24.1.12

Who said that the Oscars are predictable?


Χάλια αφίσα ε; Ναι είναι, αλλά το τελευταίο που μας νοιάζει σήμερα είναι το προμόσιον της 84ης τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ. Σήμερα ανακοινώθηκαν οι πολυαναμενόμενες υποψηφιότητες των βραβείων της Ακαδημίας, σε μια χρονιά με πολλές καλές ταινίες, ερμηνείες και ούτω καθεξής. Και είναι, είπα δεν θα κάνω ποστ, "όοοοχι Δημήτρη πρέπει να διαβάσεις για την εξεταστική, δίνεις μάθημα αύριο!", αλλά χέστηκα, έτσι 10 λεπτάκια θα ξεκλέψω, εξάλλου τέτοιες υποψηφιότητες δεν γίνεται να μείνουν ασχολίαστες! Αλήθεια, ποιος είπε ότι τα Όσκαρ είναι προβλέψιμα;





Καλύτερη Ταινία


The Artist
The Descendants
Extremely Loud and Incredibly Close
The Help
Hugo
Midnight in Paris
Moneyball
Tree of Life
War Horse


Say whaaaat? Τι κάνει το Extremely blah blah εδώ; Μιλάμε για μια ταινία που όχι μόνο έχει πάρει κακές κριτικές αλλά αγνοήθηκε επιδεικτικά από όλα τα βραβεία γιατί lets face it, δεν είναι απαραίτητα καλό ότι έχει να κάνει με 11/9 και Steven Dalrdy. "Έτσι σου πανε" είναι η απάντηση της Ακαδημίας στην προηγούμενή μου δήλωση. Το πιο αστείο είναι βέβαια ότι η ταινία βρίσκεται υποψήφια σε μόλις μια κατηγορία ακόμη. Και έχει και 6,2 στο imdb. Χμ..
Κατά τ' άλλα προβλέψιμα τα πράγματα, αν και το War Horse μάλλον από σπόντα μπήκε εδώ. Όχι τίποτ' άλλο η ταινία, είναι σάχλα και οι 6 υποψηφιότητες που μάζεψε οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στα πολύ καλά τεχνικά της χαρακτηριστικά. Στην απέξω λοιπόν το Girl with the Dragon Tattoo (που παρ' όλα αυτά μάζεψε περισσότερες υποψηφιότητες απ'ότι οι μισές ταινίες τις 9άδας), μέσα το Tree of Life (I told you, what did I tell you? Didn't I tell you? Cause I told you!) που μετράει (ευτυχώς) μόνο 3 υποψηφιότητες, με το Hugo να προπορεύεται με 11, το The Artist να ακολουθεί με 10, το Descendants με 5, από 4 τα Midnight in Paris και The Help και 6 για το Moneyball.




Καλύτερη Α' Αντρική Ερμηνεία


Demian Bichir - A Better Life
George Clooney - The Descendants
Jean Dujardin - The Artist
Gary Oldman - Tinker Tailor Soldier Spy
Brad Pitt - Moneyball


Shame it is. Πολύ βαριά έπεσε η ψωλή του Fassbender στα μέλη της Ακαδημίας (θα έβαζα τις ανάλογες φωτογραφίες αλλά είπα να συγκρατηθώ) που αντί να αγνοήσουν, όπως σοφά έκαναν σχεδόν όλες οι υπόλοιπες ενώσεις, τον Gary Oldman για το ανιαρό "Tinker Tailor Soldier Spy" αντ' αυτού του χάρισαν την πρώτη υποψηφιότητα της καριέρας του, αφήνοντας εκτός πεντάδας και τον Leo για το "J. Edgar" που είναι άφαντο απ' όλες τις κατηγορίες (λογικό, αφού αυτή η ταινία φαίνεται να μην άρεσε πραγματικά σε κανέναν.. ίσως μόνο στη συγκάτοικο μου). Θυμάστε που το καλοκαίρι λέγανε ότι θα είναι το μεγάλο οσκαρικό φαβορί; Ο Bichir πάντως δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.. Μου θύμισε την υποψηφιότητα της Catalina Sandino Moreno για το Maria Full of Grace το 2005.




Καλύτερη Α' Γυναικεία Ερμηνεία


Glenn Close - Albert Nobbs
Viola Davis - The Help
Rooney Mara - Girl with the Dragon Tattoo
Meryl Streep - Iron Lady
Michelle Williams - My Week With Marilyn


Ντάξει ναι.. Η Tilda σας έχει άκοπα όλες σας κουκλίτσες. Και ντάξει, είπαμε, να μπει η Mara στην πεντάδα αλλά όχι με τίμημα την Swintonάρα (η ρίμα δεν έγινε επίτηδες, αλήθεια)! Ας μην έμπαινε η Close, σιγά τ' αυγά δηλαδή, σου κάνω τον άντρα καλύτερα (αυτό ακούστηκε λάθος).





Καλύτερη Β' Αντρική Ερμηνεία


Kenneth Branagh - My Week With Marilyn
Jonah Hill - Moneyball
Nick Nolte - Warrior
Christopher Plummer - Begginers
Max Von Sydow - Extremely Loud and Incredibly Close


Πως αισθάνεται άραγε ο Albert Brooks που ενώ οι κριτικοί των λάτρεψαν, τα Όσκαρ τον αγνόησαν; Και το ανέκδοτο; Ο Jonah Hill κυρίες και κύριοι διεκδικεί Όσκαρ. Τόσο πολύ έχω να γελάσω από τότε που το κέρδισε η Sandra Bullock στην ίσως χειρότερη στιγμή στην ιστορία της Ακαδημίας. Πάλι καλά που είναι ο Nolte εδώ αν και δεν έχει καμιά τύχη μπροστά στην ερμηνειάρα του Plummer.


(σημείωση: ελπίζω να έχει γίνει κατανοητό μέχρι τώρα ότι επειδή είμαι νευρόσπαστο έβαλα φωτογραφίες από αυτούς που έμειναν απ' έξω/έκαναν θετική έκπληξη, και όχι από τα φαβορί)




Καλύτερη Β' Γυναικεία Ερμηνεία


Berenice Bejo - The Artist
Jessica Chastain - The Help
Melissa Mac Carthy - Bridesmaids
Janet McTeer - Albert Nobbs
Octavia Spencer - The Help


Ντάξει, δεν το περίμενα αν και όλοι το βροντοφώναζαν.. Την πήρε την υποψηφιότητα η MacCathy ενώ πόρτα έφαγε η Woodley. Δεν πειράζει, μικρή είναι ακόμα!


Καλύτερη Σκηνοθεσία


Michel Hazanavicius - The Artist
Alexander Payne - The Descendants
Martin Scorsese - Hugo
Woody Allen - Midnight in Paris
Terrence Malick - The Tree of Life


5/5 επιτυχία προβλέψεων εδώ, μπράβο μου. Δυστυχώς δεν τον γλιτώσαμε τον Malick, ευτυχώς γλιτώσαμε τον Spielberg, ενώ οι ευσεβής πόθοι για Fincher και Farhadi (όνειρο θερινής νυκτός αυτό) έκαναν περίπατο.




Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο


Woody Allen - Midnight in Paris
Asghar Farhadi - A Separation
Michael Hazanavicius - The Artist
Kristen Wiig and Annie Mumulo - Bridesmaids
J.C. Chandor - Margin Call


Χάρηκα για το Margin Call, όχι επειδή μου άρεσε αλλά επειδή ήμουν από τους λίγους που το περίμεναν! Πανάξια η υποψηφιότητα του Farhadi εδώ και ας μην έχει πιθανότητα νίκης μπροστά στον τρανό Woody. Το πούλο για τις ίντι κωμωδίες Win Win, Young Adult, 50/50. Αντίο και για το Beginners, δεν πειράζει όμως, υπάρχουν και τα blogoscars.




Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο


Nat Faxon, Alexander Payne and Jim Rash - The Descendants
Aaron Sorkin and Steven Zaillian - Moneyball
John Logan - Hugo
George Clooney and Grant Heslov - The Ides of March
Bridget O'Connor and Peter Straughan - Tinker Tailor Soldier Spy


Που είναι το The Help οεο; Ευτυχώς όχι εδώ. Η πιο μεγάλη χαρά στην κατηγορία αυτή είναι ξεκάθαρα η υποψηφιότητα του Jim Rash για το Descendants (παρασύρθηκα λίγο με τη φωτογραφία, το ξέρω). Fingers crossed να το σηκώσει για να δούμε και τι λόγο θα βγάλει (αν προλάβει να μιλήσει δηλαδή). Κατά τ' άλλα, το Girl with the Dragon Tattoo θα μπορούσε να είχε μπει εδώ, στη θέση του νυσταλέου TTSS ή του σιγά-τα-αυγά Ides of March.


Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων


A Cat in Paris
Kung Fu Panda 2
Puss in Boots
Rango
Chico & Rita


Κατηγορία για πολλά γέλια.. Μα είναι δυνατόν να λείπε ο Τεν Τεν;; Όχι ότι το έχω δει αλλά ταινία κινουμένων σχεδίων σε σκηνοθεσία Σπίλμπεργκ, με Χρυσή Σφαίρα και PGA στα χέρια, είναι δυνατόν να μην είναι ΚΑΝ υποψήφια; Το Chico & Rita πάντως δεν ήταν πολύ out of the blue, αφού συχνά τιμούν ξενόγλωσσα κινούμενα σχέδια (όπως πέρυσι με το Illusionist), αλλά την υποψηφιότητα του Α Cat in Paris δεν την περίμενε ούτε η γιαγιά του σκηνοθέτη.




Καλύτερη Μουσική


The Adventures of Tintin
The Artist
Hugo
Tinker Tailor Soldier Spy
War Horse


Μα καλά ταγμένες του τις έχουν τις υποψηφιότητες του Williams; Σιγά το soundtrack που είχε το War Horse. Πλησίασε και δεν ακούμπησε. Για κλάματα η απουσία του Girl with the Dragon Tattoo, για γέλια αυτή του Hanna.


Καλύτερο Τραγούδι


Man or Muppet - The Muppets
Real in Rio - Rio


Παντελώς άχρηστη κατηγορία, πράγμα που επιβεβαιώνεται περίτρανα φέτος με τις μόλις 2 υποψηφιότητες. Άντε βρε και του χρόνου καμία!
Τουλάχιστον δεν είναι υποψήφιος ο Έλτον Τζόουν.




Καλύτερα Σκηνικά


The Artist
Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2
Hugo
Midnight in Paris
War Horse


Δεν ξέρω αν χαίρομαι ή όχι για το Midnight in Paris εδώ, στο War Horse άξιζε μόνο το σπίτι στην αρχή αλλά δεκτή η υποψηφιότητα, το απαράδεκτο όμως είναι η απουσία του TTSS. Τόσες υποψηφιότητες πήρε σε κατηγορίες όπου υπήρχαν και καλύτερα, εδώ βρέθηκε να λείψει; Πάντως το Harry Potter αλήθεια πόσες φορές έχει βρεθεί υποψήφιο σε αυτή την κατηγορία; Δεν έχει βαρεθεί να το χάνει πια αυτό το βραβείο. Γιατί άμα περιμένει πως θα το πάρει φέτος ατύχησε.. Η τύχη του περιορίζεται στο μακιγιάζ.

Αυτά, δεν σχολιάζω άλλες κατηγορίες, όχι μόνο επειδή δεν προλαβαίνω αλλά και επειδή δεν έχω κάτι άλλο να πω. Εδώ η λίστα με όλους τους υποψήφιους.
Απόλαυσε και το τρέιλερ (!) της τελετής που θα λάβει χώρα στις 26 Φλεβάρη στο Kodak Theater (ίσως και για τελευταία φορά μιας και συζητιέται η μεταφορά της τελετής σε καινούργιο χώρο). Θα επανέλθω με προβλέψεις μετά την εξεταστική! Α! Άφησε και κανα σχόλιο να γίνει κανα τζέρτζελο, πολύ μουγκός/-η μου είσαι τελευταία...

5 σχόλια:

  1. Μπράβο πολύ ωραία τα παρουσίασες.Σεπεριμένουμε στη ψηφοφορία του Cinecademy που ξεκίνησε ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. De 8a mporouses na exeis perissotero dikaio. Fassbender eksw, Tilda eksw, OSTara apo Chemicals gia to Hanna eksw, eksw k h Woodley,eksw kai to Drive apo skhno8esia (akouson akouson). Apo tis targikoteres ypopshfiothtes oi fetines, poy 8umamai ever...Ade na vgei kai kana Shame na 8aumasoume toulaxiston ekei to megaleio tou Michael, mpas kai parhgori8oume ligo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. thank you! κάτσε να τελειώσει η εξεταστική και θα σας έρθω! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. thank you again αγαπητή! κοίτα κακές υποψηφιότητες δεν ξέρω αν είναι μιας και δεν έχω δει και κάμποσες από τις ταινίες ακόμα (και δεν είμαι και τόσο μεγάλος φαν του Drive να σου πω την αλήθεια :P ) αλλά σίγουρα είναι οι πιο κουφές! μα δηλαδή το Extremely Loud πχ ούτε καν παιζότανε πια να μπει σε οποιαδήποτε κατηγορία.. πόσο μάλλον το να λείπει ο Τεν Τεν που λέγανε ότι θα πάρει το βραβείο!! τουλάχιστον ελπίζω σε μια εντυπωσιακή απονομή και σε εξίσου.. κουφές βραβεύσεις μπας και υπάρξει κανένα τζέρτζελο! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή