16.6.11

Awards_koinis_apodoxis



Όταν πήγα να ποστάρω το κείμενο για τα MAD Video Music Awards είχα τύψεις, αλήθεια λέω. Δηλαδή, η Αθήνα σείεται, στη Βουλή γίνεται χαμός, ο κόσμος καίγεται γενικά και το metobear χτενίζεται? Μέχρι που είδα ότι στο Κους Κους δεν ασχολούνται με το Λοβέρδο αλλά με τα βραβεία, και πάτησα "Δημοσίευση" ήρεμος.
Άλλωστε, το πιστεύω ότι τα MAD Awards είναι guilty pleasure για όλους μας. Προχθές το βράδυ 10000 περίπου άτομα έβλεπαν από το live stream, το οποίο ήταν αρκετά αξιοπρεπές και οφείλω να παραδεχτώ ότι σ'αυτό το θέμα, το φάγαμε το MTV. Εκεί φυσικά σταματάνε οι όποιες συγκρίσεις, καθώς τα MAD Awards μπορεί να είναι ο εθνικός μας θεσμός, όπως ήταν κάποτε τα Αρίων ή, ακόμα καλύτερα, τα Ποπ Κορν, αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν με οποιαδήποτε διοργάνωση του εξωτερικού.
Παρ' όλα αυτά, η παραγωγή ήταν και φέτος αρκετά προσεγμένη. Για άλλη μια φορά συγκέντρωσαν ένα all star team από παρουσιαστές και performers, οι οποίοι θα απασχολήσουν τα μεσημεριανάδικα για 2-3 μέρες σίγουρα. Σε σύνολο, η βραδιά δεν με εντυπωσίασε και κάπου προς το τέλος, βαρέθηκα οικτρά και προτίμησα να δω Community.



 Τα highlights δεν ξέρω ποια ήταν, τα epic fails όμως ήταν τα εξής:

  • Ο Θέμης Γεωργαντάς ως παρουσιαστής. Τόσα χρόνια, δεν έχει μάθει αυτός ο άνθρωπος να παρουσιάζει βραβεία. "ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ?" ρωτούσε σαν να ήθελε να το επιβάλλει στο κοινό, έκανε τα γνωστά αστεία με τους φίλους του από τη showbiz και οι όποιες προσπάθειες για αστείο έπεφταν στο κενό.
  • Ο Ηλίας Ψινάκης, που ανακοίνωσε ότι θα παντρέψει τον Αντώνη Ρέμο. Εκτός αν ήταν inside joke περί gay γάμων, δεν μπορώ να χωνέψω το ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το πότε θα παντρευτεί ο Ρέμος. Και κάπου εκεί επιστρέφουμε στο epic fail #1, το Θέμη, o οποίος άρχισε να κάνει παράπονα γιατί δεν θα είναι αυτός κουμπάρος. Catfight δηλαδή.
  • To γεγονός ότι ούτε ένας δεν αξιώθηκε να τραγουδήσει live, αλλά τόσα χρόνια το έχουμε συνηθίσει το playback. 
  • Η εμφάνιση του Νίνο, μέσα σε μια πλαστική φούσκα. Κάποιος ζήλεψε τους Flaming Lips ή είναι η ιδέα μου? Α, και το παντελόνι του Νίνο. 
  • Τα πλακάτ που ανέβασε ο Κιάμος στη σκηνή για το κλείσιμο. Αγανακτισμένοι στο MAD φάση και ανάμεσά τους ο Πανούλης με σακάκι, σαν να βρίσκεται σε κέντρο της Παραλιακής. Θα μου πείτε, αυτό ξέρει, αυτό κάνει αλλά μου φάνηκε λίγο εκτός κλίματος όλη η (ο Θεός να την κάνει) performance.
  • Η μπάμια που έφαγε ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες DJ, o Robin Skouteris, ο οποίος είχε αναλάβει να κάνει ένα megamix για την εμφάνιση του Σάκη. Το έφτιαξε, το έδωσε (δωρεάν), τον προσκάλεσαν στα βραβεία να το δει, και τελευταία στιγμή ανακάλυψε ότι δεν ήταν τo δικό του remix αυτό που ακουγόταν. Οι επαγγελματίες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τρένο.
  • Η παρουσία του Μάρκου Σεφερλή εν έτει 2011. Γενικά.
  • Το ότι η Στικούδη έχει πλέον τραγούδι σε παραγωγή RedOne. Πλέον, μόνο η γιαγιά μου η Σούλα δεν έχει τραγούδι από τον RedOne.
  • Η Νάντια Μπουλέ να κατακρεουργεί το 'Summertime'. Αγαπούλα, αυτά τα standards είναι της Simone και της Joplin, πρόσεχε μην κάνεις καμιά ζημιά και ασ'τα εκεί που τα βρήκες.
  • Ο Μουζουράκης που ήταν λίγο αλτέρνατιβ, λίγο 'δεν είμαι για τα MAD, είμαι για το Mercury Prize' και πολύ για μπουνιές.




Πιο αναλυτικά, τα βραβεία:

Καλύτερο Video Clip Pop: Σάκης Ρουβάς "Παράφορα"
Μόνο και μόνο για το Σάκη.

Καλύτερο Dance Video Clip: Claydee lupa Dimension X Call me
Fail. Τα άλλα είχαν ιδρώτες και μαγιό.

Mad Radio Track of the year: «Last Summer» Nicko
Ναι, ο ιδρώτας και το μαγιό θριάμβευσαν!

Kαλύτερο Hip Hop Video Clip: Stavento feat. Ήβη Αδάμου «Σαν έρθει η μέρα»
Ήταν fun τουλάχιστον.

Καλύτερο Rock Video Clip: Onirama
Όποιος ξαναπεί ροκ τους Onirama σφύριξα κι έληξε!

Kαλύτερο Alternative Video Clip: Πάνος Μουζουράκης και Maraveyas Illegal «Φίλα με ακόμα»
Εμετός.

Πιο σέξι Video Clip της χρονιάς: Ελένη Φουρέιρα «Το’ χω»
Πάμε μωρή Φουρέιρα!!

Στίχος που έγινε ατάκα: Αντώνης Ρέμος «Κομμένα πια τα δανεικά»
Ένσταση! Αυτό το βραβείο έπρεπε να έχει καταργηθεί από εποχές Κοκκίνου και 'Πες μας τι πίνεις εσύ και δεν μας δίνεις'. Επίκαιρο το κομμάτι, αλλά ευτυχώς δεν συναναστρέφομαι με ανθρώπους που το χρησιμοποιούν ως ατάκα.

Καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης: Ελένη Φουρέιρα
Άσε με, άσε με.. να μοιάσω στη Shakira! (κλεμμένο)

Καλύτερο συγκρότημα: Οnirama
Ούτε για αστείο. Αδικία στο πορτοκαλοφούξια μαλλί της Crystalia.

Καλύτερο ντουέτο-συνεργασία: Πάνος Μουζουράκης και Maraveyas Illegal «Φίλα με ακόμα»
Τα είπαμε, μην τα ξαναλέμε.


Fashion Icon: Έλενα Παπαρίζου
Επειδή έχασε 10 κιλά και χωράει στα μαύρα ολόσωμα, δεν  θα τη βγάλουμε και fashion icon..

Γυναίκα καλλιτέχνης της χρονιάς: Έλενα Παπαρίζου
..θα την βγάλουμε γυναίκα καλλιτέχνη της χρονιάς. Το Baby it's Over γάμησε!

Καλλιτέχνης της χρονιάς: Σάκης Ρουβάς
ΝΑΙ!

Άνδρας καλλιτέχνης της χρονιάς: Αντώνης Ρέμος
ΟΧΙ!

Video Clip της χρονιάς:  Σάκης Ρουβάς «Παράφορα»
Ούτε που το είχα δει πριν τα βραβεία, αλλά και που το είδα, με την απορία έμεινα.

Video Clip Μad Greekz:  Χρήστος Χολίδης «Κακομαθημένο»
Μόνο η Μπεκατώρου.

Τώρα που το σκέφτομαι, δεν ήταν άσχημα τα MAD Awards. Oύτε τα ίδια δεν παίρνουν τον εαυτό τους πολύ στα σοβαρά και πλασάρονται ως αυτό που πραγματικά είναι: ένα διασκεδαστικότατο πανηγυράκι, με πολύ playback.





P.S. Kάποιος στο twitter μου θύμισε τα βραβεία Ποπ Κορν. Ε λοιπόν, that's what I call awards! Γκλέτσος πριν επαναστατήσει, Βάνα Μπάρμπα ως sex symbol, Γερμανού χωρίς να πετάει βυζί, Βίσση να σαρώνει, Παπούλια πριν τους Δύο Ξένους, Σπύρος Μπιμπίλας και "Ήρθες πάλι πίσω σαν το δολοφόνο"!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου