11.10.11

Are you in for a quickie?

Ξέρω ότι σε έχω αφήσει καιρό ανενημέρωτο για τα περί κινηματογράφου δρώμενα και ως μια λύση βαρεμάρας λάνσαρα τo "New Trailer" πάνω από το "New Music" στη δεξιά στήλη του site, γι' αυτό πάρε στα σβέλτα ένα update για τις τελευταίες μέρες, μπας και εξιλεωθώ.




Το πιο φρέσκο τρέιλερ απ' όσα ακολουθούν είναι το "The Avengers" όπου μια ομάδα υπερηρώων, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν τις δικές τους ξεχωριστές ταινίες ή έστω θα αποκτήσουν μία μετά την επιτυχία της εν λόγω ταινίας, συσπειρώνονται για να σώσουν την γη από την καταστροφή (τι πρωτότυπο), υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Joss Whedon. Μόνο και μόνο το ότι ασχολείται ο δημιουργός της Buffy με το project, εμένα με έχει κερδίσει. Για τους υπόλοιπους υπάρχει το τρέιλερ.. Chris Evans ως Captain America, Robert Downey Jr. ως Iron Man, Chris Hemsworth ως Thor, Scarlett Johanson ως Black Widow, Jeremy Renner ως Hawkeye και Mark Ruffalo ως Hulk, το καστ είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό και παρότι η υπόθεση είναι ακόμα κάπως φλου, δάκρυα συγκίνησης κυλούν σήμερα στα μάτια όλων των comicnerds του κόσμου.

Σε πιο οσκαρικά μονοπάτια κινείται το επόμενο τρέιλερ, με την Michelle Williams να φλερτάρει περισσότερο από ποτέ με το χρυσό αγαλματίδιο υποδυόμενη την Marilyn Monroe στο "My Week With Marilyn". Η ταινία σκιαγραφεί την έντονη σχέση της Monroe με τον Laurence Olivie (Kenneth Branagh) κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "The Prince and the Showgirl". Ωραία η αναπαράσταση της εποχής, εντυπωσιακή η Williams στον πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά το cast κάπου κάνει νερά με την προσθήκη των Emma Watson και Dominic Cooper σε βασικούς ρόλους. 





Ξέρω, παλιό είναι αυτό αλλά δεν μπορούσε να λείπει. Όχι τίποτ' άλλο αλλά η ταινία είναι τρελό oscar material, όχι μόνο επειδή έχει αξιαγάπητο μικρό πρωταγωνιστή (Thomas Horn) και επειδή το σκηνοθέτησε ο Stephen Daldry (3 ταινίες, 3 υποψηφιότητες για Όσκαρ Σκηνοθεσίας, 2 για Καλύτερης Ταινίας) αλλά και επειδή το θέμα της είναι άκρως ευαίσθητο για το αμερικάνικο κοινό και κατά συνέπεια για την Ακαδημία. H ταινία εξιστορεί την περιπέτεια του νεαρού μας πρωταγωνιστή που προσπαθεί να ανακαλύψει την κλειδαριά που ταιριάζει με ένα κλειδί που του άφησε ο πατέρας του πριν χάσει τη ζωή του στην τρομοκρατική επίθεση της 11/9 στους Δίδυμους Πύργους. Το "Extremely Loud and Incredibly Close" αναμένεται να σαρώσει στις υποψηφιότητες των Όσκαρ αλλά εύχομαι να έχει την τύχη των υπόλοιπων ταινιών του σκηνοθέτη στην τελετή απονομής, όχι μόνο επειδή το θέμα είναι τρομερά μελό και έχει και U2 ως ηχητική υπόκρουση στο τρέιλερ, αλλά και επειδή πρωταγωνιστούν δύο από τους πιο αντιπαθητικούς εν ζωή ηθοποιούς, ο Tom Hanks και η Sandra Bullock.




Στα νεώτερα, o Javier Bardem είναι πλέον και επίσημα ο καινούργιος εχθρός του James Bond για την απερχόμενη ταινία με τις περιπέτειες του γνωστού πράκτορα, τον ρόλο του οποίου αναλαμβάνει ξανά ο Daniel Craig. Στην 23 ταινία της σειράς θα συμμετέχουν επίσης ο Ralph Fiennes, o Ben Whishaw και η Berenice Marlohe ως το νέο Bond Girl, ενώ στη σκηνοθεσία θα βρίσκεται ο Sam Mendes (!). 



Ιδού και το τελευταίο, ξεκαρδιστικό τρέιλερ του "Puss in Boots", του πρώτου spin off του Shrek Universe με την ιστορία του Παπουτσωμένου Γάτου πριν γνωρίσει τον Shrek και τους φίλους του. Ο Antonio Banderas επιστρέφει στη φωνή του γάτου, ενώ στην ταινία χαρίζουν τις φωνές τους επίσης οι Salma Hayek, Zack Galifianakis και Guillermo del Toro (ο οποίος είναι και executive producer).  Η ταινία βγαίνει σε 3D (τι περίεργο).




Και μιας και πιάσαμε την κουβέντα με τα τρισδιάστατα animation, μετά την εξωφρενική επιτυχία της 3D επανέκδοσης του "Lion King" στις κινηματογραφικές αίθουσες η Disney αναμένεται να κυκλοφορήσει άλλες τέσσερις από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σε 3D με πρώτη και καλύτερη την υποψήφια για Όσκαρ "Πεντάμορφη και το Τέρας" στις αρχές τους 2012, το "Finding Nemo" τον Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς και τα "Monsters Inc." και "Άριελ, η μικρή γοργόνα" μέσα στο 2013. Αρπάζει λεφτά απ' όπου βρει η Disney. 




Πίσω στα τρέιλερ, ο Jason Reitman και η Diablo Cody πάλι μαζί μετά το καταπληκτικό Juno, μόνο που τώρα η Cody έχει στους ώμους της τα βάρη του αποτυχημένου "Jennifer's Body" και ο Reitman την ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία του "Up in the Air" που του εξασφάλισε 3 υποψηφιότητες στα Όσκαρ. Στο "Young Adult", η Charlize Theron υποδύεται μια πρόσφατα διαζευμένη συγγραφέα που επιστρέφει στην πόλη καταγωγής της και προσπαθεί να ξαναζεστάνει το ειδύλλιο της με το αγόρι της από το λύκειο (Patrick σλουρπ Wilson), το οποίο όμως τώρα είναι παντρεμένο με παιδιά. Ας ελπίσουμε ότι ο Reitman θα το κάνει ξανά το θαύμα του και θα φέρει την Cody και πάλι στα ίσα της.




Σε άλλα νέα, ακόμα δεν πρόλαβε να αναπαυθεί ο Steve Jobs και ήδη έχει ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορήσει ταινία σχετικά με τη ζωή του. Η ταινία θα βασίζεται στη βιογραφία του που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του μήνα από τον Walter Isaacson και στην παραγωγή της θα βρίσκεται ο Mark Gordon ("Saving Private Ryan", "Source Code", "Speed"). Το Χόλιγουντ δεν χάνει δευτερόλεπτο μπροστά σε μια ευκαιρία για μπόλικο ρευστό.






Ας κλείσω με ένα ακόμη τρέιλερ. To "The Raven" είναι η τελευταία δουλειά του James McTeigue, σκηνοθέτη του σχεδόν αριστουργηματικού "V for Vendetta". Το στόρι έχει ως εξής: ένας δολοφόνος βασίζει μια σειρά από φόνους πάνω στα διηγήματα του Edgar Allan Poe, ταράζοντας τα νερά της ζωής του συγγραφέα ο οποίος προσπαθεί να μπει στην ψυχολογία του δράστη για να βοηθήσει την αστυνομία να τον μπουντρουμιάσει. Η ταινία δεν βασίζεται σε αληθινά γεγονότα αλλά η ιστορία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, σε αντίθεση βέβαια με το καστ που αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από ηθοποιούς που μέχρι πρότινος είχαν δεύτερους ρόλους σε χαζοκωμωδίες και περιπέτειες β' διαλογής με τον Luke Evans και τον John Cusack να σέρνουν τον χορό (ο τελευταίος έχει παίξει σε τόσες μαλακίες τα τελευταία 10 χρόνια που πλέον επιχειρήματα περί "High Fidelity" περνάνε στο ντούκου). Ευτυχώς υπάρχει και ένας Brendan Gleeson.


Αυτά συνοπτικά, σας φλόμωσα πάλι στα τρέιλερ αλλά τι να κάνω, είναι το ευαίσθητο σημείο μου και αυτό είναι μείον μου. Εις το επανιδείν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου