31.7.12

We found VMAs in a hopeless place


Μπορεί και οι δύο συντάκτες του blog αυτού να το παίζουμε αλτέρνατιβ και ψαγμένοι, αλλά τις μουσκεύουμε τις κιλότες όταν βγαίνουν οι υποψηφιότητες των MTV Awards, σε οποιαδήποτε μορφή: Movie, Europe Music, Video Music, ακόμα και στα Woodies ψηφίζουμε, μόνο τα American σνομπάρουμε γιατί είναι λίγο δεύτερα. Σήμερα ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των MTV Video Music Awards 2012 και, αφού έχουμε εξαντλήσει τα κουνούπια της Παπαχρήστου και το φιάσκο της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών, ήταν μάλλον η πιο συνταρακτική είδηση, μετά το κέρατο που έφαγε ο Pattinson από την ξινή.


VIDEO OF THE YEAR
Katy Perry – “Wide Awake”
Gotye – “Somebody That I Used To Know”
Rihanna – “We Found Love”
Drake Feat. Rihanna – “Take Care”
M.I.A. – “Bad Girls”
Ποιος πρέπει να το πάρει: H M.I.A. φυσικά γιατί η σκηνή που το αμάξι τρέχει στις 2 ρόδες και αυτή λιμάρει τα νύχια της είναι επική. Άσε που το Middle East gangsta swag είναι πρωτότυπο, τα credits στον Romain Gavras. 
Ποιος (μάλλον) θα το πάρει: Δεν ξέρω, μάλλον το Rihannάκι με τον Drake γιατί το Take Care δεν το βλέπω να κερδίζει πουθενά αλλού. Ή το Rihannάκι μόνο του, το "We Found Love" είναι βιντεάρα και παρ'όλο που έχει περάσει το αρχικό impact, τα δεκαπεντάχρονα δεν ξεχνούν.
Μην το πάρει: Η στοματάρα του Gotye, θα καταπιεί το μικρόφωνο στον ευχαριστήριο λόγο του.


BEST NEW ARTIST
fun. Feat. Janelle Monae – “We Are Young”
Carly Rae Jepsen – “Call Me Maybe”
Frank Ocean – “Swim Good”
One Direction – “What Makes You Beautiful”
The Wanted – “Glad You Came”
Ποιος πρέπει να το πάρει: Αν μιλάμε καθαρά για video, το "Call Me Maybe" διότι είναι φρέσκο, λαμπερό, gay friendly, αστείο, τέλειο κορίτσια! Βέβαια, ως artist ο Frank Ocean έχει τα πάντα. Τη φωνή, τα κομμάτια, το ταλέντο, την εμφάνιση, την new found gayness, οπότε αυτός. Ή ας το μοιράσουν.
Ποιος (μάλλον) θα το πάρει: Οι One Direction λόγω μεγάλου fanbase ή η Carly Rae γιατί είναι όντως αξιολάτρευτη και χαζοαμερικανίδα, εντελώς safe επιλογή για best new artist, τύπου Taylor Swift.
Μην το πάρει: Οι εμετοί οι One Direction. 

BEST HIP-HOP VIDEO
Childish Gambino – “Heartbeat”
Drake Feat. Lil Wayne – “HYFR”
Kanye West Feat. Pusha T, Big Sean & 2 Chainz – “Mercy”
The Throne – “Paris”
Nicki Minaj Feat. 2 Chainz – “Beez in the Trap”
Ποιος πρέπει να το πάρει: Έκπληξη ευχάριστη η παρουσία του Childish Gambino, κατά κόσμον Donald Glover ή, κατά Community, Troy Barnes. Βέβαια, τα λεφτά μου όλα τα ποντάρω στο δίδυμο Kanye, Jay-Z και το καλειδοσκοπικό live video του "Paris".
Ποιος (μάλλον) θα το πάρει: Ο Kanye, μάλλον για το "Paris", γιατί το "Mercy" έμεινε περισσότερο στην αφάνεια, μεγάλες πιθανότητες έχει και η Minaj, αν και έχει αποκτήσει πολλούς haters τελευταία η καημένη, θα ζαλίστηκαν από τα πάνω κάτω των κωλομερίων.
Μην το πάρει: Δώστε το σε όποιον θέλετε, metobear approves.



BEST MALE VIDEO
Justin Bieber – “Boyfriend”
Frank Ocean – “Swim Good”
Drake Feat. Rihanna – “Take Care”
Chris Brown – “Turn Up the Music”
Usher – “Climax”
Ποιος πρέπει να το πάρει: O Frank, γιατί έχει όλο το πακέτο, όπως είπαμε, άσε που είναι με διαφορά το καλύτερο κομμάτι από τα υποψήφια.
Ποιος (μάλλον) θα το πάρει: Ο Bieber και η Bieber Conda του (μην ρωτήσετε τι είναι αυτό) που φαντασιώνονται τα μισά teens του κόσμου. Το 'Boyfriend' εδώ που τα λέμε δεν είναι και άσχημο, ομόρφυνε και ο Justin, έκλεισε τα 18, κούρεψε το μαλλί..
Μην το πάρει: Ο αντιπαθητικός, βλάχος, μισογύνης, ατάλαντος Chris Brown. Σοβαρά τώρα, γιατί να πάρει βραβείο ένας άνθρωπος που κακοποίησε τη γυναίκα του και τη γέμισε μελανιές? 


BEST FEMALE VIDEO
Rihanna – “We Found Love”
Katy Perry – “Part of Me”
Beyoncé – “Love on Top”
Nicki Minaj – “Starships”
Selena Gomez & The Scene – “Love You Like a Love Song”
Ποιος πρέπει να το πάρει: Η Madonna για το "Girl Gone Wild", που την πέταξαν έξω οι διαιτητές και οι παράγκες. Από 'κει και πέρα δώστε το σε καμιά Rihanna να μην λέει ότι τσάμπα ξερνούσε σερπαντίνες.
Ποιος (μάλλον) θα το πάρει: Η Rihanna και το instagram. Μπορεί και η Selena Gomez επειδή είναι η Gomez, αλλιώς το video είναι λίγο Κολέτσα σε teen έκδοση.
Μην το πάρει: Η Katy Perry γιατί το Part Of Me είναι απαράδεκτο. Βασικά, θα μπορούσες να το πεις και uber, με την έννοια ότι η Perry χωρίζει και κατατάσσεται στα στρατά, ενώ οι δικές μας άντε να σπάσουν κανα ποτήρι στον Κιάμο και να ανοίξουν δυο τόνους το ξανθό.

BEST POP VIDEO
One Direction – “What Makes You Beautiful”
fun. Feat. Janelle Monae – “We Are Young”
Rihanna – “We Found Love”
Justin Bieber – “Boyfriend”
Maroon 5 Feat. Wiz Khalifa – “Payphone”
Ποιος πρέπει να το πάρει: To "Payphone" γιατί είναι ένα μέτριο τραγούδι από ένα κακό συγκρότημα με αντιπαθητικό frontman και γαμάτο video, άρα βραβεύουμε το video.
Ποιος (μάλλον) θα το πάρει: Οι One Direction ή η λεσβία ο Bieber λόγω fanbase. 
Μην το πάρει: Οι Οne Direction, oι 4Play της Αμερικής.


BEST ROCK VIDEO
Coldplay – “Paradise”
The Black Keys – “Lonely Boy”
Linkin Park – “BURN IT DOWN”
Jack White – “Sixteen Saltines”
Imagine Dragons – “It’s Time”
Ποιος πρέπει να το πάρει: O Jack White. Το "Sixteen Saltines" δείχνει τον Jack όμηρο μιας συμμορίας από badass παιδάκια, σκέτη απόλαυση και αδικία αν το χάσει.
Ποιος (μάλλον) θα το πάρει: Οι Coldplay, στην πιο αναμενόμενη και εύκολη νίκη τους μάλλον, με τα ελεφαντάκια και τα χρώματα του Para - Papara - Paradise.
Μην το πάρει: Οι Linkin Park, θα 'πρεπε να έχουν αποσυρθεί από το 2005, αλλά συνεχίζουν να βγάζουν κομμάτια με τίτλους σε Caps Lock, σαν να τα 'χει γράψει η Χρύσα Ρώπα.


BEST ELECTRONIC/DANCE VIDEO
Duck Sauce – “Big Bad Wolf”
Calvin Harris – “Feel So Close”
Skrillex – “First of the Year (Equinox)”
Martin Solveig – “The Night Out”
Avicii – “Le7els”
Ποιος πρέπει να το πάρει:  O Avicii, αν και το "Le7els" μπορώ να το ακούω μόνο στο mute, το βίντεο είναι πρωτότυπο και έχει ωραία χορογραφία (hint hint).
Ποιος (μάλλον) θα το πάρει: Η σφουγγαρίστρα ο Skrillex. Αυτός ο τύπος ήταν πολύ γουάου και αλτέρνατιβ και ψαγμένος, τώρα απορώ γιατί κατάντησε έτσι, σαν κακή εργασία σε ΙΕΚ κομμωτικής.
Μην το πάρει: Δεν ξέρω, δεν έχω enemies εδώ. Και γενικά τα dance videos έχουν μια ποιότητα, από παλιά, ακόμα και το video της σφουγγαρίστρας είναι καλό, το ψήφισα πριν δω το "Le7els", μετά μπήκα και ξαναψήφισα.

BEST VIDEO WITH A MESSAGE
Demi Lovato – “Skyscraper”
Rise Against – “Ballad of Hollis Brown”
Kelly Clarkson – “Dark Side”
Gym Class Heroes – “The Fighter”
K’Naan Feat. Nelly Furtado – “Is Anybody Out There?”
Lil Wayne – “How to Love”
Ποιος πρέπει να το πάρει: Κανείς και να καταργηθεί η κατηγορία. Σοβαρά τώρα? Video with a message? Η Kelly Clarkson υποψήφια, πώς να φτάσετε τα 100 'κιλά σε 3 εβδομάδες? Η πιο αξιοπρεπής επιλογή πιστεύω θα ήταν οι Rise Against πάντως, αν πρέπει να το πάρει κάποιος ας το πάρουν αυτοί.
Ποιος (μάλλον) θα το πάρει: Δεν ξέρω, δεν με νοιάζει. Ίσως η Furtado αν ήταν υποψήφια 6 χρόνια πριν, με το "Maneater". Αυτό ναι, είχε message.
Μην το πάρει: H Lovato. Όχι ότι την ξέρω αλλά οι κακές γλώσσες λένε ότι έχει τσακωθεί με την Britney στο set του X - Factor και LEAVE BRITNEY ALONE φορ φακς σέηκ.

Yo yo yo one four eight three to the three to the six to the nine, representing the abq, Jay is back BI-A-TCH! Δηλαδή πάντα εδώ είμανε άλλα βαριόμανε να γράψω αλλά τώρα μου πάσαρε ο Gee τις τεχνικές κατηγορίες των VMA γιατί λέει τα ξέρω καλύτερα αυτά. Έγινα και ειδικός τρομάρα μου! Να σου πω την μαύρη αλήθεια αγαπητέ αναγνώστη, τα μισά από τα βίντεα αυτά ούτε που τα χα ξαναματαδεί, αλλά ως σωστός επαγγελματίας έκατσε και τα είδα όλα, αμέ, μέχρι και Coldplay άντεξα για σένα!

BEST ART DIRECTION
Katy Perry – “Wide Awake”
Drake Feat. Rihanna – “Take Care”
Lana Del Rey – “Born to Die”
Regina Spektor – “All the Rowboats”
Of Monsters & Men – “Little Talks”

Ποιος πρέπει να το πάρει: Είτε το team της Spektor, είτε αυτό των Of Monsters & Men. Όχι μόνο επειδή είναι τα πιο ψαγμένα βίντεο, αλλά και επειδή είναι οι πιο όμορφες δουλειές.
Ποιος (μάλλον) θα το πάρει: Λογικά το team της Perry για το ψευτοφανταζί τάχα Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων "Wide Awake". Δεν αποκλείεται και το team του "Born to Die", αν και το πιο εντυπωσιακό σκηνικό (αυτό του παλατιού) το πήραν έτοιμο.
Μην το πάρει: To "Take Care". Προς θεού δηλαδή, όλη η υποψηφιότητα για ένα βίσωνα;


BEST CHOREOGRAPHY
Chris Brown – “Turn Up the Music”
Rihanna – “Where Have You Been”
Beyoncé – “Countdown”
Avicii – “Le7els”
Jennifer Lopez Feat. Pitbull – “Dance Again”

Ποιος πρέπει να το πάρει: H Beyonce για την πιο classy χορογραφία της πεντάδας. Ή έστω ο Έλληνας Παπαχατζόπουλος για την κεφάτη δουλειά του στο "Le7els".
Ποιος (μάλλον) θα το πάρει: Η Beyonce. Ή o Flii για το "Turn Up the Music" του Chris Brown
Μην το πάρει: Οι χοροί της κατσίκας των "Turn Up the Music" και "Where Have You Been". 


BEST CINEMATOGRAPHY
M.I.A. – “Bad Girls”
Adele – “Someone Like You”
Drake Feat. Rihanna – “Take Care”
Coldplay Feat. Rihanna – “Princess of China”
Lana Del Rey – “Born to Die”

Ποιος πρέπει να το πάρει: O Chemetoff για το "Bad Girls" γιατί είχε την πιο απαιτητική δουλειά απ' όλους τους συνυποψήφιους του και έκανε θαύματα!
Ποιος (μάλλον) θα το πάρει: O Chemetoff αν και λογικά όχι για το "Bad Girls" αλλά για το "Born to Die" (το Λανάκι btw πως και έμεινε εκτός απ' όλες τις μεγάλες κατηγορίες;). Μεγάλες πιθανότητες δίνω και στον Kasper Tuxen για τις εκπληκτικές εναλλαγές του φωτισμού στο "Take Care". 
Μην το πάρει: Ξέρεις τα αισθήματά μου για τους Coldplay (α, δεν τα ξέρεις; τους σιχαίνομαι). Φτου κακά λοιπόν!


BEST DIRECTION
M.I.A. – “Bad Girls”
Duck Sauce – “Big Bad Wolf”
Coldplay Feat. Rihanna – “Princess of China”
Frank Ocean – “Swim Good”
The Throne – “Otis”
Ποιος πρέπει να το πάρει: Δεν θέλω να φανώ προκατειλημμένος αλλά "Bad Girls" ασυζητητί. Άψογη δουλειά σε κάθε επίπεδο. Αν είναι να το πάρει κάποιος άλλος, ας είναι ο Keith Schofield γιατί το "Big Bad Wolf" είναι διαστροφικά ευφυές. 
Ποιος (μάλλον) θα το πάρει: O Gavras για το "Bad Girls", εκτός και αν το δώσουν στον Spike Jonze για το "Otis" παρότι η σύγκριση των δύο βίντεο είναι εκ φύσεως αστεία.
Μην το πάρει: Το "Princess of China" τι κάνει εδώ πέρα;


BEST EDITING
Beyoncé – “Countdown”
A$AP Rocky – “Goldie”
Gotye – “Somebody That I Used to Know”
The Throne – “Paris”
Kanye West Feat. Pusha T, Big Sean and 2 Chainz – “Mercy”
Ποιος πρέπει να το πάρει: Ο μοντέρ του Mercy. Τα σέβη μου.
Ποιος (μάλλον) θα το πάρει: Η μάχη θαρρώ θα παιχτεί ανάμεσα στους δύο Kanye και στον Gotye. Btw, μεγάλη η χάρη του A$AP Rocky που έφτασε μέχρι εδώ.
Μην το πάρει: Μωρέ ας το πάρει όποιος να ναι, και οι πέντε είναι πολύ καλές δουλειές, δεν θα τα βάψουμε και μαύρα!


BEST VISUAL EFFECTS
Katy Perry – “Wide Awake”
Rihanna – “Where Have You Been”
David Guetta Feat. Nicki Minaj – “Turn Me On”
Linkin Park – “BURN IT DOWN”
Skrillex - "First of the Year (Equinox)"

Ποιος πρέπει να το πάρει: Το team του "Turn Me On" απλά και ξάστερα.
Ποιος (μάλλον) θα το πάρει: Το ίδιο. Σχεδόν δεν έχει ανταγωνισμό.
Μην το πάρει: To τέρμα φίλερ "Where Have You Been". Κουράστηκαν πολύ να της πολλαπλασιάσουν τα χέρια.

Πότε είναι η τελετή; 6 Σεπτεμβρίου. Θα χω ξεκινήσει και εξεταστική, δεν θα τη δω, αλλά ο Gee που είναι ολίγον τι αργόσχολος δεν παίζει να την χάσει την live αναμετάδοση, θα ενημερωθείς από αυτόν για τους νικητές με ανάλογο άρθρο. Μέχρι τότε απήλαυσε τις μεγάλες αγάπες του metobear που (fingers crossed) θα σηκώσουν τουλάχιστον από ένα βραβείο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου