20.4.11

Music on screen



Φαίνεται ότι η μόδα των rockumentaries αναβιώνει, εν έτει 2011. Σύμφωνα με το Pitchfork, το ιστορικό ντοκιμαντέρ των '90s, "1991: The Year Punk Broke" κυκλοφορεί σε DVD, και μάλιστα, σε επετειακή έκδοση για τα 20 χρόνια κυκλοφορίας του. Η ταινία, σκηνοθετημένη από τον David Markey, ακολουθεί τους Sonic Youth στην Ευρωπαϊκή περιοδεία τους, αρκετά πριν την τυποποίηση της grunge/ punk κουλτούρας και την υπερπροβολή της από το MTV. Στην ταινία το παρόν δίνουν και οι Nirvana, οι οποίοι έκαναν support τότε στους Sonic Youth, λίγο πριν περάσουν την πόρτα του mainstream, αλλά και οι Dinosaur Jr, oι Babes In Toyland, οι Gumballs. Μέχρι και οι Ramones κάνουν το περασματάκι τους.
Στην επετειακή έκδοση, λοιπόν, του ντοκιμαντέρ (του οποίου ο αρχικός τίτλος ήταν Tooth Or Hair, ως απάντηση στο Truth Or Dare της Madonna) θα συμπεριλαμβάνεται το "(This Is Known As) The Blues Scale", ένα φιλμάκι 42 λεπτών με live εμφανίσεις από Nirvana και Sonic Youth, μια μαγνητοσκοπημένη συζήτηση ανάμεσα στα μέλη των Sonic Youth και τον J Mascis (Dinosaur Jr), σχόλια του Markey και αρκετό live υλικό. Ώρα για τους φαν της grunge να σκίσουν τα καρό σουτιέν τους!






Άλλο ένα film που έρχεται, όχι τόσο για να ταράξει τα νερά, όσο για να εντυπωσιάσει, είναι το Fight For Your Right Revisited. Καλά μαντέψατε, πρόκειται για τους Beastie Boys, που βασίζονται στο "(You Gotta) Fight For Your Right (To Party)" και 15 χρόνια μετά, φτιάχνουν τη συνέχεια του videoclip. Σε ένα 25άλεπτο φιλμάκι, το οποίο δεν είναι ακριβώς ταινία, ούτε βιντεοκλίπ, οι Beastie Boys παριουσιάζουν μια ρετροσπεκτίβα της καριέρας τους, ενισχυμένη με ένα all star cast, που θα το ζήλευε κάθε blockbuster. Έτοιμοι? Οι Danny McBride, Elijah Wood και Seth Rogen πρωταγωνιστούν ως Beastie Boys, ο Stanley Tucci and η Susan Sarandon είναι το ηλικιωμένο ζευγάρι που πέφτουν θύματα του άγριου πάρτυ, ενώ μικρούς ρόλους και cameos έχουν οι Orlando Bloom, Kirsten Dunst, Amy Poehler, Will Arnett, Steve Buscemi, Milo Ventimiglia, Ted Danson, Alicia Silverstone, Will Ferrell, Rainn Wilson, Jack Black και John C. Reilly. Η ταινία προβλήθηκε φέτος στο Sundance, όπου απέσπασε θετικά σχόλια και η τηλεοπτική της πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για σήμερα τα μεσάνυχτα στα MTV2, mtvU, VH1 και Palladia.




Και μιας που περιμένουμε το νέο album των Beastie Boys στις 5 Μαϊου, οι Passion Pit ανέλαβαν το πρώτο single 'Make Some Noise' και το έκαναν σαν το εξώφυλλο του album. Πολύχρωμο και καλοκαιρινό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου