27.5.11

Shiny and news

Το πιο σημαντικό μουσικό νέο αυτής της εβδομάδας είναι προφανώς το Primavera Sound 2011. Δεν λέω τίποτα για το φεστιβάλ, αναμένατε post σχετικό, τις επόμενες μέρες. Πιθανόν να το γνωρίζετε από χθες, αλλά φέτος υπάρχει και stream για όσους δεν βρίσκονται στην (μισητή) Βαρκελώνη. Ορίστε και το πρόγραμμα του Dailymotion για τις μέρες που μένουν: 

Παρασκευή 27 Μαΐου
17.00 – 17.45 Ainara Legardon
19.00 – 19.45 The Monochrome Set
20.00 – 21.00 M Ward
21.15 – 22.15 Pere Ubu
22.45 – 00.15 Belle And Sebastian
Σάββατο 28th Μαΐου
17.30 – 18.15 The Tallest Man On Earth
18.45 – 19.30 Papas Fritas
21.15 – 22.15 Einsturzende Neubauten
22.30 – 00.00 Pj Harvey
02.00 – 03.15 Animal Collective
03.30 – 04.30 Holy Ghost



San Miguel Primavera Sound 2011 live by PrimaveraTV




26 Ιουλίου κυκλοφορούν το τρίτο album τους οι The Horrors, με τίτλο 'Skying'. Όπως δείχνει το πρώτο single, αφήνουν λίγο τις ποστπανκιές και γυρίζουν στα '80s. Πάντως, το 'Still Life' είναι αρκετά ear friendly και θα μπορούσε να παίζει άνετα μετά από Moby στα ελληνικά μπαράκια (και όχι, αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό).










Νέο (ή μάλλον παλιό) mixtape από τον  The Weeknd, για τους φίλους Abel Tesfaye, leakαρε πρόσφατα. Το mixtape περιέχει  ακυκλοφόρητα κομμάτια στο ίδιο στυλ με αυτά που κατέληξαν στο ντεμπούτο του, 'House Of Balloons', καθώς και ένα demo για τον Drake. Επίσης, ο αγαπητός Abel ανέβασε και ένα νέο κομμάτι του στο YouTube.  (Περισσότερα για το "House Of Balloons" εδώ)


 










Οι Of Montreal διασκευάζουν χιλιοδιασκευασμένους White Stripes. Big deal, δεν έχω ιδέα γιατί λύσσαξαν τα blogs, καθώς το ενδιαφέρον βρίσκεται περισσότερο στο project που είναι από πίσω. Το AV Club και τα Starbucks (θα σας πλυθεί ο εγκέφαλος με frappuccino μόλις μπείτε στη σελίδα) οργάνωσαν το AV Undercover, δηλαδή, έχει φτιάξει μια λίστα με 25 τραγούδια και έχει προσκαλέσει την indie ελίτ να τα διασκευάσει. Μέχρι στιγμής από το μικρό στρογγυλό stage του AV Club έχουν περάσει, μεταξύ άλλων, οι Of Montreal, Dum Dum Girls, Smith Westerns, Baths, Wye Oak και οι Iron And Wine. Μόλις ένα τραγούδι διασκευαστεί, σβήνεται από τη λίστα και έχω μεγάλη περιέργεια ποιος καημένος θα διασκευάσει το εννιάλεπτo 'Runaway', του φίλτατου Kanye.







Μετά το 'A Chore', ο Tom Vek μας δίνει και μία ακόμα γεύση από το επερχόμενο δεύτερο album του. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα καν ποιος είναι ο Tom Vek, ούτε το ότι έχει ένα LP στο ενεργητικό του, αλλά επειδή όσο ζεις μαθαίνεις, ακούς και μαθαίνεις να ακούς, μου άρεσαν πολύ και τα κομμάτια και το video για το 'World Of Doubt'. 7 Ιουνίου το 'Leisure Seizure' λοιπόν, και μέχρι τότε απολαμβάνουμε το video - wannabe διαφήμιση για τα Attrativo.






'Culture War' και 'Speaking In Tongues' ονομάζονται τα δύο νέα τραγούδια των Arcade Fire, τα οποία θα περιλαμβάνονται στην deluxe έκδοση του The Suburbs. Μπορεί, βέβαια, τα τραγούδια να leakαραν σχεδόν ένα μήνα πριν την κυκλοφορία του album (κάποιοι δεν προσέχουν πού τα δίνουν), αλλά ένας πολύ καλός λόγος να περιμένουμε την επανέκδοση είναι η ταινία μικρού μήκους "Scenes From The Suburbs", σκηνοθετημένη από τον Spike Jonse, που έκανε την πρεμιέρα της στο φετινό South By Southwest Festival. Α! Στο δεύερο κομμάτι συμμετέχει ο David Byrne.

Culture War

Speaking in Tongues (feat. David Byrne)


Έκπληξη αποτελεί η συνεργασία Steve Aoki και Diplo, οι οποίοι ετοιμάζουν μουσική, για την οποία δεν ξέρουμε πολλές λεπτομέρειες, παρά μόνο ένα preview που πόσταρε  ο Aoki στο youtube. Από το video καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ επηρεασμένοι από την Άγρια Δύση, τόσο μουσικά όσο και στυλιστικά, και ότι παίρνουν ναρκωτικά. Πολλά ναρκωτικά.








Τέλος, έχουμε και δυο νέα videoclips τα οποία θέλω σαν τρελός να ανεβάσω στο facebook αλλά κάνω ένα ηλίθιο παιχνίδι με τραγούδια που ακούς 'όταν είσαι χαρούμενος', 'όταν είσαι λυπημένος', 'όταν κάνεις φασίνα', 'όταν κάνεις κακάκια' και μου έχει φάει το wall. Το ένα είναι από τους Justice




..και για το άλλο δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες, παρά μόνο ότι περιλαμβάνεται στη νέα συλλογή της Kitsune και το videoclip είναι τέρμα kick-ass, badass και όλα σε -ass:

2 σχόλια: