2.5.12

Your vote is your voice: The 2012 MTV Movie Awards!



Ε ναι λοιπόν! Έφτασε η ώρα και η στιγμή! Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των φετινών MTV Movie Awards, των βραβείων του λαού, του αμερικάνικου νεανικού κοινού που επί τρία χρόνια στη σειρά ψήφιζε σε όλες τις κατηγορίες που μπορούσε το Twilight και φέτος το παραγκώνισε σε μόλις δύο κατηγορίες. Πόσο καλύτερα θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα;

Φέτος τα MTV Movie Awards έχουν λίγο απ' όλα. Τις καφροφιλενάδες, τον Χάρι στην τελευταία του ευκαιρία να σηκώσει το Χρυσό Ποπ Κορν, τo Hunger Games να τον απειλεί, ο νικητής των blogoscars Drive να κάνει την έκπληξη σε τρεις κατηγορίες, τη Rooney Mara σε τριπλή εμφάνιση, μέχρι και το OST του Hanna στη σχεδόν καινούργια κατηγορία καλύτερης μουσικής.



Καλύτερη Ταινία

Bridesmaids
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
The Help
The Hunger Games
Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1

Δεν τα γλιτώσαμε ούτε φέτος τα βαμπίρια που παρότι έχουν παραγκωνιστεί από τις υπόλοιπες κατηγορίες κάτι μου λέει ότι εδώ θα κάνουν το 4ο σερί. Βέβαια φέτος είναι η τελευταία ευκαιρία του Χάρι να πάρει το πολυπόθητο βραβείο και το Hunger Games που αποτελεί την επόμενη teen (και όχι μόνο) λατρεία μετά τον Χάρι δεν θα παραιτηθεί τόσο εύκολα. Πάντως τι ωραία που θα ήταν αν αντί για το The Help ήταν εδώ υποψήφιο το Girl With the Dragon Tattoo..



Καλύτερο Φιλί

Emma Stone, Ryan Gosling - Crazy, Stupid, Love
Emma Watson, Rupert Grin - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson - The Hunger Games
Kristen Stewart, Robert Pattinson - Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
Rachel Mac Adams, Channing Tatum - The Vow

Δεύτερη και τελευταία υποψηφιότητα για το Twilight που απειλεί με τέταρτο σερί αλλά βρίσκει στο αντίπαλο δέος το πολυαναμενόμενο φιλί της Ερμιόνης με τον Ρον αλλά και αυτό της Emma Stone με τον Gosling στο Crazy, Stupid, Love, επειδή η σκηνή του φιλιού ήταν από τις πιο hyped της χρονιάς, επειδή ο Gosling είναι το πιο χοτ όνομα του Χόλιγουντ και επειδή το MTV αγαπάει την Stone με όλη του την καρδιά. By the way, έχουμε ξανά μετά από 7 χρόνια το δίδυμο Gosling και Mac Adams υποψήφιο στην ίδια κατηγορία αλλά αυτή τη φορά με διαφορετικούς παρτενέρ. Για δες πως κύλησε η καριέρα του ενός και πως του άλλου.. Η Mac Adams μπορεί να θρηνήσει ελεύθερα.



Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία

Emma Stone - Crazy, Stupid, Love
Emma Watson - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
Jennifer Lawrence - The Hunger Games
Kristen Wiig - Bridesmaids
Rooney Mara - The Girl with the Dragon Tattoo

Μια οσκαρική υποψήφια, τρια ποπ είδωλα (η μία εκ των οποίων έχει υπάρξει στο παρελθόν ΚΑΙ οσκαρική υποψήφια - good for you Jennifer Lawrence) και μια από τις πιο διάσημες κωμικούς της εποχής μας. Το τριπλό σερί της Kristen Stewart έλειψε άδοξα φέτος όπου πήρε τον πούλο από την κατηγορία και πήγε να φτιάξει τα βλέφαρά της. Με την απουσία της Stewart η νίκη της Watson θα θεωρούνταν εύκολη αν δεν είχε ξεπροβάλει η Lawrence που έχει το βραβείο σχεδόν στο τσεπάκι. Εγώ πάλι μένω πιστός στη Rooney!



Καλύτερη Αντρική Ερμηνεία

Channing Tatum - The Vow
Daniel Radcliffe - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
Joseph Gordon Levitt - 50/50
Josh Hutcherson - The Hunger Games
Ryan Gosling - Drive

Ο νικητής των φετινών blogoscars Ryan Gosling μπήκε στην πεντάδα των MTV Movie Awards επιβεβαιώνοντας το hype του ιδίου και της ταινίας του, πολύ ευχάριστη και η παρουσία του Joseph Gordon Levitt που κέρδισε την ψήφο μου, αν και το πιο πιθανό είναι ότι νικητής από την απονομή θα φύγει επιτέλους ο κακομοίρης ο Radcliffe που έχει ήδη χάσει το εν λόγω βραβείο άλλες δύο φορές. Ούτε Lautner, ούτε Pattinson φέτος.. Κάτι αλλάζει στο MTV!



Καλύτερη Κωμική Ερμηνεία

Jonah Hill - 21 Jump Street
Kristen Wiig - Bridesmaids
Melissa McCarthy - Bridesmaids
Oliver Cooper - Project X
Zach Gallifianakis - The Hangover: Part II

Στενή η μάχη ανάμεσα στις δύο κιουρίες του Bridesmaids με την McCarthy να προηγείται όχι μόνο επειδή ήταν υποψήφια για Όσκαρ και κέρδισε και Emmy, αλλά επειδή ήταν ξεκαρδιστική και το κοινό την αγαπάει. Και επειδή χέζει καλύτερα απ' όλους στην πεντάδα.

Καλύτερη Μουσική

Impossible - Figurine (Like Crazy)
Party Rock Anthem - LMFAO (21 Jump Street)

Κατηγορία που είχε παρουσιαστεί στο παρελθόν ως "Best Song for a Movie" και έκανε φέτος την επανεμφάνισή της φέτος με τον τίτλο "Best Music" ίσως για να μπορέσει να συμπεριλάβει στους υποψηφίους του The Devil in the Details που δεν έχει στίχους οπότε δεν το λες και τόσο τραγούδι. Πάντως αν κρίνω από το κοινό που ψηφίζει για αυτά τα βραβεία, νικητής θα είναι είτε οι LMFAO είτε το remix του Steve Aoki, δηλαδή τα δύο χειρότερα της πεντάδας. Πάντως το MTV με τις υποψηφιότητες του στηρίζει την ιντίλα και την χιψτεριά, με τους College του Drive και τους Fugurine του Like Crazy στην ίσως πιο ατυχή υποψηφιότητα της ταινίας, να φιγουράρουν ανάμεσα στα καλύτερα κινηματογραφικά τραγούδια της χρονιάς.



Καλύτερη Επί Σκηνής Μεταμόρφωση

Colin Farrell - Horrible Bosses
Elizabeth Banks - The Hunger Games
Johnny Depp - 21 Jump Street
Michelle Williams - My Week With Marilyn
Rooney Mara - The Girl with the Dragon Tattoo

Νεοσύστατη κατηγορία με μια πολύ εύκολη νίκη για τον Colin Farrell στο Horrible Bosses. Όχι ότι δεν το αξίζει, αλλά η Mara μεταμορφώθηκε ΚΑΙ μέσα στην ταινία οπότε κανονικά θα έπρεπε να είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τον Farrell, αλλά ας όψεται το star system.



Καλύτερη Ερμηνεία Που Σου Γυρνάει Τ' άντερα (Gut Wretching Performance)

Bryce Dallas Howard - The Help (η σκηνή με την πίτα)
Jonah Hill, Rob Riggle - 21 Jump Street (η σκηνή με τα αχαμνά)
Όλο το καστ των Bridesmaids - Bridesmaids (η γνωστή και μη εξαιρετέα σκηνή)
Ryan Gosling - Drive (στον ελεύθερό μου χρόνο λιώνω κεφάλια)
Tom Cruise - Mission: Impossible - Ghost Protocol (η αναρρίχηση στον ουρανοξύστη)

Σαν μια παραλλαγή του "Best Jaw Dropping/WTF Moment" ακούγεται η κατηγορία αυτή που επίσης έχει πολύ άνετο νικητή, που δεν είναι άλλος από το καστ των Bridesmaids για μια από τις πολυπαιγμένες σκηνές της χρονιάς. Διότι δεν χέζεις και κάθε μέρα στον δρόμο φορώντας νυφικό..!



Καλύτερη Μάχη

Channing Tattum, Jonah Hill vs Kid Gang - 21 Jump Street
Daniel Radcliffe vs Ralph Fiennes - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson vs Alexander Ludwig - The Hunger Games
Tom Cruise vs Michael Nyqvist - Mission: Impossible - Ghost Protocol
Tom Hardy vs Joel Edgerton - Warrior

Καλά αυτό το 21 Jump Street πιο σκατά είναι; Έκπληξη η υποψηφιότητα του Warrior που μπορεί να μην έχει καμιά ελπίδα να νικήσει αλλά θα το άξιζε. Φαβορί ο Χάρι για ακόμα μια φορά. Τόσο χρόνια την περιμέναμε αυτή τη μάχη, τώρα που την είδαμε να μην την βραβέψουμε;

Καλύτερο Καστ

21 Jump Street
Bridesmaids
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
The Help
The Hunger Games

Άλλη μια καινούργια αν και κάπως άκυρη κατηγορία. Δηλαδή το MTV μας έχει συνηθίσει σε πιο ιδιόμορφες και εναλλακτικές κατηγορίες, το Καλύτερο Καστ είναι τόσο κλισέ που συζητιόταν να μπει και στα Όσκαρ! To 21 Jump Street φτάνει τις 6 υποψηφιότητες κι εγώ ακόμα αναρωτιέμαι ποιο σκατά είναι.



Μεγαλύτερο Καθίκι (Dirtbag)

Bryce Dallas Howard - The Help
Colin Farrell - Horrible Bosses
Jennifer Aniston - Horrible Bosses
John Hamm - Bridesmaids
Oliver Cooper - Project X

Άλλη μια "περίπου καινούργια" κατηγορία, μιας και τα κοινά της είναι αρκετά με την κλασσική κατηγορία "Καλύτερου Κακού" που φέτος είναι άφαντη. H ultimate bitch Bryce Dallas Howard του The Help θα μπορούσε να επικρατήσει εδώ πέρα, αλλά το δίδυμο του Horrible Bosses μοιάζει επίσης πολύ δυνατό. Who cares βασικά, πολύ βαρετή κατηγορία..

Καλύτερος/η Πρωτοεμφανιζόμενος/η

Elle Fanning - Super 8
Liam Hemsworth - The Hunger Games
Melissa McCarthy - Bridesmaids
Rooney Mara - The Girl with the Dragon Tattoo
Shailene Woodley - The Descendants


Καινούργιοι κανόνες για την κατηγορία των πρωτοεμφανιζόμενων, που πλέον ο νικητής αναδεικνύεται όχι από το κοινό αλλά από μια ομάδα "εμπειρογνωμόνων" ή όπως τους ονομάζει το MTV "outstanding directors". Το καλό που τους θέλω να δώσουν το βραβείο στην Mara γιατί ο ανταγωνισμός της είναι κάπως αστείος.


Αυτά και άλλα πολλά στις 4 Ιουνίου, μια μέρα μετά την απονομή, να βγάλουμε τα φτυαριά και να σχολιάσουμε νικητές και χαμένους.
Μην ξεχάσεις να ρίξεις την ψήφο σου εδώ.

3 σχόλια:

  1. Να κερδίσει το φιλί και στο Crazy. Stupid. Love και η-σκηνή-πέθανα-στο-γέλιο-και-μου-γύρισαν-τα-εντερα στο Bridemaids και όλα καλά!!

     In Whirl of Inspiration

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο φιλί προτιμώ Χάρι! Τόσα χρόνια καταπιεζόντουσαν τα καημένα, να μη τους δώσουμε ένα βραβειάκι για τη σεξουαλική τους απελευθέρωση; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις δίκιο, όχι έχεις δίκιο. Θα ναι που εγώ διάβασα τα βιβλία και όταν έπεσε τούτο το φιλί άνοιξα σαμπάνια (μας παιδεψαν πολύ στα βιβλία), και τώρα το αντιμετωπίζω πιο κουλ το όλο θέμα. ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ, λες και είναι η ζωή μου ας πούμε, χααχχαχααχα δεν είμαστε με τα καλά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή