20.4.11

Let remakes be your destiny!




Κυκλοφόρησε στη δημοσιότητα το επίσημο τρέιλερ της τελευταίας ταινίας Χάρι Πότερ. Βέβαια πριν λίγο ενημερώθηκα ότι το τρέιλερ τελικά είναι fanmade και κλέβει σκηνές από το προηγούμενο βίντεο που είχε κυκλοφορήσει με ορισμένες έτοιμες σκηνές και συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών, αλλά επειδή εγώ το έχω ήδη γράψει το κείμενο, θα το ποστάρω κανονικά και με το νόμο! Γιατί μπορεί γενικά η σειρά να μην ήταν τίποτα το ιδιαίτερο μέχρι πρόσφατα, αλλά το πρώτο μέρος του "Deathly Hallows" έκανε μια στροφή προς το δράμα με απροσδόκητα καλά αποτελέσματα, με αποτέλεσμα ο ενθουσιασμός για το δεύτερο μέρος να κορυφώνεται. Όχι τίποτα άλλο, αλλά η δικιά μου η γενιά τουλάχιστον μεγάλωσε διαβάζοντας Χάρι Πότερ, οπότε μια ελαφριά συγκίνηση υπάρχει!



Α, και τώρα που είπα για το Χάρι Πότερ θυμήθηκα την Helena Bonham Carter, η οποία ακούστηκε ότι θα πάρει το ρόλο της Miss Havisham στο νέο "Great Expectations", που είναι βασισμένο στο γνωστό μυθιστόρημα του Charles Dickens. Ναι, ναι, είναι αλήθεια, η έλλειψη φρέσκων ιδεών είναι τόσο μεγάλη στο Χόλιγουντ που πέραν από τα άπειρα ριμέικ τώρα ξεκίνησαν να ξαναγυρίζουν όλα τα γνωστά μυθιστορήματα που κυκλοφορούν. Το "Great Expectations" βασικά, έχει διασκευαστεί ουκ ολίγες φορές για τον κινηματογράφο, με πιο γνωστές αυτή το 1946 σε σκηνοθεσία David Lean, αλλά την πιο σύγχρονη διασκευή του Alfonso Cuaron το 1998, με τον Ethan Hawke και την Gwyneth Paltrow στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Τώρα λοιπόν, ο σκηνοθέτης του διασκεδαστικού περσινού μπλοκμπάστερ "Prince of Percia", Mike Newell, αποφάσισε να ξαναφέρει τη ιστορία του ορφανού Pip στο πανί. Δεν είναι πολλά πράγματα γνωστά για την ταινία αυτή, παρά μόνο ότι η Carter έχει εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για το ρόλο της Miss Havisham, μιας γεροντοκόρης το μυαλό της οποίας παραμένει κολλημένο στην ημέρα που την παράτησαν στα σκαλιά της εκκλησίας (όχι τίποτα άλλο, αλλά είναι και καλή ευκαιρία να πάρει επιτέλους Όσκαρ) και ότι για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Pip, συζητιέται το όνομα του Jeremy Irvine, ένα πρωτοεμφανιζόμενο νιάνιαρο.


Και μιας και ανέφερα τα ριμέικ, o Bradley Cooper (γνωστός από τη σειρά Alias, αλλά η καριέρα του απογειώθηκε μετά το σάπιο "The Hangover") είναι σε συζητήσεις για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο καινούργιο "The Crow", ριμέικ της cult ταινίας του 1994, σε σκηνοθεσία Juan Carlos Fresnadillo (ότι ξέρετε, ξέρω). Και η ερώτησε που βασανίζει τους πάντες είναι μία.. Γιατί;


Συνεχίζοντας, η Isla Fisher (από υποκριτική κορμάρα) ακούγεται πως θα είναι μια ακόμα προσθήκη στο καστ του καινούργιο "The Great Gatsby", το οποίο θα σκηνοθετήσει ο πολυαγαπημένος μου Baz Luhrmann (Moulin Rouge!, Romeo + Juliet). Η ταινία (όπως και αυτή του 1974 με πρωταγωνιστές τους Robert Redford και Mia Farrow) θα βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του F. Scott Fitzgerald. Για την ταινία έχουν ήδη υπογράψει οι Leonardo DiCaprio, Carrey Mulligan, Ben Affleck και Tobey Maguire! Ελπίζω τουλάχιστον να είναι καλύτερο από το τελευταίο πόνημα του Luhrmann "Australia" μπας και αρπάξει κανά Όσκαρ. To καστ πάντως είναι πολλά υποσχόμενο!


Τέλος, βγήκε χθες στη δημοσιότητα η αφίσα και το διεθνές τρέιλερ για το πρίκουελ (ένα ακόμα είδος που ανθεί τελευταία στο Χόλιγουντ) της τριλογίας X-Men , "Χ-Men: First Class" (ναι, σας υπόσχομαι ότι δεν είναι fanmade). Στην ταινία θα πρωταγωνιστούν οι James Mac Avoy (ως Professor X), Michael Fassbender (ως Magneto), Jennifer Lawrence (ως Mystique), January Jones (ως White Queen) και Kevin Bacon (ως Sebastian Shaw). Αρκετά εναλλακτικό καστ πάντως, δεν μπορώ να πω! Το πόστερ μπορείτε να δείτε εδώ, αλλά μην περιμένετε και τίποτα το ιδιαίτερα ευφάνταστο! Να σημειωθεί ότι την ταινία θα σκηνοθετήσει ο Matthew Vaughn, σκηνοθέτης του περσινού "Kick Ass", ενώ στο στόρι συμμετέχει και ο Bryan Singer, σκηνοθέτης των δύο πρώτων ταινιών X-Men.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου