27.4.12

#blogoscars: Disney Songs Edition

Μετά τα φετινά blogoscars, είχα πει ότι δεν θα ξανακάνω λίστα τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο. Έλα όμως που ο @ZlatkoGR ήρθε και μας ξεσήκωσε με την ιδέα του για blogoscars, βασισμένο σε αγαπημένα τραγούδια της Disney. Κακά τα ψέματα, όλοι έχουμε δει τα κλασικά animation χιλιάδες φορές και, χωρίς να θέλω να ακουστώ κουλτουρογαμάτος, με αυτά έγινε η εισαγωγή μας στην τέχνη του κινηματογράφου. Και να ξέρετε, όποιον δεν έχει δει τις βασικές από τις 51 υποψήφιες ταινίες δεν τον συμπαθώ και να μου δώσει όνομα να τον μπλοκάρω από όλα τα social media.

10.
Samuel E. Wright - Under the Sea [from "The Little Mermaid"]









Τον Sebastian ποτέ δεν τον πήγαινα ως χαρακτήρα, αλλά η Τζαμαϊκανή του προφορά με σκοτώνει. Έγινε μάχη για τη 10η θέση αλλά το Under The Sea είναι από τα κομμάτια της Disney που σε μαθαίνουν να το κουνάς, τραγουδώντας "Ανταντασίιιι, ανταντασίιι".
9. 
Bill Thomson - Bella Notte [from "Lady And The Tramp"]




Λαίδη, Αλήτης, μακαρονάδα σε μια από τις πιο θρυλικές και "awwwww" σκηνές των ταινιών της Disney.

8. 
Robin Williams - Friend Like Me [from "Aladdin"]




Θυμάμαι τους γονείς μου να σχολιάζουν το πόσο καλός είναι ο Robin Williams στη φωνή του Genie, ενός από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες και, φυσικά, ούτε ήξερα, ούτε με ένοιαζε ποιος είναι αυτός. Στη συνέχεια κατάλαβα ότι χρειάζεται ταλέντο για να δώσεις μια τόσο groovy και διασκεδαστική ερμηνεία.

7.
Donny Osmond - I'll Make a Man Out of You [from "Mulan"]


Στη σκηνή που η Mulan εκπαιδεύεται για τον Κινέζικο στρατό, χρόνια πριν το "Glee", τα αγόρια που άργησαν να γίνουν άντρες βρήκαν τον ήρωα και το τραγούδι τους. Γιατί ακόμα και η Mulan πέρασε για άντρας στο τέλος.


6.
Betty Noyes - Baby Mine [from "Dumbo"]



O Dumbo πήγε στα κρυφά να δει τη μαμά του που την είχαν στο κλουβί και αυτή του τραγούδησε αυτό το πολύ τρυφερό... Χριστέ μου, ούτε την πρόταση δεν μπορώ να τελειώσω, πάω να πλαντάξω στο κλάμα!

5. 
Gordon Bennit - The Bells of Notre Dame [from "The Hunchback of Notre Dame"]



Την πρώτη και την τελευταία σκηνή μιας από τις τελευταίες σπουδαίες ταινίες της Disney, όταν ο Clopin παίζει κουκλοθέατρο και μας αφηγείται την ιστορία του Κουασιμόδου ντύνει το συγκεκριμένο τραγούδι, ένας εξαίρετος συνδυασμός επικής μελωδίας και στίχων επηρεασμένων από ένα ποιήμα του Edgar Allan Poe.

4.
Nathan Lane/ Ernie Sabella - Hakuna Matata [from "The Lion King"]




Έλα, το ξέρεις απ' έξω στα ελληνικά. Το περισσότερο δηλαδή. Είμαστε μικροί φιλόσοφοι? Και βαθιά μέσα σου θες να πεις στους απανταχού χίψτερς ότι το Hakuna Matata ήταν η απάντηση στο "What's the motto" 17 χρόνια πριν πριν το YOLO. Λυπάμαι Drake.

3.
Scatman Brothers - Everybody Wants to Be a Cat [from "The Aristocats"]




"Well little lady, let me illusinate here" ψιθυρίζει ο Scat Cat στο πιο jazzy και, ίσως, σεξουλιάρικο τραγούδι της Disney. Οι ορχήστρα ξεκινάει να παίζει , μετατρέποντας την εγκαταλελειμμένη φωλιά τους σε γατίσια disco. Και στο τέλος τα γκρεμίζουν όλα. "Σπάστε το", που θα 'λεγε και η Πάολα.

2.
Kristle Edwards - Can You Feel The Love Tonight [from "The Lion King"]




O κατά τ' άλλα αντιπαθητικός Elton John έκανε θαυμάσια δουλειά στο soundtrack του Lion King. Το "Can You Feel The Love Tonight" το έχω συνδυάσει με τη φωνή του Elton και δικαίως τσίμπησε Oscar, Χρυσή Σφαίρα και Grammy, φτάνοντας στο #4 του Billboard Hot 100 το 1994. Το αρχικό concept ήταν να είναι όλο το κομμάτι στον ίδιο κωμικό τόνο του πρώτου κουπλέ που τραγουδάνε ο Timon και ο Pumbaa, αλλά η Queen of Pop (Έλτον) έβαλε το χεράκι της ευτυχώς, οδηγώντας στην τελική χορωδιακή ερμηνεία.

1.
Angela Lansbury - Beauty And The Beast [from "Beauty And The Beast"]





Όλη η τρυφερότητα του κόσμου σε 2 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα. 

4 σχόλια:

  1. Είναι τόσο δύσκολο να διαλέξεις ένα αγαπημένο τραγούδι όταν πρόκειται για την Disney γιατί υπάρχουν τόσα πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και τόσα πολλά και τόσα με τα οποία έχεις μεγαλώσει και τα αγαπάς, οπότε τη χάνεις λίγο την μπάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά έβαλες Mulan και δεν έβαλες το Colors of the wind από Pocahontas? Μα Mulan??? Ποτέ δε μου άρεσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το beauty and the beast μου χε μείνει στο μυαλό σαν μόνιμη ιδιοκτησία της Dion ^^
    Δικό μου αγαπημένο: Once upon a december - anastasia

    ΑπάντησηΔιαγραφή