8.12.13

blogovision #13

Η αγαπημένη μου Ναταλί, η οποία παρεπιπτόντως έχει την πιο cute παρουσίαση στη φετινή Blogovision, ανασύρει από την τρομακτικά καλή μνήμη της στις σειρές το Δις Εξαμαρτείν και τη Ζαχαρούλα από το Γαλάτσι.


Αγαπητέ κ. G, Δε με θέλει η πεθερά μου, επειδή είμαι φτωχιά, κι όλο με κακοκαρδίζει και μου λέει λόγια βαριά. Φαίνεται της βάζουν λόγια, να με κάνει να πονώ, μα είναι μάνα του αντρός μου και τη συγχωρώ.
Με εκτίμηση, Ζαχαρούλα από Γαλάτσι

Αγαπητή Ζαχαρούλα,
πρέπει να είναι δύσκολη η ζωή στο λαϊκό Γαλάτσι για ένα νέο κορίτσι. Διακρίνω μια καταπιεστική πεθερά, μια πιστή μαθήτρια της Όλγας Μαρκάτου, με σκοπό να σε ταπεινώσει, να σε λυγίσει και, τελικά, να προξενέψει στον άντρα σου την κόρη της φίλης της, της Καιτούλας της Κώτσαρη. Αυτές οι γυναίκες είναι αδίστακτες, δεν νοιάζονται για ευγενικές ψυχές σαν τη δικιά σου, για το ότι πιάνει το χέρι σου, για το ότι φτιάχνεις τα καλύτερα ντολμαδάκια της Β' Αθηνών, για το ότι κλαις με Ρούλα Καλάκη στα ηχεία, η κόρη της Καιτούλας θα 'ναι πάντα καλύτερη γιατί έγινε γιατρός - μικροβιολόγος βέβαια αλλά δεν μπορούμε να τα 'χουμε και όλα σ'αυτή τη ζωή. Μη λυγίσεις όμως φίλη Ζαχαρούλα, όταν έρχονται τα δύσκολα να θυμάσαι το οικόπεδο στη Βάρη που δεν του το 'χει γράψει ακόμα η μέγαιρα και να υπομένεις. Μπροστά της όμως κυρία να είσαι, αγέρωχη, πιστή, μακριά από ποτά και βόλτες και ό,τι ευχάριστο υπάρχει στη ζωή. Να θυμάσαι ότι πάντα μπορείς να ξεγλιστρήσεις δήθεν για να πιείς τσάι στη Μερόπη που δεν τα πάει καλά με τους άντρες, για να δεις τη φίλη σου την Αρχοντούλα που έχει αποφρακτικό ίκτερο, στις Πρέσπες με το Σύλλογο να δείτε τα Φλαμίνγκο ή στο εξοχικό της Ουρανίας της Τσουκαλά στο Ζούμπερι.
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
G.



*Για τις ημέρες της #blogovision, θα απαντάμε σε ερωτήσεις/ απορίες/ προβλήματα, υποθετικά-ταιριαστά με τα άλμπουμ, αλλά ακόμα καλύτερα, δικά σας. Στείλτε ό,τι θέλετε, το πρόβλημα θα αποκτήσει απάντηση και μουσική επένδυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου