6.5.11

Death, strippers and casting calls.


Την Tρίτη το πρωί, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ένας από τους πιο αγαπητούς Έλληνες ηθοποιούς, ο Θανάσης Βέγγος. Ο Βέγγος ήταν ένας από τους πιο μεγάλους ηθοποιούς που είχε ποτέ η Ελλάδα, έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 120 ταινίες, αρκετές θεατρικές παραστάσεις και ορισμένες τηλεοπτικές σειρές με πιο γνωστό του ρόλο αυτόν στο "Περί ανέμων και Υδάτων". Στον κινηματογράφο βρέθηκε μάλλον κατά τύχη, όταν γνώρισε στην εξορία τον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο που του έδωσε και έναν από τους πρώτος του ρόλους, στην ταινία "Ο Δράκος". Έκτοτε απέκτησε δεύτερους ρόλους σε μεγάλες ελληνικές ταινίες όπως "Ο Ηλίας του 16ου", "Ζητείται Ψεύτης", "Ποτέ την Κυριακή" και "Ο Ατσίδας", μέσω των οποίων αναδείχτηκε. Από τις πιο γνωστές στιγμές στην καριέρα του ήταν ο ρόλος του Πολύδωρου στον "Παπατρέχα" ("τρέχει σα το Βέγγο" που λέμε) και αυτός του Θανάση στο "Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση;" που του χάρισε και το πρώτο βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, βραβείο το οποίο ξανακέρδισε την επόμενη χρονιά για το "Θανάση πάρε το όπλο σου" και το 1991 με το "Ήσυχες μέρες του Αυγούστου" (για β' ερμηνεία αυτή τη φορά). Τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας γι' αυτό και νοσηλευόταν από το Δεκέμβρη του 2010 στον Ερυθρό Σταυρό, έπειτα από ένα εγκεφαλικό που υπέστη τότε. Εν τέλει υπέκυψε, έχοντας όμως αφήσει πίσω του μεγάλη κινηματογραφική κληρονομιά. R.I.P.



Σε εξωτερικά νέα τώρα, ένας ακόμη θάνατος συγκλόνισε το παγκόσμιο και αυτός δεν είναι άλλος από του τρομοκράτη και most wanted καταζητούμενο φυγά, Osama Bin Laden. Αυτό που δεν ξέρουν όμως πολλοί είναι πως με το που ανακοινώθηκε ο θάνατος τους (ή καλύτερα, η δολοφονία του) στο Χόλιγουντ επικράτησε ένας χαμός για το ποιος θα πρωτοφτιάξει ταινία επί του θέματος. Πρώτη και καλύτερη, η Kathryn Bigelow ("Hurt Locker") ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει πρότζεκτ εν ονόματι "Kill Bin Laden" το οποίο επιθυμεί να έχει έτοιμο για τα Όσκαρ του 2013. Η αλήθεια είναι πως καιρό πριν τον θάνατο του Laden είχε ακουστεί πως έχει ξεκινήσει η συνεργασία της Bigelow με τον Mark Boal (σεναριογράφο του "Hurt Locker") για μια ταινία σχετικά με την καταδίωξη του Laden, αλλά τώρα τα πράγματα γίνονται πιο επίσημα (και η ταινία θα αποκτήσει και happy ending). Και επειδή τα λεφτά και τα βραβεία που αναμένεται να κερδίσει ένα τέτοιο πρότζεκτ φαντάζουν πολλά, η παραγωγή θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι. Εγώ πάντως περιμένω αγωνιωδώς το καστ!



Και για να ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα μιας και πολύ θανατικό έπεσε,
ο Steven Sodebergh ("Sex Lies and Videotapes", "Traffic") ετοιμάζει ταινία σχετικά με το κρυφό ταλέντο του Channing Tatum ("Step Up"). Ποιο είναι αυτό το ταλέντο; Επαγγελματίας στρίπερ. Ξέρατε εσείς ότι ο Tatum πριν το γυρίσει στο μόντελινγκ και έπειτα στο σινεμά κουνούσε το κωλαράκι του για να βγάλει λεφτά; Εγώ μια φορά δεν το' ξερα, αλλά δε δυσκολεύομαι κιόλας να το πιστέψω! O Sodebergh είχε δηλώσει ότι θα την κάνει με ελαφρά από την κινηματογραφική βιομηχανία αλλά απ' ότι φαίνεται δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο εν λόγω πρότζεκτ. Η ταινία θα ονομάζεται "Magic Mike", πρωταγωνιστής θα είναι προφανώς ο Tatum και θα υποδύεται έναν βετεράνο στρίπερ που μαθαίνει τα μυστικά του επαγγέλματος σε έναν ανερχόμενο. Ας έχει τουλάχιστον μπόλικο γυμνό μπας και τα πιάσει τα λεφτά του.


Άλλα νέα, πιο επιγραμματικά:


-Στον Al Pacino θα δοθεί φέτος το ειδικό βραβείο του Φεστιβάλ Βενετίας για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο. Η τελετή απονομής θα λάβει χώρα στις 4 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια του φεστιβάλ.


-Καινούργια ταινία ετοιμάζει ο Wes Anderson ("The Royal Tenenbaums"), εν ονόματι "Moonrise Kingdom". Αγόρι ερωτεύεται κορίτσι και τούμπαλιν και αποφασίζουν να το σκάσουν τα δυο τους, με τα σόγια να τους ψάχνουν. Τα ονόματα του καστ που έχουν ανακοινωθεί είναι ο Bill Murray και Frances McDormand ως γονείς του κοριτσιού, o Edwart Norton ως αρχηγός κατασκήνωσης, ο Bruce Willis ως σερίφης και οι Jason Schwartzman και Tilda Swinton σε άγνωστους ακόμα ρόλους.


-H Saoirse Ronan ("The Lovely Bones") θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία "The Host" που θα είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της  Stephenie Meyer η οποία είναι υπεύθυνη για την τετραλογία του Twilight. Εύχομαι τουλάχιστον αυτό το βιβλίο της να είναι καλύτερο, αν και η υπόθεση δεν είναι και πολύ ελπιδοφόρα. Επέλαση εξωγήινων παράσιτων στη Γη και η Ronan θα υποδύεται μια από τους λίγους που επέζησαν. Χμ.


-Μετά την Κοκκινοσκουφίτσα, έρχεται και η Χιονάτη. Στην ταινία λοιπόν που θα αφορά την ιστορία της Χιονάτης και στην οποία θα πρωταγωνιστούν η κατακαημένη Kristen Stewart ως Χιονάτη (χειρότερη επιλογή δεν μπορούσαν να κάνουνε) και η Charlize Theron ως Κακιά Μάγισσα, τον ρόλο του πρίγκιπα πήρε τελικά ο πρωτοεμφανιζόμενος Sam Claflin ενώ για το ρόλο του κυνηγού ακούγεται πλέον το όνομα του Chris Hemsworth ("Thor").




-Βέβαια δεν είναι μία, αλλά δύο οι ταινίες που θα γυριστούν φέτος για τη Χιονάτη. Η δεύτερη θα είναι σε σκηνοθεσία Tarsem Singh και θα βασίζεται στο παραμύθι των Αδερφών Γκριμ. Για τον ρόλο της Χιονάτης έχει ήδη ανακοινωθεί το όνομα της Lily Collins (όσα ξέρετε ξέρω), όπως και αυτό της Julia Roberts ως Κακιά Μάγισσα (χαχαχαχαχαχα) και του Armie Hammer ως πρίγκιπα (απόλυτα ταιριαστός ρόλος). Στο καστ προστέθηκαν πρόσφατα ο κωμικός ηθοποιός Nathan Lane σε ρόλο υπηρέτη της βασίλισσας και o πρωτοεμφανιζόμενος Robert Emms ως υπηρέτης του πρίγκιπα.


Sam Raimi ("Spederman") ετοιμάζει πρίκουελ για τον μάγο του Οζ, εν ονόματι "Oz, the Great and Powerful". Στην ταινία θα πρωταγωνιστούν ο James Franco ως ο Μάγος και η Mila Kunis ως αδερφή της Evanora, ρόλος για τον οποίον συζητιέται το όνομα της Rachel Weisz.


Και ορισμένα τρέιλερ:





"The Ledge" λοιπόν, με πρωταγωνιστές τους Charlie Hunnam, Patrick Wilson, Liv Tyler και Terrence Howard. Όπως πολύ σοφά παρατήρησε και το EW, θυμίζει λίγο Phone Booth. O Hunnman μπλέκει τα μπούτια του με τη γυναίκα του φανατικά θρήσκου Wilson με αποτέλεσμα να βρεθεί στην οροφή ενός κτιρίου, έχοντας την επιλογή να πέσει ή να πεθάνει κάποιος άλλος στη θέση του (η γκόμενα να υποθέσω;)





Καινούργιο τρέιλερ για το "Green Lantern", ένα από τα πολλά blockbuster του καλοκαιριού. Εμένα με έπιασε ένα γέλιο με όλους αυτούς τους παραμορφωμένους. Η υπόθεση γνωστή, πλανήτης γη κινδυνεύει, υπερήρωας έρχεται να τον σώσει. Πάντως πρέπει να δώσανε πολλά λεφτά στον Tim Robins για να δέχτηκε να παίξει.





Είναι γεγονός πως η πλειοψηφία των τρέιλερ που κυκλοφορούν κάθε εβδομάδα είναι για περιπέτειες, ταινίες επιστημονικής φαντασίας ή τέλος πάντων κάτι πιο εύπεπτο. "Colombiana" λοιπόν με τη Zoe Saldana να εκδικείται για το θάνατο της οικογένειας της. Το τρέιλερ δεν αφήνει τίποτα στη φαντασία του θεατή, σου δίνει όλη την ταινία στο πιάτο. Παίζει και ο Michael Vartan σε ένα ρόλο σχεδόν ίδιο με αυτόν που είχε στο Alias.




Και κάτι πιο indie έτσι για κλείσιμο (θα παίξει και στις φετινές Κάννες). "Martha Marcy May Marlene", ταινία του πρωτοεμφανιζόμενου Sean Durkin (κέρδισε βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ του Sundance) με την Elizabeth Olsen στο ρόλο μιας γυναίκας που προσπαθεί να ξεπεράσει τις τραυματικές εμπειρίες που βίωσε σε μια αίρεση, μέλος της οποίας ήταν και ο περσινός υποψήφιος για Όσκαρ John Hawkes. Spooky!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου