4.12.14

#blogovision 2014: 17

17. MØ - No Mythologies to Follow



8 μύθοι για τους Γερμανούς:
1. Είναι αγενείς. Είναι πολύ ευγενικοί, τόσο ευγενικοί που αν ζητήσεις κάτι χωρίς να πεις "παρακαλώ" σε κοιτάνε περίεργα, τύπου "από πού ήρθε η βλάχα".
2. Είναι ρατσιστές. Πολύ λιγότερο από σένα που δεν τρως από το νέο σουβλατζίδικο κάτω από το σπίτι σου γιατί "το 'χουν Αλβανοί, θα πάω να στηρίξω αυτούς που μας παίρνουν τις δουλειές;"
3. Δεν ξέρουν Αγγλικά. Ξέρουν πολύ καλύτερα από σένα που "my England is very best" και αν δουν ότι προσπαθείς να μιλήσεις Γερμανικά και δεν τα καταφέρνεις, θα σου απαντήσουν στα Αγγλικά. Αν είσαι τουρίστας, μεθυσμένος και ρωτάς πού μπορείς να αγοράσεις ναρκωτικά, θα σου πουν κάτι στα Γερμανικά, πιθανότατα "άντε γαμήσου" και κάπως έτσι βγήκε η βρώμα ότι οι Γερμανοί δεν ξέρουν Αγγλικά.
4. Δουλεύουν όλη μέρα. Δουλεύουν μεγαλύτερο ωράριο από τα δικά μας τα εξάωρα, αλλά όλη μέρα όχι. Ίσα ίσα όταν έρχεται Feierabend, που σημαίνει, ουσιαστικά, απόγευμα χωρίς δουλειά, δεν σηκώνουν ούτε τηλέφωνο, αν έχει σχέση με τη δουλειά.
5. Είναι φασίστες. Τους Ναζί δεν θέλουν να τους βλέπουν και τους έχουν περιορίσει στα προάστια.
6. Είναι ακοινώνητοι. Είναι απλά λιγότερο χαζοκοινωνικοί από εμάς. Δηλαδή οι Γερμανίδες δεν κάνουν "αγάαααπηηηηηηη" μόλις βλέπουν τις φίλες τους, ούτε λένε από το πρώτο βράδυ της γνωριμίας για τα στυτικά προβλήματα του πρώην τους.
7. Δεν ξέρουν να διασκεδάζουν. Μια χαρά διασκεδάζουν, φεύγουν από τη δουλειά κατά τις 5 το απόγευμα Παρασκευής και γυρνάνε σπίτι Κυριακή βράδυ, τίγκα στο αλκοόλ, τα ναρκωτικά και τη σύφιλη. Δηλαδή εσύ που ανεβαίνεις στο τραπέζι στον Παντελίδη και δίνεις 200 ευρώ λουλούδια νεκροταφείου κάθε Σάββατο διασκεδάζεις καλύτερα;
8. Δεν είναι της σχέσης. Δεν είναι της μονογαμικής σχέσης, αλλά είναι έστω ειλικρινείς. Όχι σαν εμάς που λέμε ότι κάνουμε μονογαμικές σχέσεις, αλλά στην πραγματικότητα έχουμε μπλέξει τόσο πολύ τα μπούτια μας που κάπου εκεί μέσα θα βρεις και καμιά αμυγδαλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου