6.6.11

And the Golden Popcorn goes to...



Ναι, τα αγαπώ τα MTV Movie Awards. To παραδέχομαι. Έχω ψύχωση με τα βραβεία γενικά, πόσο μάλλον με αυτά στα οποία μπορώ να ψηφίσω κιόλας. Βέβαια, αντιθέτως με ότι ίσχυε καμιά 10αριά χρόνια πριν, πλέον το κοινό του MTV είναι κατά μέσο όρο 14 χρονών και όπως είναι λογικό, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στα MTV Movie Awards δεν είναι όπως παλιά. Γιατί όπως έχω επισημάνει στο παρελθόν, τα MTV ήταν τα μόνο βραβεία που βράβευαν ταινίες όπως το Terminatοr 2, το Pulp Fiction και το Seven, την ίδια στιγμή που τα υπόλοιπα "σοβαρά" βραβεία τα αγνοούσαν.
Βέβαια τα MTV πλέον, έχουν γαμήσει τη μάνα του όρου "καλός". Γιατί εκεί που βλέπεις το Black Swan και το Inception στις υποψηφιότητες για Καλύτερη Ταινία και πολλές άλλες κατηγορίες και λες "βρε μπας και σωθούμε από την κατάρα του Twilight", έρχεται η τελετή και σε προσγειώνει απότομα. Το ρεζουμέ από τα φετινά βραβεία MTV είναι ένα. Το μουσικό αυτό κανάλι έχει χάσει πλέον παντελώς την αξία του. Πέραν του ότι δεν του αξίζει καν ο χαρακτηρισμός "μουσικό κανάλι", τα τριτοδεύτερα ριάλιτι που φιλοξενεί, τα ευτελή είδωλα που προωθεί (Justin Bieber, Paris Hilton) και η ακόρεστη δίψα του για όλο και πιο νεανικό και φαντασμένο αμερικάνικο κοινό, το έχουν κατατάξει πλέον στην κατηγορία trash. Και είναι κρίμα γιατί κάποτε το MTV είχε καίρια θέση στην ποπ κουλτούρα, κρατώντας ψιλά τον πήχη, με μεγάλο εύρος μουσικών (και όχι μόνο) εκπομπών και πιο εναλλακτικές και μη κονφορμιστικές επιλογές. Τώρα απλά αναλώνεται στα ευκολόπεπτα, που είναι και αυτά που έχουν τα πιο πολλά φράγκα. Βασικά η χειρότερη απόφαση που έκανε ποτέ το κανάλι ήταν να το γυρίσει στο πιο νεανικό κοινό (πολύ πιο νεανικό όμως) με αποτέλεσμα να χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, όπως και κάθε είδος credibility.
Στα βραβεία τώρα, αρχικά να καταγγείλω το ότι δεν υπήρχε ΠΟΥΘΕΝΑ live stream. Στην ιστοσελίδα του MTV υπήρχε stream μόνο από τα backstage, ενώ τα γίδια του MTV Greece φαίνεται πως δεν έχουν μάθει ακόμα τι πάει να πει "ζωντανή αναμετάδοση". 
Απ' ότι διάβασα, τυπικός ήταν ο παρουσιαστής Jason Sudeikis, με ένα κλασσικό βίντεο για την έναρξη, τις συνηθισμένες "καθώς πρέπει" μπηχτές και τα πρόστυχα αστειάκια ("My heart says Jacob, but my wiener says Edward. My balls are indifferent."). EDIT: Τώρα που είδα και την τελετή, έχω να πω ότι ήταν γαμάτος ο Sudeikis, κάπως σαν τον Ricky Gervais στις Χρυσές Σφαίρες, στο πιο κάφρικο! Βιοτριλικό χιούμορ, δεν λυπήθηκε κανέναν! Δείτε το εναρκτήριο κλιπάκι της τελετής, πλάκα έχει:


Την τιμητική της είχε φέτος η Reese Witherspoon, που βραβεύτηκε με το MTV Generation Award για τη συνολική της προσφορά στον κινηματογράφο. Καλά τα είπε πάντως όταν σηκώθηκε να πάρει το βραβείο.




Φυσικά δεν μπορούσαν να λείπουν από τα MTV Movie Awards οι music performances. Καμία σχέση δεν είχαν με τις ταινίες της χρονιάς, αλλά δεν έχει σημασία, κάπως πρέπει να γεμίσει το πρόγραμμα! Lupe Fiasco, Foo Fighters αλλά και ο παρουσιαστής Jason Sudeikis τραγούδησαν φέτος στο πλατό των βραβείων, πάρτε μια γεύση:



Πολύ φουτουριστικό το stage btw.
Όσον αφορά της βραβεύσεις, ήταν μια επανάληψη της περσινής χρονιάς. Το Twilight σάρωσε και o Tom Felton έκλεψε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το βραβείο Καλύτερου Κακού μέσα από τα χέρια του Christopher Waltz (όχι τίποτ' άλλο, μη φύγει και το Harry Potter παραπονεμένο). Τα μόνο βραβεία που έσωσαν κάπως την κατάσταση ήταν αυτό της Emma Stone για Καλύτερη Κωμική Ερμηνεία και την διπλή νίκη της Chloe MoretzΕν τω μεταξύ,το κόλλημα που έχουν φάει στην Αμερική με το Twilight Saga έχει αρχίσει να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. Ο μόνος που έφυγε αβράβευτος από το cast του Eclipse ήταν ο Taylor Lautner και αυτό επειδή τον κέρδισε ο Robert Patinson για την ίδια ταινία (και στο φιλί και στην ερμηνεία). 
Και ναι, εννοείται πως τα Golden Popcorns πάνε σε πιο "ανάλαφρες" ταινίες, είναι πιο fun βραβεία, πράγμα που φαίνεται και από τις κατηγορίες. Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο η εμπορικότητα αλλά δεν θα έπρεπε να παίζει και κάποιο ρόλο η κριτική σκέψη;

Αναλυτικά οι νικητές:


Καλύτερη Ταινία
Twilight Saga: Eclipse
Black Swan
Harry Potter and the Deathly Shallows: Part 1
Inception
The Social Network



Επιβραβεύτηκε λοιπόν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ένα από τα πιο κακογραμμένα και κακοφτιαγμένα franchise στην ιστορία του κινηματογράφου. 



Καλύτερο Φιλί
Eclipse - Robert Pattinson, Kristen Stewart
Inception - Ellen Page και Joseph Gordon Levitt
Harry Potter 7pt1 - Emma Watson και Daniel Radcliffe
Eclipse - Kristen Stewart και Taylor Lautner
Black Swan - Natalie Portman και Mila Kunis



Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο εδώ. Τρίτη χρονιά συνεχόμενη. Ο Lautner πρέπει να έχει φάει τα λυσσακά του που δεν έχει σταυρώσει βραβείο εξαιτίας του Pattinson. Ελπίζω να χάρηκε λίγο μετά το γλωσσόφιλο που του έριξε για να τον παρηγορήσει.
Τουλάχιστον σκάνδαλο η ήττα του Black Swan btw.

Καλύτερη Μάχη
Eclipse - Robert Pattinson vs Bryce Dallas Howard, Xavier Samuel
The Fighter - Amy Adams vs The Sisters
Kick Ass - Chloe Grace Moretz vs Mark Strong
Harry Potter 7pt1 - Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint vs Death Eaters
Inception - Joseph Gordon Levitt vs Hallway Attacker


Άλλο ένα από τα πολλά ανέκδοτα της βραδιάς. Ούτε καν μάχη δεν το λες αυτό το πράγμα, τα ξεμαλλιάσματα στις σαπουνόπερες περισσότερο νεύρο έχουν.

Καλύτερος Κακός
Tom Felton - Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1
Christopher Waltz - The Green Hornet
Leighton Meester - The Roomate
Mickey Rourke - Iron Man 2
Ned Beatty - Toy Story 3


Ούτε ο ίδιος δε νομίζω πως το περίμενε αυτό. Consolation prize για το Harry Potter, που φέτος τελειώνει και κανά βραβείο της προκοπής δεν έχει καταφέρει να σταυρώσει ακόμα.

Πιο σοκαριστική σκηνή (ή αλλιώς Σκηνή "μου πεσε το σαγόνι")
Justin Bieber - Justin Bieber: Never Say Never, lap dance
James Franco - 127 Hours, η σκηνή που σπάει το χέρι του
Leonardo DiCaprio και Ellen Page - Inception, το πρώτο όνειρο
Natalie Portman - Black Swan, η σκηνή που βγάζει το δέρμα της
Steve O - Jackass 3D, ιπτάμενη βόλτα μέσα σε μια χημική τουαλέτα


Ξεκάθαρα η πιο αστεία βράβευση, αρνούμαι να βάλω βίντεο ή φωτογραφία. Το κοινό του MTV έκρινε πως το lap dance του Bieber (η ταινία του btw έχει 1,3/10 βαθμολογία στο imdb) ήταν πιο σόκιν από το σπάσιμο του χεριού στο "127 Hours", το ξεπέτσιασμα της Portman στο "Black Swan" και το wow όνειρο της Page στο "Inception". Μέχρι και το Jackass θα ήταν πιο άξιος νικητής σε αυτή την κατηγορία.

Μεγαλύτερος Badass
Chloe Grace Moretz
Alex Pettyfer
Jaden Smith
Joseph Gordon Levitt
Robert Dawney Jr.



Να, κάτι τέτοια κάνουν και άντε να τους αντιπαθήσω μετά! Παρεμπιπτόντως αυτό το βραβείο δεν ήταν broadcasted για κάποιο λόγο, όπως ούτε αυτό του πρωτοεμφανιζόμενου και αυτό του "Scarred As Shit Performance"! Λες και θέλαν να το κάνουν αποκλειστικό Twilight πανηγύρι.

Καλύτερη Ερμηνεία "Έχω χεστεί πάνω μου"
Ellen Page - Inception
Ashley Bell - The Last Exorsism
Jessica Szohr - Piranha 3D
Minka Kelly - The Roomate
Ryan Reynolds - Buried

Consolation prize και για το Inception, που παρά τις 8 υποψηφιότητες του, έφαγε μεγάλη ήττα από τα emo βαμπίρ. Παρεμπιπτόντως, ίσως η μόνη κατηγορία που δεν άξιζε να βραβευτεί. Ο ρόλος του Reynolds ήταν κομμένος και ραμμένος για αυτό το βραβείο.


Καλύτερη Ατάκα
"I want to get chocolate wasted" - The Grown Ups
-There is a higher power that will judge you for your indecency." "-Tom Cruise?" - Easy A
"If you guys were the inventors of Facebook, you would have invented Facebook" - The Social Network
"-A million dollars isn't cool. You know what's cool?" "-A billion dollars. And that shut everybody up." - The Social Network
"You mustn't be afraid to dream a little bigger darling." - Inception


Ήθελα Easy A, αλλά η αλήθεια είναι πως όλες οι υποψηφιότητες εδώ ήταν πολύ καλές. 

Καλύτερος/-η Πρωτοεμφανιζόμενος/-η
Chloe Grace Moretz - Kick Ass

Andrew Garfield - The Social Network
Hailee Steinfeld - True Grit
Jay Chou - The Green Hornet
Olivia Wilde - TRON: Legacy
Xavier Samuel - Eclipse


Η μόνη κατηγορία στην οποία έχασε βραβείο το Eclipse! Τώρα πως έγινε αυτό δεν ξέρω, κι εμένα μυστήριο μου φαίνεται! Διπλή βράβευση για την Moretz, μπράβο της!

Καλύτερη Κωμική Ερμηνεία
Emma Stone - Easy A
Adam Sandler - Just Go With It
Ashton Kutcher - No Strings Attached
Russell Brand - Get Him To The Greek
Zach Gallifianakis - Due Date


Πανάξιο βραβείο. Οι ψήφοι μου έπιασαν τόπο (μόνο εδώ και στην Moretz δηλαδή, κατά τ' άλλα καμιά επαφή). 

Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία
Kristen Stewart - Eclipse
Emma Stone - Easy A
Emma Watson - Harry Potter 7pt1
Jennifer Aniston - Just Go With It
Natalie Portman - Black Swan



Όλοι το φοβόμασταν ότι θα συνέβαινε αυτό. Η σαπιομούρα κέρδισε το βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά (και θα το κερδίσει και για τις επόμενες δύο). Πάντως αυτό που τα τελευταία τρία χρόνια οι νικήτριες του Όσκαρ Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας χάνουν το ανάλογο βραβείο στα MTV από μια από τις πιο ατάλαντες και ανέκφραστες ηθοποιούς της εποχής μας, είναι τουλάχιστον κατάντια.
Btw, όποιος μετρήσει τις παραμάνες που έχει το φόρεμά της, κερδίζει κουραμπιέ.

Καλύτερη Αντρική Ερμηνεία
Robert Pattinson - Eclipse
Daniel Radcliffe - Harry Potter 7pt1
Jesse Eisenberg - The Social Network
Taylor Lautner - Eclipse
Zack Efron - Charlie St. Loud


Απορώ γιατί μπαίνουν στην διαδικασία και βγάζουν και υποψηφιότητες σε αυτές τις δύο κατηγορίες. Κανένα νόημα. Η παρουσίαση από την Kunis και τον Timberlake άξιζε περισσότερο από την ίδια τη βράβευση.


Το ποστ θα κλείσει με τα trailers που έκανε πρεμιέρα στην τελετή απονομής. Μαντέψτε πιο είναι το πρώτο και καλύτερο:



Πάντως ρε πούστη μου, τόσα λεφτά βγάζουν από αυτή την παπαριά, δεν μπορούν να ανεβάσουν λίγο το budget;

Και για να σοβαρευτούμε λίγο, sneak peak από την τελευταία ταινία Harry Potter:


Καινούργιο τρέιλερ και για την καινούργια ταινία του J. J. Abraams "Super 8", σε παραγωγή Steven Spielberg, που κυκλοφορεί μες στην εβδομάδα στην Αμερική. Και οι δύο ήταν εκεί για να την παρουσιάσουν στο κοινό του MTV, ελπίζοντας σε μια θέση στα βραβεία του χρόνου.



Πάντως για να είμαι δίκαιος, πάντα υπήρχαν "ευτράπελα" στις βραβεύσεις των MTV, αλλά φέτος νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρα η χειρότερη χρονιά στην ιστορία του θεσμού. Και μέχρι το 2013 που θα είναι και η πρώτη Twilight free χρονιά, δε νομίζω να έχουνε καλύτερη τύχη.
Όποιος ενδιαφέρεται να δει την τελετή, θα την δείξει μαγνητοσκοπημένη (προφανώς) και με ελληνικούς υπότιτλους απόψε στο MTV στις 22.30.
Περισσότερα highlights και φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ. Επίσης μπορείτε να κράξετε ελεύθερα στα σχόλια από κάτω!

6 σχόλια:

  1. κλύσμα με αγιασμό στα βαμπίρ και στους βαμπιροφάνς ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αμάν, αμάν, αμάν!! Και μας περιμένουνε και 2 ταινίες ακομα!! ωχ!! Τέσπα, μπράβο στην Emma Stone για την βράβευση της!! Μου άρεσε στο easy A!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατάρα, μεγάλη κατάρα!!
    Ναι όντως, το Easy A πολύ καλό και η Emma Stone μεγάλη αγάπη!
    Κάλαθε, εδώ δεν τα πειράζει το φως, στον αγιασμό θα κολλήσουν; Το πολύ πολύ να τους φωσφορίσει ο κώλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ να το ξέρω... Άμα παίζεις με μισόκλειστα μάτια και σαν να διαβάζεις κείμενο από το auto cue κερδίζεις βραβεία??? Να τρέξω σε οντισιόν τότε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ να το ξέρω... Άμα παίζεις με μισόκλειστα μάτια και σαν να διαβάζεις κείμενο από το auto cue κερδίζεις βραβεία??? Να τρέξω σε οντισιόν τότε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κλύσμα με αγιασμό στα βαμπίρ και στους βαμπιροφάνς ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή