12.10.11

Music Unlocked And Open


Μην αφήνετε τον τίτλο να σας παραπλανήσει. Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν έχω όμορφα και απροστάτευτα mp3 για ανήθικες πράξεις (downloading φυσικά), αλλά μου άρεσε σαν τίτλος για ένα γρήγορο overview των τελευταίων μουσικών νέων:



Λίγο μετά το νέο του EP, o Abel Tesfaye, γνωστός και ως The Weeknd, ετοιμάζει νέο project. Τίτλος και ημερομηνία άγνωστα, το μόνο γνωστό είναι το νέο track "Initiation" που ξεφύτρωσε online χθες. Επίσης, θα συμμετέχει στο remix album της Lady Gaga, χωρίς να ξέρουμε ποιο θα είναι το κομμάτι του "Born This Way" που θα αναλάβει. Και για να ξέρετε, ο φίλτατος Abel είναι γεννημένος το '90, έχει βγάλει 2 EPs, έχει μιξάρει Florence και τώρα τον ανακάλυψε η Gaga. Εσείς στα 21 σας τι κάνατε?




The Weeknd - Initiation





Συγκλονιστικό μουσικό νέο no.1: 
Black Keys, El Camino, νέο album, 6 Δεκεμβρίου. Αυτές οι πληροφορίες υπάρχουν αλλά νομίζω είναι αρκετές μέχρι στιγμής. 










Συγκλονιστικό μουσικό νέο no. 2:
Οι Massive Attack συνεργάζονται με τον Burial για 2 κομμάτια, σε ένα single που θα κυκλοφορήσει 17 Οκτώβρη. Το πρώτο θα είναι ένα remix του 'Paradise Circus', το δεύτερο ολοκαίνουργιο. Πολύ με έψησε το όλο νέο, μέχρι που διάβασα ότι και τα 2 κομμάτια θα είναι γύρω στο 12λεπτο. Χμ, θα τα ακούσω με δόσεις λογικά. 



Massive Attack VS Burial - Four Walls






Η Lana Del Rey έχει αφηνιάσει. Το duck face έκανε τη δουλειά του και η πρώην βλαχίτσα Lizzy Grant, μαζί με το μαλλί και τα χείλια, αλλάζει και το πρόγραμμα της περιοδείας της για να εμφανιστεί σε μεγαλύτερους χώρους. Την ίδια στιγμή, ο Penguin Prison ρεμιξάρει το 'Blue Jeans' και ο Jamie Woon το 'Video Games'. Α, και τον Ιανουάριο βγάζει album. Not bad, huh?



Lana Del Rey - Blue Jeans (Penguin Prison Remix)


Lana Del Rey - Video Games (Jamie Woon Remix)



Στο BBC Radio 2 έκανε πρεμιέρα το νέο κομμάτι της Kate Bush, με τίτλο 'Wild Man'. Θα περιλαμβάνεται στο LP της '50 Words Of Snow' που θα περιλαμβάνει συνεργασίες με Elton John, Stephen Fry και Andy Fairweather - Low. Εμένα λίγο χριστουγεννιάτικο μου ακούγεται και αρκετά καλή φάση, αν θυμίζει το "Midwinter Graces" της Tori Amos. Speaking of Tori, δεν άκουσα το Night Of Hunters και ούτε πρόκειται, με συγχωρείτε.




Kate Bush - Wild Man


Αυτό το "βγάζω album και μετά βγάζω EP με remixes για να το συνοδεύσω" ποτέ δεν μου άρεσε. Radiohead, Lady Gaga και Death Cab For Cutie το έκαναν αυτό το δίμηνο και, φαντάζομαι, είναι το νέο trend στη μουσική βιομηχανία. Πρώτη γεύση από το remix EP των Death Cab For Cutie, το remix των Cut Copy στο "Doors Unlocked And Open".



Death Cab For Cutie - Doors Unlocked And Open (Cut Copy Remix)



Τους Los Campensinos! τους ξέρατε? Αυτοί είναι Ουαλοί, ωραίο συγκροτηματάκι, indie rock φάση, έχουν βγάλει 2 albums και 15 Νοέμβρη έρχεται και το τρίτο. Πρώτο single το 'By Your hand' ενώ αυτές τις μέρες ακούσαμε και το (ομώνυμο του album) "Hello Sadness" που λέει την ιστορία δύο ανθρώπων που χωρίζουν ενώ προσπαθούν να μην χωρίσουν. Γλυκούλι.












1 Νοέμβρη οι Queen επανακυκλοφορούν τα 5 τελευταία albums τους. Φέτος είναι τα 40στά "γενέθλια" του group και, προφανώς, μια καλή ευκαιρία να βγάλουν λεφτά. Επίσης, συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατο του Freddie Mercury. Αυτό το timing τους είναι ανελέητο τελικά. Το box set θα περιλαμβάνει τα 'The Works', 'A Kind Of Magic', 'The Miracle', 'Innuendo', 'Made In Heaven', τα 3 από τα οποία συγκαταλέγονται στις εμπορικές αποτυχίες της θρυλικής μπάντας. Μόνο στο amazon.com για όποιον ενδιαφέρεται.






Την Zooey Deschanel την βλέπω πολύ τελευταία, λόγω της νέας σειράς που πρωταγωνιστεί, 'New Girl'. Η αλήθεια είναι ότι η σειρά είναι λίγο απαράδεκτη, μάλλον επειδή προσπαθεί πολύ να γίνει αστεία. Παρ' όλα αυτά, η Zooey σε μια έξυπνη κίνηση promotion, βγάζει εποχιακό album, ως το 1/2 των She & Him όμως. Το 'A Very She & Him Christmas' κυκλοφορεί 24 Οκτώβρη (νωρίς νωρίς) και το περιμένω πώς και πώς, καθώς το 'Α Christmas Waltz' με έκανε να μετράω μέρες (75 μένουν για όποιον έχει την απορία).



She & Him - Christmas Waltz






Θυμάστε την playlist που κάναμε 2 μήνες πριν? Λοιπόν, φαντάζομαι ότι ο Bon Iver την είδε και ζήλεψε, γι'αυτό και έβγαλε μια δικιά του στα iTunes. Περιλαμβάνει,΄όπως ήταν αναμενόμενο,  κομμάτια από μεγάλους μουσικούς (Bob Dylan), από συνεργάτες του (Kathleen Edwards) αλλά και 1-2 κομμάτια - έκπληξη. Να και η playlist:

01 Bob Dylan – “Angelina”
02 Funkadelic – “Can You Get To That”
03 The Staple Singers – “Uncloudy Day”
04 Richard Buckner – “Canyon”
05 Fleet Foxes – “Battery Kinzie”
06 Don Williams – “I Believe In You (Single Version)”
07 Donna Lewis – “I Love You Always Forever”
08 Andre Nickatina – “Dice Of Life (The Battle)”
09 Kathleen Edwards – “Away”
10 Song Of Zarathustra – “Mess Of Zero”
11 Mount Moriah – “Lament”
12 Colin Stetson – “The Stars In His Head (Dark Lights Remix)”
13 Iris DeMent – “Leaning On The Everlasting Arm”
14 Mississippi Fred McDowell – “Shake ‘Em On Down”
15 Josh Turner – “I Wouldn’t Be A Man”







Πφ, αντιγραφές... Αλλά τουλάχιστον ο Cloud Seeding μας βρήκε κάπου στο last.fm και μας έστειλε το πρώτο του single με τη συμμετοχή της Marissa Nadler. Αυτός λοιπόν είναι κιθαρίστας και γράφει κομμάτια, τα φωνητικά των οποίων θα τα κάνει κάποιος άλλος καλλιτέχνης. Το Ink Jar είναι πολύ καλό, για να πούμε την αλήθεια και αξίζει 1, 2, 3 ακροάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου