13.9.11

Justin and Mila are having sex!


Σκηνοθεσία: Will Gluck
Σενάριο: Keith Merryman, David A. Newman, Will Gluck
Πρωταγωνιστούν: Justin Timberlake, Mila Kunis, Woody Harrelson, Patricia Clarkson, Richard Jenkins






Ωραιότατη η καινούργια ταινία του Will Gluck "Friends with Benefits", που μπορεί να υστερεί σε σχέση με την προηγούμενη του δουλειά, το "Easy A", αλλά παραμένει απολαυστική και ευχάριστη. Η Jamie (Mila Kunis) προσπαθεί να πείσει τον Dylan (Justin Timberlake) να αφήσει τη δουλειά του στο Λος Άντζελες και να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη στο πόστο του creative director του περιοδικού GQ. Έπειτα από ένα ειδυλλιακό τουρ στη Νέα Υόρκη (μέχρι και το δεξί μου χέρι δίνω για να πάω εκεί πέρα) τον πείθει και κάπως έτσι ξεκινάει η φιλία τους. Όμως, όντας και οι δύο πρόσφατα χυλοπιτιασμένοι από τα (πρώην) ζεύγη τους, αποφασίζουν να προσθέσουν στη φιλία τους το σεξ, χωρίς όμως συναισθήματα και λοιπά κλισέ και αηδίες.
Το αποτέλεσμα είναι μια χαριτωμένη και σέξυ κωμωδία που οφείλει πολλά στη χημεία του πρωταγωνιστικού διδύμου, της θεογκομενάρας Kunis και του κούκλου Justin, που θα μπορούσαν άνετα να είναι ζευγάρι στη ζωή. Είναι τρυφερή και ανάλαφρη ταινία και παρ' ότι αναπαράγει διάφορα κλισέ του είδους δεν σε ξενερώνει λόγο του ωραίου περιτυλίγματος, των κινηματογραφικών αναφορών, 3-4 καλών ατακών και της αξιοπρεπέστατης αντιμετώπισης του θέματος, παρά την προβλέψιμη κατάληξη. Στα θετικά οι γνώριμοι μεν, χαριτωμένοι δε δεύτεροι χαρακτήρες (όσο ίδιος είναι ο ρόλος που αναλαμβάνει η Patricia Clarkson με αυτόν που είχε στο "Easy A", τόσο απολαυστικός παραμένει) και τα cameos των Masi Oka, Jason Segel, Rashida Jones, Shaun White και φυσικά της Emma Stone (δηλώνω ερωτευμένος).
Στην τελική, δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτό που πλασάρει. Μια φρέσκια και ευχάριστη ρομαντική κομεντί, με ένα καυτό και απόλυτα ταιριαστό πρωταγωνιστικό δίδυμο, ότι πρέπει για να περάσεις ευχάριστα το βράδυ σου. Το μοντάζ να μην ήταν τόσο κουραστικά γρήγορο και όλα θα ήταν πολύ καλύτερα!
Από 29 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους.




6/10

5 σχόλια:

  1. Το είδα κι αυτό!! Να 'ναι καλά ο θείος!! ;)
    Ήταν ευχάριστο, γρήγορο, αστείο, με ένα καυτό δίδυμο που έδενε άψογα. Να μην υπήρχε μόνο το τελευταίο απίστευτα κλισεδιάρικο 40λεπτο που χάλασε το πρωτοποριακό πρώτο μέρος και να μην ήταν τόσο επιδερμικοί ως χαρακτήρες οι πρωταγωνιστές! Σε αυτόν τον τομέα οι δεύτεροι ρόλοι ήταν καλύτεροι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός ο θείος μας έχει σώσει! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το "Easy A" το βρήκα κακό. Εκνεριστικά αμερικανιά και δήθεν έξυπνη κωμωδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χμ, εδώ θα διαφωνήσω! Αμερικάνια ήταν σίγουρα, αλλά απ' όλες τις αμερικάνικες τύπου "κωμωδίες" που βγαίνουν κάθε χρόνο με το τσουβάλι (βλέπε "Hangover", "He's just not that into you" κτλ), αυτή ξεχωρίζει όχι μόνο επειδή έχει φοβερή πρωταγωνίστρια αλλά και λόγω του καλού της καστ, των έξυπνων ατακών, του διδύμου Tucci-Clarkson, των meta κινηματογραφικών αναφορών και του πρωτότυπου στόρι. Βέβαια οι απόψεις διίστανται αλλά γούστα είναι αυτά! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακάτω σου παραθέτω ένα σχόλιο που είχα κάνει για αυτήν την ταινία:

    “Ωωωω θα είμαι κακός, μα πολύ κακός με αυτήν την ταινία. Έκανα το λάθος να βασιστώ στα θετικά σχόλια που προέρχονταν από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού (κι αυτό ομολογώ ότι ήταν μεγάλο λάθος καθώς δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι σε τέτοια θέματα τους Αμερικανούς) και έκατσα λοιπόν να δω την ταινία περιμένοντας να δω μια και καλά έξυπνη νεανική κωμωδία-ρομαντική κομεντί με φόντο τον σχολικό περίγυρο ενός τυπικού Αμερικανικού σχολείου. Κι αυτό που είδα δεν μου άρεσε καθόλου. Σενάριο γελοίο, δήθεν ευρηματική αφηγηματική δομή (με την κάμερα στο internet), αφελέστατες καταστάσεις που αναδεικνύουν το εντελώς προφανές και τέλος ένα εκνευριστικό και καλά σοβαροφανές καυστικό σχόλιο για τον πουριτανισμό των Αμερικάνων στο εκπαιδευτικό τους σύστημα. Χίλιες φορές προτιμώ τα αθάνατα ‘80ς που ήταν μανούλα σε αυτά. Πιστεύω ότι πρόκειται για κωμωδία που απευθύνεται αποκλειστικά στα αμερικανάκια και τα σχολικά τους χρόνια. Το μόνο θετικό της ταινίας ήταν η καυλιάρα Emma Stone!”

    Για την πρωταγωνήστρια θα συμφωνήσω κι εγώ. Όπως είπες κι εσύ, γούστα είναι αυτά. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή