5.12.12

sixteen.



Grizzly Bear - Shields

Πώς να αποκρούσετε μια αρκούδα:
Χριστούγεννα έρχονται, τα γραφικά δάση έχουν την τιμητική τους, δεν είστε κι εσείς εξοικειωμένοι με τη φύση και ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου πεταχτεί πίσω από το δέντρο. Γενικός κανόνας είναι ότι οι αρκούδες είναι σαν τα φίδια. Θέλουν να τις αντιμετωπίσετε με ψυχραιμία. Αν δείτε την αρκούδα να πλησιάζει απαλά και ήρεμα, παίξτε το ατάραχοι. Σίγουρα είναι δύσκολο όταν βλέπετε ένα τριχωτό πλάσμα 2 μέτρα και 150 κιλά να είναι σε απόσταση ροχάλας και να σας κοιτάει, αλλά προσπαθήστε. Μπορεί να σας κοιτάξει, να σας επεξεργαστεί και να φύγει. Αν δείτε όμως να έρχεται με κατεβασμένα αυτιά, να γρυλίζει και να κουνάει το κεφάλι της δεξιά-αριστερά, πάρτε δύο ξύλα και αρχίστε να τα κουνάτε και να φωνάζετε. Έτσι δείχνετε επικίνδυνοι και ίσως η αρκούδα ακολουθήσει τη συνηθισμένη τακτική "επιτίθεμαι και τελευταία στιγμή οπισθοχωρώ". Σε περίπτωση που συνεχίσει προς το μέρος σας, έχετε έτοιμο ένα pepper spray, τις διώχνει, όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται. 
Σίγουρα θα βρείτε κάποιον (βλαμμένο) να σας καυχηθεί για το τι αρκούδα έχει σκοτώσει. Μην ακούτε κανέναν. Αν προσπαθήσετε να παλέψετε, μπορεί να αποβεί μοιραίο. Αν σας επιτεθεί, προσπαθήστε να καλύψετε το κεφάλι και το στομάχι σας. Δεν σας βλέπει σαν τροφή αλλά σαν εχθρό και πρέπει να της δείξετε ότι δεν είναι αυτό που νομίζει.
Τέλος, αν υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αντιμετωπίσετε κάποια αρκούδα, ξεχάστε όλα όσα είπα και συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό. Το παρόν blog ουδεμία ευθύνη φέρει σε ό,τι σας συμβεί.


























#17: Sam Flax - Age Waves
#18: How To Dress Well - Total Loss
#19: Alt-J - An Awesome Wave
#20: Sleigh Bells - Reign Of Terror

2 σχόλια:

  1. Σόρι που το χαλάω τώρα, αλλά το χειμώνα οι αρκούδες κοιμούνται σε κάτι σπηλιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ήξερα, τέσταρα να δω αν με προσέχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή