
Άμα ποτέ καταφέρω να αποκτήσω το δικό μου κινηματογράφο (ένα από τα πολλά όνειρα ζωής μου μαζί με το να πάρω Όσκαρ, να ζήσω στη Νέα Υόρκη και να παντρευτώ τον Justin Timberlake), υπόσχομαι από τώρα στους φίλους πελάτες μου ότι ως σωστός επαγγελματίας που σέβεται τον εαυτό του, τον κινηματογράφο και το αγοραστικό κοινό του, δε θα δείχνω σε καμία προβολή λιγότερο από 5 τρέιλερ. Επειδή πολυλογώ και δε βρίσκομαι στην Oprah (ένα όνειρο ζωής που δε θα γίνει ποτέ πραγματικότητα), πάρτε τα καλύτερα τρέιλερ που κυκλοφόρησαν την τελευταία εβδομάδα:





Πρώτο και καλύτερο δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το πρόσφατα leakαρισμένο τρέιλερ του "The Girl with the Dragon Tattoo", ριμέικ του πρώτου μέρους της γνωστής σουηδικής τριλογίας "Millenium", η οποία είναι βασισμένη στα ομώνυμα βιβλία του Stieg Larsson. Η σουηδική διασκευή της τριλογίας, που κυκλοφόρησε ολόκληρη μέσα στο 2009 στους σουηδικούς κινηματογράφους και την επόμενη χρονιά και στις υπόλοιπες χώρες, έκανε μεγάλη επιτυχία, δεδομένης της παραγωγής και της χώρας προέλευσης (περισσότερο από 90 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις), και μάλιστα το πρώτο μέρος της κέρδισε τρεις υποψηφιότητες στα Bafta και έφυγε από την τελετή με το βραβείο "Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Όσον αφορά το ριμέικ, το budget ξεπερνά τα έσοδα όλης της πρώτης τριλογίας (ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια δολάρια) και στη σκηνοθετική καρέκλα βρίσκεται ο μέγιστος David Fincher. Πολλοί ήταν αυτοί που απογοητεύτηκαν με τον Fincher και το ακαδημαϊκό "Social Network" του, αλλά τώρα επιστρέφει στο στυλ που ξέρει να χειρίζεται όσο κανένας άλλος. Στο ρόλο της ιδιόμορφης χακερού βρίσκεται η Rooney Mara και σε αυτόν του κατατρεγμένου δημοσιογράφου ο Daniel Craig. Οι δυο τους θα προσπαθήσουν να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης της ανιψιάς ενός πρώην διοικητικού στελέχους μιας μεγάλης δυναστείας (σε αυτόν τον ρόλο θα βρίσκεται ο Christopher Plummer). Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αμερικάνικες αίθουσες στις 21 Δεκέμβρη και το τρέιλερ, παρ' όλου που είναι πειρατικό, γαμάει και δέρνει! Σε αυτό βοηθάνε και οι Karen O και Trent Reznor που διασκεύασαν Led Zeppelin αποκλειστικά για την ταινία και που εύχομαι να συμμετέχουν ενεργά στο soundtrack της. EDIT: Το leakαρισμένο βίντεο διαγράφηκε, αλλά κυκλοφόρησε το original οπότε no harm done.




Εφτά χρόνια μετά το "Sideways" ο Alexander Payne επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη στη θέση του σκηνοθέτη με το "The Descendants". Η αναμενόμενη ταινία του Payne φημολογείται ότι θα συμμετέχει στο φεστιβάλ Βενετίας, ενώ πολύ πιθανό είναι να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στα επερχόμενα Όσκαρ. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο George Clooney, υποδυόμενος έναν αδιάφορο σύζυγο και πατέρα δύο κοριτσιών, που αναγκάζεται να επανεξετάσει τη σχέση του με τις κόρες του όταν η γυναίκα του παθαίνει ένα ατύχημα. 16 Δεκεμβρίου στην Αμερική, εδώ κατά Φλεβάρη του 2012 το κόβω.





Έχω πει ήδη αρκετές φορές ότι ακόμη και ο κόσμος του animation έχω βουλιάξει στον βούρκο της μη ανεύρεσης φρέσκων ιδεών και απλώς επιβεβαιώνομαι με το τρέιλερ ακόμη ενός σίκουελ πετυχημένης ταινίας κινουμένων σχεδίων, που έχει κερδίσει και το αντίστοιχο Όσκαρ. "Happy Feet 2" λοιπόν, με τους Elijah Wood και Robin Williams να επιστρέφουν στις φωνές του Mumble και Ramon αντίστοιχα και τους Pink (στη φωνή της Gloria, που είχε στο παρελθόν αυτή της Brittany Murphy), Brad Pitt, Sofia Vergara και Matt Damon να είναι οι νέες φανταχτερές προσθήκες του voice cast. Για την υπόθεση δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό μέχρι στιγμής.






Μιας και μίλησα για έλλειψη φρέσκων ιδεών, κυκλοφόρησε το trailer του "I Don't Know How She Does It" με τη Sarah Jessica Parker να επαναλαμβάνει τόσο εκνευριστικά πολύ το ρόλο της Carrie Bradshaw που πραγματικά απορείς άμα μπορεί να παίξει τίποτα άλλο. Ακόμα και η αφήγηση είναι ολόιδια με του Sex and the City. Μέχρι και ο τρόπος που φωνάζει "Taxiii" ή που κάνει τα γλυκά μάτια στον Pierce Brosnan που υποδύεται το αφεντικό της. Γι' αυτό δε μου φαίνεται καθόλου περίεργο που παντού στο ίντερνετ η ταινία παρουσιάζεται ως "Η Carrie Bradshow με παιδιά". Ουσιαστικά, αυτό ακριβώς είναι, χωρίς τη Samantha και την Miranda, δηλαδή χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο να την παρακολουθήσει κανείς.





Παρότι γυρισμένο το 2010 και ενώ συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Τορόντο της ίδιας χρονιάς, το "The Whistleblower" της πρωτοεμφανιζόμενης Larysa Kondracki βρήκε ένα χρόνο μετά διανομή στις αίθουσες του εξωτερικού (στην Ελλάδα άγνωστο παραμένει το αν θα προβληθεί στους κινηματογράφους ή άμα θα βγει κατευθείαν σε dvd). Η Rachel Weisz στον πρωταγωνιστικό ρόλο, υποδύεται μια αστυνομικό που θα καταταχθεί στο ειρηνευτικό σώμα των Ηνωμένων Εθνών, με το οποίο θα πάει στη Βοσνία όπου θα γίνει μάρτυρας του εμπορίου λευκής σαρκός που μαστίζει τη χώρα. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι David Strathairn, Monica Bellucci και Vanessa Redgrave. Διόλου άσχημο καστ για πρώτη ταινία.





Όχι, δεν πρόκειται για μεταφορά της ελληνικής τηλεοπτικής σειράς "Πενήντα Πενήντα" στη μεγάλη οθόνη (αλήθεια, όταν το πρωτοείδα αυτό σκέφτηκα!). Ο τίτλος αναφέρεται στις πιθανότητες του πρωταγωνιστή Joseph Gordon Levitt, να νικήσει τον καρκίνο που τον χτύπησε στην ηλικία των 27 χρόνων. Και παρ' όλη τη σοβαρότητα του θέματος, το "50/50" προσπαθεί να δει το θέμα με έναν πιο ανάλαφρο και κωμικό τρόπο. Έτσι λοιπόν ο Adam (Levitt) με τη βοήθεια του κολλητού του (Seth Rogen), της μητέρας του (Anjelica Huston) και της ψυχολόγου ενός κέντρου για καρκινοπαθείς (Anna Kendrick), προσπαθεί να νικήσει την ασθένεια του και να εκτιμήσει τη ζωή του καλύτερα. Τουλάχιστον είναι κάτι το πρωτότυπο.





Μιας και αναφέρθηκα σε ελληνική μεταφορά στη μεγάλη οθόνη, κυκλοφόρησε το τρέιλερ του "Το Γάλα", ταινία βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Βασίλη Κοτσικονούρη. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο LA Greek Film Festival (εξού και οι υπότιτλοι) με τον τίτλο "Burning Heads" και αφηγείται την ιστορία μιας μητέρας (Ιωάννα Τσιριγκούλη) και των δύο γιων της - εκ των οποίων ο ένας είναι ψυχικά διαταραγμένος - (Όμηρος Πουλάκης, Προμηθέας Αλειφερόπουλος) οι οποίοι έχουν μεταναστεύσει στην Ελλάδα από την Τιφλίδα. Το θεατρικό ήταν πολύ καλό, ελπίζω το ίδιο και για την ταινία.




Και επειδή χωρίς blockbusters δουλειά δεν γίνεται, ιδού το τελευταίο τρέιλερ του "Green Lantern". Εντυπωσιακά εφέ αν μη τι άλλο, αλλά κάτι μου λέει ότι θα είναι μαλακία. Βασικά, μόνο εγώ βρίσκω αστείο το ότι το μισό καστ έχει παραμορφωμένα κεφάλια; Για κάποιο περίεργο λόγο έχω εμπιστοσύνη στον Ryan Reynolds, αλλά το ερωτικό αντικείμενο του πόθου του είναι η Blake Lively, οπότε σε dvd και πολύ του είναι! 25 Αυγούστου στις ελληνικές αίθουσες.




Σας κράτησα το... χειρότερο για το τέλος. "Don't Be Afraid of the Dark" και ποιος ο λόγος άλλωστε, το έχουμε ξαναδεί το στόρι τόσες φορές που πλέον θα είμαστε όλοι προετοιμασμένοι σε περίπτωση που μας συμβεί ποτέ κάτι παραπλήσιο. Στοιχειωμένο αρχοντικό, κάποιος πέθανε εκεί μέσα, μια οικογένεια με μικρό παιδί και νεαρούς γονείς μετακομίζει και τα πνεύματα αρχίζουν να κάνουν βόλτες στο σπίτι. Η Katie Holmes σε προϊδεάζει για την αποτυχία της ταινίας, αλλά ευτυχώς υπάρχει και ο Guy Pearce στο ρόλο του συζύγου και σώζει κάπως την κατάσταση. Επίσης, το ότι ο Guillermo Del Toro βρίσκεται στο σενάριο και την παραγωγή έχει πάψει πλέον να με εντυπωσιάζει μετά το μέτριο "El Orfanato" που είχε και παραπλήσια θεματολογία.

5 σχόλια:

  1. Κοίτα το Green Lantern έχει προοπτικές σαν κόμικ για να γίνει ταινία! Αρκεί να το εκμεταλευτούν σωστά! Και σε αυτούς που διαβάζουν και ασχολούνται, τα ονόματα (Parallax, Sinestro, Hal Jordan) καθώς κι όρκος των Green Lantern (In brightest day, in blackest night...) προκαλούν ρίγη!! Θα δείξει στις αίθουσες τι αξίζει!
    p.s. Όσο για τον πρόλογο... ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΟΥ!
    p.s.2 Πόσες αηδίες βγαίνουν το καλοκαίρι??? Πόσες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα είναι τόσο πράσινη αυτή η ταινία, σαν προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ. Δεν ξέρω, δεν μου γεμίζει το μάτι, ίσως την δω σε dvd.
    Ρε, το καλοκαίρι βγαίνουν αρκετές καλές, βγαίνει και το HP7pt2, το Xmen, το Super 8, το Cowboys & Aliens και το Horrible Bosses. Γενικά φέτος βγαίνουν αρκετά καλές ταινίες, ακόμα και οι πιο εμπορικές, στην πλειοψηφία τους φαίνονται καλές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρεται!! είμαι νέος εδώ...μπράβο για την δουλειά που κάνεις!!
    Και εγώ το Green latern μου φαίνεται φόλα!!
    καλό, ειδικά για θερινό φαίνεται να είναι το Don't be afraid of the dark!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς ήρθες, καλή αρχή και σε ευχαριστώ πάρα πολύ (σε ευχαριστούμε δηλαδή γιατί είμαστε δύο σε αυτό το blog :D )
    Όσον αφορά το "Don't be afraid of the dark", δεν με πολυέπεισε... Ίσως το δω σε dvd με παρέα, έστω για να γελάσουμε άμα αποδειχτεί όντως βλακεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς ήρθες, καλή αρχή και σε ευχαριστώ πάρα πολύ (σε ευχαριστούμε δηλαδή γιατί είμαστε δύο σε αυτό το blog :D )
    Όσον αφορά το "Don't be afraid of the dark", δεν με πολυέπεισε... Ίσως το δω σε dvd με παρέα, έστω για να γελάσουμε άμα αποδειχτεί όντως βλακεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή