24.4.11

Ax ρε Coachella!!


Πάει μια βδομάδα από τότε που τελείωσε το Coachella, αυτό το δεν-έχω-λόγια-να-περιγράψω μουσικό φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο Indio της California, και έμενα με έπιασε ένας καημός ότι δεν πρόκειται ποτέ να πάω σε φεστιβάλ τόσο μεγάλης εμβέλειας. Δηλαδή κοιτάξτε στην αφίσα!! Είναι ονόματα αυτά;; Και εμείς φέτος τι θα δούμε στην Ελλάδα; Τη διασωληνωμένη Amy Winehouse η οποία είναι εξαφανισμένη σε κέντρα αποτοξίνωσης εδώ και 5 χρόνια;; Ή μήπως τον Moby και τους Editors που έχουν αρχίσει να γίνονται οι καινούργιοι James;; A όχι, ξέχασα, θα είναι και ο Ψαραντώνης με τον Ψαρογιώργη στο Rock(ο θεός να το κάνει)wave! Και δεν φτάνει που στην Ελλάδα έχει ανακοινωθεί ότι θα ρθει όλη η πλέμπα, κοντεύει να τελειώσει ο Απρίλης και από το Synch ούτε φωνή ούτε ακρόαση! Και τώρα που το θυμήθηκα, ακυρώθηκε και το Anorak "λόγω απρόβλεπτων εξελίξεων"! Ποια είναι αυτή η απρόβλεπτη εξέλιξη που κατάφερε να ακυρώσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το φεστιβάλ, ένα βήμα πριν κολλήσουν αφίσες στη Θεσσαλονίκη και ενώ είχαν ήδη ξεκινήσει τη διανομή εισιτηρίων, πολύ θα ήθελα να μάθω!






Όταν είχε γίνει η ανακοίνωση με τα ονόματα του Coachella φτερούγισε η καρδιά κάθε indie/hipster μουσικόφιλου. Arcade Fire,  Black Keys, Animal Collective, Kanye, Robyn, Sleigh Bells, Crystal Castles, HEALTH, She Wants Revenge, CSS, Scissor Sisters, Cold War Kids, Kele, Kills, Foals, Best Coast, Caspa, Chase & Status, Gayngs, Duran Duran, Presets, Cee Lo Green, Empire of the Sun, Strokes, Ratatat, New Pornographers, PJ Harvey, National, Cut Copy, και Death from Above, όλοι μαζί;; Αυτό δεν είναι φεστιβάλ, ονείρωξη είναι! 






H αλήθεια είναι ότι το site του Coachella είχε προνοήσει για εμάς τα καημενάκια που μένουμε μακριά και είχε live stream τις μέρες που εξελισσόταν το φεστιβάλ, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια! Τουλάχιστον κυκλοφορούν στο youtube μπόλικα βίντεο όπως και ολόκληρο το live του Kanye West. Πάρτε εδώ live που έκανε ο άνθρωπος! Ανέβηκε με γερανό σε μια σκηνή γεμάτη από μπαλαρίνες, έλιωσε στον ιδρώτα, τραγούδησε κοντά δύο ώρες (είχε και τον Bon Iver μαζί), αποθεώθηκε μπροστά από το ρωμαϊκό σκηνικό του και έκλεισε με αφιέρωση στη μητέρα του (όσο και αν το παίζει πολλά βαρύς, μαμάκιας είναι και αυτός κατά βάθος). Υπερπαραγωγή! Και δεν το συζητώ ότι η διοργάνωση και η ποιότητα ήχου δεν έχει καμιά σχέση με ελληνικό φεστιβάλ (ναι, και σε εμένα αρέσει να γκρινιάζω για το πόσο πίσω είναι η Ελλάδα στα πάντα)!





Και όταν λέμε οργάνωση, εννοούμε οργάνωση! Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που έγινε με τον Cee Lo Green. Η φωνή των Gnarls Barkley λοιπόν, άργησε 30 λεπτά να ανεβεί στην σκηνή και οι διοργανωτές τον ανάγκασαν να φύγει πριν καν καταφέρει να ολοκληρώσει ένα τέταρτο. Σου λέει, το πρόγραμμα έλεγε από τότε μέχρι τότε θα παίξεις, άργησες; Δικό σου πρόβλημα. Ο ίδιος πάντως κατέβηκε από τη σκηνή φανερά εκνευρισμένος.




Της πορνάρας έγινε και με τους Arcade Fire, με την καλή έννοια αυτή τη φορά. Με ένα σκηνικό σαν παλιό drive-in cinema, τραγούδησαν μπροστά σε 60.000 άτομα και έκλεισαν με το Wake Up πετώντας δεκάδες φουσκωτές μπάλες στο κοινό (ή οποίες άλλαζαν χρώματα κιόλας, τώρα τι σκατά είχαν μέσα δεν ξέρω).





Τα έσπασαν και οι Black Keys! O ντράμερ Patrick Carney είχε τα γενέθλια του την ημέρα του live, κουτί του ήρθε, όλο το στάδιο φώναζε happy birthday! Πάρτε λίγο, έτσι για τη γεύση!





Και οι Sleigh Bells ήταν φυσικά εκεί, το καλύτερο breakthrough του 2010! Το βίντεο είναι τραβηγμένο από το κοινό, αλλά όλως παραδόξως η ποιότητα του είναι αρκετά καλή. Και όχι, η Alexis Krauss δεν συγκρίνεται ούτε στο μικρό της δακτυλάκι με την Alice Glass και δεν ακούω κουβέντα!





Και λίγο ιντίλα για φινάλε!





Θα ανεβούν και άλλα βίντεο εν καιρώ, αλλά μέχρι τότε υπομονή για την ανακοίνωση των ονομάτων του Synch (όχι ότι περιμένουμε κάτι τρομερό, τίποτα παραπαίδια του James Blake και του Nicolas Jaar θα φέρουν). Βέβαια για τους πιο άνετους οικονομικά, υπάρχει και το EΧΙΤ στη Σερβία, δεν πέφτει και πολύ μακριά.. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι φέτος ξεσήκωσαν ότι έκανε επιτυχία στα 90s (Jamiroquai, Portishead, Pulp, Bad Religion), αλλά από την άλλη, θα έχει και M.I.A., θα έχει και Hadouken και Arcade Fire και Grinderman και διάφορα άλλα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Εγώ πάντως αρχίζω να μαζεύω λεφτά για το Coachella του χρόνου!


ps: Στο youtube πάντως κυκλοφορούν και άλλα βίντεο με ολόκληρο το live διαφόρων συγκροτημάτων από το Coachella, όπως από Strokes, Interpol, Ratatat, Death from Above κτλ., οποίος ενδιαφέρεται μπορεί να ψάξει, κάθε μέρα ξεπετάγεται και από ένα καινούργιο!

2 σχόλια:

  1. "Αυτό δεν είναι φεστιβάλ, ονείρωξη είναι!"
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα <3
    *μονδερν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Αυτό δεν είναι φεστιβάλ, ονείρωξη είναι!"
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα <3
    *μονδερν

    ΑπάντησηΔιαγραφή