28.4.12

The Summer Festival Guide 2012

Ζηλεύουμε και δεν το κρύβουμε. Οι μουσικόφιλοι ανά τον κόσμο πέρασαν τα 2 προηγούμενα Σαββατοκύριακα συντονισμένοι στο live stream του Coachella, ή κολλημένοι στο YouTube όπου βίντεο με ολόκληρα set των καλλιτεχνών έκαναν την εμφάνισή τους. Και επειδή το L.A. μας πέφτει λίγο μακριά για να πεταχτούμε να φεστιβαλιάσουμε, πρέπει να σκεφτούμε τις εναλλακτικές, λίγο πιο οικονομικά, λίγο πιο κοντά και αναλόγου βεληνεκούς. Ξεθάψτε τις βερμούδες σας, βάλτε καρό πουκάμισα και χιψτεριάρικα γυαλιά και πάμε μια βόλτα στα 10 + 1 πιο hyped φεστιβάλ της Ευρώπης για το φετινό καλοκαίρι. 




Pukkelpop 




Πού? Hasselt, Βέλγιο
Πότε? 16, 17, 18 Aυγούστου
Ποιοι? Bjork, The Stone Roses, Mark Lanegan, Feist, Lykke Li, Nero, Foo Fighters, The Black Keys, Miike Snow, Jamie Woon, Major Lazer, Joy Orbinson, Modeselektor, Digitalism, Hot Chip, tUnE- yArDs, The Horrors και πολύς κόσμος της indie και ηλεκτρονικής σκηνής μοιρασμένος σε 8 stages.
Πόσο? €155 για τις 3 μέρες, μαζί με camping και μεταφορικά από τις Βρυξέλλες ή οπουδήποτε εντός Βελγίου.
Γιατί? Γιατί είναι από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης, χωρίς να έχει το χάος του Primavera. Bολεύει το πακέτο με τα εισιτήρια και τα μεταφορικά, είναι στο κέντρο της ηπείρου και μπορείς να το συνδυάσεις με ένα δεύτερο προορισμό κάπου κοντά (hello Amsterdam! π.χ.) και απορώ γιατί δεν άρχισες ακόμα να μαζεύεις τα 155 ευρώπουλα.
Site: http://www.pukkelpop.be/





Isle of Wight
Πού? Seaclose Park, UK
Πότε? 21, 22, 23, 24 Ιουνίου
Ποιοι? Bruce Springsteen, Elbow, Pearl Jam, Tom Petty & The Heartbreakers, Noel Gallagher, Crystal Castles, Noah & The Whale, Jessie J, Band Of Skulls, Best Coast, Kelis, Lana Del Rey, The Charlatans, The Pierces, Magnetic Man και την Πέμπτη "Camper's Night" με Primal Scream και Stranglers. Όχι άσχημα.
Πόσο? 190 λίρες (δηλαδή γύρω στα 230). Αγγλία μου θες, τι περιμένεις?
Γιατί? Λόγω ιστορίας. Το φεστιβάλ κρατάει από το 1968 και τη χρυσή εποχή της ροκ, όταν μάζευε τον Dylan, τους The Who και τον Hendrix. Το line up είναι πολύ καλό και έχει κάτι για όλους αν και οι headliners δεν είναι του γούστου μου (σκέψου ότι κάποια στιγμή εμφανίζονται και οι The Darkness, δηλαδή what the fuck?). Βάλε και το ότι είναι πολύ ακριβό, εγώ δεν θα πήγαινα, εκτός αν μου χάριζαν εισιτήρια φεστιβαλικά και αεροπορικά και με κέρναγαν και ένα ποτό στο Saloon (ναι, έχει και κάτι τέτοια).
Site: http://www.isleofwightfestival.com/




Exit Festival


Πού? Novi Sad, Σερβία
Πότε? 12, 13, 14, 15 Ιουλίου
Ποιοι? Duran Duran, New Order, Guns 'n Roses, Gossip, Avicii, Azari & III, Erykah Badu, Plan B, Miss Kittin, Hercules And Love Affair, και μέτρια πράγματα μέχρι στιγμής.
Πόσο? 155 περίπου για εισιτήριο με 9 μέρες κάμπινγκ. Να πλαντάζεις 9 μέρες στον ήλιο της Σερβίας, δηλαδή. Παίζουν και αιτήσεις για εθελοντές πάντως, αν τα 155 δεν σου βρίσκονται.
Γιατί? Για κανένα λόγο. Μόνο εθελοντικά αν θες, ή αν είσαι μεγάλος fan των ονομάτων, τα οποία κάποια στιγμή μπορεί να περάσουν και από Ελλάδα, οπότε τσάμπα το ταξίδι. Άσε που μάλλον θα υπάρξει ανταπόκριση από αυτό το blog που διαβάζεις, οπότε κράτα τα λεφτά σου για κάτι πιο αξιόλογο όπως το επόμενο.
Site: http://www.exitfest.org/en




Melt! Festival


Πού? Ferropolis, Γερμανία
Πότε? 13, 14, 15 Ιουλίου
Ποιοι? Benga, Bloc Party, Ellen Allien, Gossip, Justice, Lana Del Rey, M83, Nero, Gaslamp Killer, Niki & The Dove, Plan B, SebastiAn, Twin Shadow, The Rapture, Yeasayer, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το line-up.
Πόσο? 110 με κάμπινγκ και πάρκινγκ.
Γιατί? Γιατί είναι φτηνό και καλό. Η Ferropolis είναι από τα πιο εντυπωσιακά festival sites της Ευρώπης, ένα μουσείο με βιομηχανικά μηχανήματα κοντά στο Dessau. Το Melt! κάθε χρόνο φέρνει την αφρόκρεμα της ηλεκτρονικής μουσικής, καταλήγοντας σε ένα εντυπωσιακότατο line up, χωρίς να επικρατεί το χάος του Primavera ή του Pukkelpop όσον αφορά τα stages και τον κόσμο. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Site: http://www.meltfestival.de/





Pinkpop


Πού? Landgraaf, Βέλγιο
Πότε? 26, 27, 28 Μαΐου
Ποιοι? The Cure, Anouk, The Ting Tings, Linkin Park, Soundgarden, Mastodon, Keane, Bruce Springsteen, Mumford & Sons, The Specials, Blood Red Shoes και άλλοι.
Πόσο? 160, έχει και ημερήσια όμως με 80 ευρώ.
Γιατί? Κι εδώ δεν βρίσκω καλό λόγο να ξενιτευτείς στο Βέλγιο για το Pinkpop, εκτός αν είσαι φαν των ονομάτων. Αν σε βολεύουν οι ημερομηνίες, προτίμησε Primavera, αν θες Βέλγιο, πήγαινε Pukkelpop, πάντα δηλαδή θα έχεις μια εναλλακτική καλύτερη από το Pinkpop.
Site: http://www.pinkpop.nl/2012/



San Miguel Primavera Sound


Πού? Βαρκελώνη, Ισπανία
Πότε? 30, 31 Mαΐου και 1, 2, 3 Ιουνίου.
Ποιοι? Όλοι. A$AP Rocky, Aeroplane, Atlas Sound, Franz Ferdinand, M83, Marianne Faithfull, Sleigh Bells, Liturgy, SBTRKT, Beach House, Black Lips, Bjork, The Men, Justice, Purity Ring,The Weeknd, Chromatics,The xx, και πολλοί πολλοί άλλοι.
Πόσο? 190 το full πακέτο και είχε και VIP αν είχες προνοήσει νωρίτερα.
Γιατί? Γιατί είναι το Primavera. Πρέπει να πας μια φορά τουλάχιστον, δεν γίνεται. Το συνδυάζεις και με τη Βαρκελώνη, η οποία είναι πανέμορφη το καλοκαίρι και bingo. Μην ακούτε για αχανή τοποθεσία και τεράστιες αποστάσεις μεταξύ των stages, παντού παίζουν τέτοια. Το μόνο κακό πέρυσι ήταν αυτό το δυσλειτουργικό σύστημα στο μπαρ όπου έπρεπε να παραγγείλεις online τα ποτά σου ή κάτι άλλο δυσνόητο που δεν έχω καταλάβει καλά.
Site: http://www.primaverasound.com/




Optimus Primavera Sound


Πού? Πόρτο, Πορτογαλία
Πότε? 7, 8, 9, 10 Ιουνίου
Ποιοί? Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο μαζεμένα. Suede, The Rapture, Yann Tiersen, The Flaming Lips, Beach House, M83, Chairlift, Tennis, Bjork, Death Grips, The xx, Veronica Falls, The Weeknd, πάνω κάτω αυτοί που είναι και στο San Miguel Primavera, με κάποιες απουσίες.
Πόσο? 99 το full festival ticket, 35 για την Πέμπτη και 55 για Παρασκευή, Σάββατο.
Γιατί? Για τα πάντα. Για την τιμή, για το Πόρτο, για τα ονόματα, το μικρό αδερφάκι του Primavera φαίνεται πολλά υποσχόμενο και αξίζει να του κάνεις την τιμή. To Parque da Cidade είναι εντός πόλης, οπότε θα γλιτώσεις το camping και όλα τα κακά παρελκόμενα (ζέστη, βρώμα, χημικές τουαλέτες) και ενδείκνυται για αρχάριους στο festivalizing. Αν δεν είχα δουλειές εκείνη την περίοδο, θα τα είχα κλείσει ήδη τα εισιτήρια.
Site: http://www.primaverasound.com/





Sónar



Πού? Βαρκελώνη, Ισπανία
Πότε? 14, 15, 16 Ιουνίου
Ποιοι? New Order, The Roots, Amon Tobin, Die Antwoord, deadmau5, Hot Chip, James Murphy, Lana Del Rey, James Blake, Nicolas Jaar, Metronomy, Simian Mobile Disco, Austra, Kode9, xxxy, κτλ. 
Πόσο? Στα 155 πάει η ταρίφα για το Sonar και για όποιον θέλει μόνο τις 2 μέρες η τιμή πέφτει στα 100.
Γιατί? Γιατί γουστάρεις ηλεκτρονική και θες να πας Βαρκελώνη, αλλά σου τη δίνει το Primavera. Ή έχεις κάποια έχθρα με το Primavera από παλιά, τότε που ήθελες να πας αλλά δεν έβρισκες χρόνο/ λεφτά/ παρέα. Απ' ότι κατάλαβες, εγώ θα προτιμούσα Primavera, τόσο στην Βαρκελώνη, όσο και στο Πόρτο, αν θες οπωσδήποτε να κατευθυνθείς προς την Ιβηρική χερσόνησο. Το ίδιο φεστιβάλ έχει sister venues στο Sao Paolo, στο Tokyo και στο Cape Town, απλά να ξέρεις, μήπως προτιμάς πιο εξωτικούς προορισμούς.
Site: http://www.sonar.es/es/2012/



Festival International de Benicassim




Πού? Benicassim, Ισπανία
Πότε? 12, 13, 14, 15 Ιουλίου
Ποιοι? Florence & The Machine, The Stone Roses, Bob Dylan, New Order, At The Drive - In, Bat For Lashes, Katy B, Buzzcocks, Crystal Castles, Noel Gallagher, Dizzee Rascal, The Vaccines και διάφορα διεθνή και ισπανικά σχήματα.
Πόσο? 165 το τετραήμερο, το λες και φαρμακείο, δεδομένου ότι την τελευταία μέρα μπορείς σχεδόν να την παραλείψεις.
Γιατί? Μη δίνεις σημασία στο όνομα που θυμίζει επαρχιακό φεστιβάλ με τοπικές μπάντες. Πρώτα απ' όλα πρέπει να πας λόγω τοποθεσίας. Το Benicassim είναι μια ώρα από την κούκλα Valencia και βρέχεται από θάλασσα, δηλαδή ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι. Τα live συνήθως ξεκινάνε 5 το απόγευμα, οπότε το πρωινό σου είναι ελεύθερο για βουτιές στη θάλασσα του Benicassim, το οποίο είναι δίπλα στον χώρο του φεστιβάλ, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να αποφύγεις το camping αν είσαι κυριλέ τύπος ή τις πανάκριβες φεστιβαλικές καντίνες αν είσαι λίγο πιο σφιχτοχέρης.
Site: http://fiberfib.com/





Rock am Ring/ Rock im Park


Πού? Και τα 2 κάπου κοντά στη Νυρεμβέργη, Γερμανία
Πότε? 1, 2, 3 Ιουνίου
Ποιοι? Metallica, M.I.A, Die Toten Hosen, Linkin Park, Gossip, Marilyn Manson, Kasabian, Soundgarden, Skrillex, Crystal Castles, Azealia Banks, A$AP Rocky, The Offspring, πολλά ονόματα με τα περισσότερα από τα οποία μπορείς να κάνεις headbanging ανελέητο.
Πόσο? Όσο και να 'ναι, είναι sold out, οπότε κάτσε και λιγουρέψου το line up.
Γιατί? Είπαμε, είναι sold out. Αν είσαι από αυτούς που ερωτεύονται αυτά που δεν μπορούν να έχουν, όλο και κάτι θα κυκλοφορεί στη μαύρη αγορά, οπότε κάνε τα κουμάντα σου.
Site: http://www.rock-am-ring.com/




Way Out West


Πού? Goteborg, Σουηδία
Πότε? 9, 10, 11 Αυγούστου
Ποιοι? Blur, Bon Iver, Feist, The Black Keys, Frank Ocean, Miike Snow, Feist, Mazzy Star, Thurston Moore, Hot Chip, First Aid Kit, A$AP Rocky, St. Vincent, Korralreven
Πόσο? 1.895 SEK, τα οποία σε ευρώ είναι κάπου στα 212.
Γιατί? Για εσένα που δεν θες αποπνικτική ζέστη, που σου αρέσουν οι Bon Iver, που μένεις φίλος με τις/ τους πρώην σου και δεν σε έχει πιάσει η κρίση, δεδομένου ότι είναι ταυτόχρονα και το δεύτερο πιο ακριβό φεστιβάλ μετά το Isle of Wight και ο πιο ακριβός προορισμός.
Site: http://www.wayoutwest.se/



2 σχόλια:

  1. Rock am Ring/ Rock im Park!
    Αν και sold out, με λίγη τύχη ακόμη κι από Ελλάδα, βρέθηκαν εισητήρια για την συναυλία αλλά και φθηνά αεροπορικά εισητήρια
    για να ταξιδέψουμε! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μια χαρά. σε θέλουμε ανταποκριτή, να ξες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή