18.1.12

The one with the 2012 albums

"Αυτά τα posts όλος ο κόσμος τα έκανε πριν ένα μήνα" θα πείτε και θα έχετε άδικο. Διότι σε ένα μήνα πολλά αλλάζουν στη μουσική βιομηχανία. Πριν ένα μήνα δεν είχαμε ακούσει το νέο single των Sleigh Bells, ούτε ξέραμε ότι η next best bimbo Lana del Rey θα κατακρεουργούσε τα κομμάτια της στο SNL, σε μια εμφάνιση-καταστροφή, που όλοι την παρομοιάζουν με το αποτυχημένο playback της Ashlee Simpson. H τύπισσα από τους Best Coast δεν είχε αποκαλύψει ότι ο ήχος του νέου τους album θυμίζει Mazzy Star, o Α$ΑP Rocky δεν θα είχε κυκλοφορήσει αυτό το (παραδόξως γαμηστερό) νέο κομμάτι, που πιθανόν να καταλήξει στο album του, ούτε είχαμε ακούσει το νέο δίσκο των Big Pink. Ορίστε λοιπόν, οι πιο πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες του 2012:




The Big Pink- Future This
Φρέσκο φρέσκο το "Future This". Το Pitchfork του χάρισε ένα ωραιότατο 5,2 με το οποίο θα συμφωνήσω. Άλλωστε, ποτέ δεν μου άρεσαν. To opener "Stay Gold" είναι από τις καλύτερες στιγμές του δίσκου, ένα μεγαλειώδες ξεκίνημα, η συνέχεια είναι όμως απογοητευτική. Το "Hit The Ground (Superman)" δεν σώζεται από το sample της Laurie Anderson, το "Lose Your Mind" ακούγεται απελπιστικά παρωχημένο και τις πιο φρέσκες ιδέες καταλήγει να τις έχει το bonus track, "England". Και αυτό είναι πρόβλημα, προφανέστατα.




The Big Pink - England




Gonjasufi - MU.ZZ.LE
H χρονιά των comebacks φέτος, αυτό είναι. Ο τρελο - Gonjasufi επιστρέφει με το δεύτερο album του, ΜU.ZZ.LE., με παραγωγό τον ίδιο και ηχογραφημένο στο σπίτι του στην έρημο Mojave. Αυτή τη φορά χωρίς τη βοήθεια των Gaslamp Killer και Flying Lotus, οι πρώτοι ακροατές του πονήματος το χαρακτήρισαν δύσκολο και διαφορετικό, χαρακτηριστικά ως "κάτι που θα έπρεπε να είχε κυκλοφορήσει πριν από το "A Sufi And A Killer"". 23 Ιανουαρίου θα ακούσουμε και μόνοι μας.



Gonjasufi - Feedin' Birds




Porcelain Raft - Strange Weekend
Πρώτος δίσκος για τον Porcelain Raft, αν και μας είχε ήδη προετοιμάσει το έδαφος με το "Gone Blind" EP μέσα στο 2011. Πλέον έχει κανονικό συμβόλαιο, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να ηχογραφεί τα κομμάτια του σε ένα υπόγειο στο Brooklyn, μένοντας πιστός στην DIY φιλοσοφία του. Ο Ιταλός Mauro Remiddi βάζει κιθάρες, λούπες, samples και pitched φωνητικά στα κομμάτια του, φτιάχνοντας έναν ήχο που ξεχωρίζει από τη lo fi/ dream pop μάζα. To "Strange Weekend" υκλοφορεί επίσημα στις 24 Ιανουαρίου, αλλά μπορείτε να το streamάρετε εδώ: 









Lana Del Rey - Born To Die 
30 Ιανουαρίου είναι η επίσημη κυκλοφορία του άλμπουμ της Λάνα. Πρακτικά είναι η δεύτερη δισκογραφική της απόπειρα, αλλά λέω να μην πιάσουμε το άπατο "Lizzy Grant aka Lana Del Rey", ούτε χείλη δεν είχε βάλει τότε. Βέβαια, οι fans της (όσους έχει δηλαδή) δεν θα εντυπωσιαστούν ιδιαίτερα, καθώς τα περισσότερα κομμάτια κυκλοφορούν online σε μορφή demo ή συμπεριλαμβάνονταν και στο προηγούμενο άλμπουμ, το άπατο που λέγαμε. Πολλά ποντάρονται εδώ, μετά την καταστροφική live εμφάνισή της στο Saturday Night Live, αλλά η τεράστια επιτυχία των πρώτων singles και το hype γύρω από το όνομά της δίνουν τους καλύτερους οιωνούς για εμπορική επιτυχία.



Lana Del Rey - Off To The Races




Mark Lanegan Band - Blues Funeral Τον τύπο δεν τον ήξερα πριν ακούσω το "The Gravedigger's Song", που μου κίνησε την περιέργεια πιο πολύ λόγω ονόματος. Απ' ότι ανακάλυψα ο Lanegan έχει συνεργαστεί με τους Queens Of The Stone Age (οι οποίοι βρίσκονται επίσης στο studio, περισσότερες λεπτομέρειες όμως δεν υπάρχουν) και με τους Them Crooked Vultures, ενώ το "Bubblegum" του 2004 απέσπασε εκθειαστικές κριτικές. 7 Φεβρουαρίου κυκλοφορεί το "Blues Funeral" και ήδη το φαντάζομαι σαν κράμα των Tom Waits (είναι ίδιοι στη φάτσα) και Trent Reznor, με λίγη ποιητική διάθεση αλα Bukowski.




Mark Lanegan Band - The Gravedigger's Song




Tennis - Young & Old
Στο γνώριμο '60s pop του ντεμπούτου τους, θα κυμαίνεται το δεύτερο άλμπουμ των Tennis, με ημερομηνία κυκλοφορίας τις 14 του Φλεβάρη. Το "Origins", πρώτο single, δεν έκανε καμία έκπληξη, ούτε είχε κάποιο δείγμα στροφής στον ήχο του ζευγαριού. Ελπίζω ο δίσκος να μην είναι ένα δεύτερο "Cape Dory".









Sleigh Bells - Reign Of Terror Πυρετωδώς ετοιμάζουν οι Sleigh Bells το follow up του, εκθειασμένου από τους κριτικούς, "Treats". "Reign Of Terror" θα λέγεται και η ημερομηνία κυκλοφορίας του οριστικοποιήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου. Το "Born To Lose" βγήκε στην επιφάνεια λίγο πριν τα Χριστούγεννα και, ως μέρος του promotion, το ντουέτο από το Brooklyn έφτιαξε ένα teaserάκι που μας υπόσχεται λίγο πιο hardcore καταστάσεις από το "Treats". Ξεσκονίστε τα Ray-Ban και τα κολλεγιακά σας jackets, λοιπόν.


Sleigh Bells - Comeback Kid



Perfume Genius - Put Your Back N 2 It
Ο Perfume Genius είναι αγόρι που δουλεύει σκληρά. Το follow up στο "Learning" του 2010 κυκλοφορεί 21 Φεβρουαρίου και θα λέγεται "Put Your Back N 2 It". To ενδιαφέρον με το δίσκο είναι ότι είναι πολύ gay themed. Πορνεία, sex, αυτοκτονικά γράμματα, όλα σε gay περιτύλιγμα, είναι τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται ο Mike Hadreas, όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου. Γίνεται πιο out and proud? Βασικά, ναι. Στο video για το "Hood" συμμετέχει ο αρκουδοπορνοστάρ Arpad Miklos, ο οποίος φέρεται στο αγόρι μας από το Seattle μόνο με τρυφερότητα. Μπορεί να ξεπερνά τα όρια του camp, αλλά το κομμάτι είναι πανέμορφο και το video αξίζει, σίγουρα, μια ματιά.







Ladyhawke - Anxiety
Τη θυμάστε τη Ladyhawke? Αυτή την ασχημούλα που το 2008 τραγουδούσε "my heart is yearning but Paris is burning"? Λοιπόν, αυτή η ασχημούλα άργησε λίγο, αλλά 19 Μαρτίου βγάζει δίσκο, με τίτλο "Anxiety". Έχει και αυτή teaserάκι, αμέ!







Rusko - Songs
Eντάξει, ο Rusko μπορεί τυπικά να ανήκει στη "δύσκολη" dubstep, αλλά οι συνεργασίες του με την Μ.Ι.Α και την Britney του άνοιξαν την πόρτα από τα αλώνια στα σαλόνια, με την κυκλοφορία του μετριότατου O.M.G!, δύο χρόνια πριν. 27 Μαρτίου έρχεται το νέο άλμπουμ του και πρώτο single το "Somebody to Love" (καμία σχέση ούτε με Queen, ούτε με Nelly Furtado). Ε, δεν το λες και κομματάρα, αλλά το video προσπαθεί να σώσει λίγο την κατάσταση.







Madonna - MDNA 
Ήδη έχουμε πει για το επερχόμενο single της βασίλισσας, με τη συμμετοχή της M.I.A (στη φωτογραφία βλέπετε τα ζουζούνια στο studio) και της Nicki Minaj. Από τότε δεν άλλαξαν πολλά. Παραγωγοί του δίσκου παραμένουν οι William Orbit και Martin Solveig (τον σιχαίνομαι) και το video για το "Gimme All Your Luvin'" (μόνο γελοία η λέξη "Luvin") το σκηνοθέτησαν οι Megaforce, υπεύθυνοι για το "Pursuit Of Hapiness" του Kid Cudi. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι ο δίσκος της θα λέγεται "MDNA", λογικά από τα αρχικά του ονόματός της, αν και εγώ κάνω άλλους συνειρμούς (απλά αντικαταστήστε το Ν με ένα Μ). Επίσημη ημερομηνία δεν υπάρχει, αλλά η ίδια δήλωσε ότι "It's soon. It depends how quickly people hack in to my server and leak it. Can people wait? It's terrible." 



Madonna - Masterpiece




The Knife - TBA
6 ολόκληρα χρόνια έπρεπε να περιμένουμε για νέο δίσκο από τους Σουηδούς. Στο μεταξύ, έκαναν μιούζικαλ, η Karin Dreijer Andersson συγκεντρώθηκε στο solo project της, τη Fever Ray, αλλά από τον περασμένο Απρίλιο μας υποσχέθηκαν νέο υλικό μέσα στο 2012. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν υπάρχουν. Παρ' όλα αυτά, η αγαπητή Karin συνέβαλλε στο φιλανθρωπικό album του Kazu Makino, "We Are Works In Progress", με το κομμάτι "No Face", γραμμένο για ένα θεατρικό του Ingmar Bergman, όπου για 5 λεπτά λέει μόνο 'ooh ooh'. Για το δίσκο δεν λέει κουβέντα όμως.



Karin Dreijer Andersson - No Face




Friends - TBA
H Samantha Urbani και η Leslie Hann είναι οι frontwomen του συγκροτήματος από το Brooklyn που ξεπετάχτηκε out of the blue το φθινόπωρο του 2011 με το "Friend Crush", ένα απλό, χαρούμενο pop κομματάκι, για τις φιλίες που καταλήγουν σε έρωτες. Μπορεί η θεματολογία να είναι τετριμμένη, αλλά ο παιχνιδιάρικος bubblefunk pop ήχος τους τράβηξε την προσοχή των blogs, του ΝΜΕ και της έτερης βασίλισσας της pop, του Elton John (κλεμμένο αυτό, να τα λέμε). Το "I'm His Girl" τους έβαλε στο Sound Of 2012 και στο μάτι του Pitchfork, έτσι λοιπόν περιμένουμε το άλμπουμ τους κάπου στα μέσα της χρονιάς.



Azealia Banks - TBA
Η πρώην Miss Bank$ μετά τα samples των Ladytron και τα guest vocals στους Major Lazer απέκτησε indie hype με τα house - rap κομμάτια της, τύπου "212". 3η θέση στο Sound of 2012 του BBC, συνεργασία με τον Paul Epworth στο άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη, παραγωγό της Florence και τον Kanye West να την θέλει στο label του, G.O.O.D Music. Όχι και άσχημα για την εικοσάχρονη.



Azealia Banks & Machine Drum - NEEDSUMLUV (SXLND)




Santigold - Master Of My Make-Believe
Όταν την πρωτοακούσαμε, συστηνόταν Santogold. Μετά άλλαξε όνομα, έκανε guest σε διάφορους καλλιτέχνες, έβγαλε και κάτι σκόρπια δικά της κομμάτια και, επιτέλους, ανακοίνωσε ότι το νέο της album έρχεται το 2012, 4 χρόνια μετά το ντεμπούτο της. Θα λέγεται Master Of My Make-Believe, και καλά γιατί "αναφέρεται στο πώς δημιουργείς τη δικιά σου πραγματικότητα και ζεις μέσα σ'αυτή". Άλλη Lady Gaga μας βρήκε. Ελπίζω μόνο να κινείται στο κλίμα της περσινής συνεργασίας της με την Karen O.









The xx - TBA 
Σίγουρα θα έχετε ακούσει το demo του "Open Eyes", πρώτο δείγμα από το δεύτερο άλμπουμ των xx. Με τα χαρακτηριστικά υπνωτικά φωνητικά της Romy Madley Croft πάνω σε μια μελαγχολική ηλεκτρική κιθάρα, δεν είναι κάτι διαφορετικό από όσα έχουμε ακούσει από τους xx, σίγουρα όμως είναι πολύ όμορφο. Ημερομηνία δεν υπάρχει ακόμα, αλλά υπάρχει αυτό το blog, όπου το τρίο ανεβάζει φωτογραφίες και κομμάτια από τα οποία εμπνέονται για τη δημιουργία του δίσκου.










Janelle Monae - TBA
Η μαυρούλα ανακοίνωσε ότι πρέπει να περιμένουμε όχι ένα, αλλά δύο δίσκους της μέσα στο 2012. Αυτές τις μεγαλόπνοες δηλώσεις πολύ τις φοβάμαι, να ξέρετε.































Purity Ring - TBA 
Το ντουέτο τάραξε τα νερά της μπλογκόσφαιρας με τα singles που κυκλοφόρησε τη χρονιά που μας πέρασε. Πρώτα το "Lofticries" και στη συνέχεια το "Belispeak" είναι δύο future pop/ electro αριστουργήματα, που θυμίζουν έντονα The Knife. Μπορεί να είναι νωρίς για να βρίσκουμε ομοιότητες. Άλλωστε τα παιδιά είναι απασχολημένα με το support στους Neon Indian και την ετοιμασία του ντεμπούτου τους, "Soulja Boy" που θα κυκλοφορήσει στα μέσα της χρονιάς.







Cat Power - TBA 
Ναι, και η Chan Marshall δήλωσε ότι ετοιμάζει δίσκο και, μάλιστα, σκοπεύει να παίζει όλα τα όργανα μόνη της. Κανείς άλλος για μεγαλόπνοες δηλώσεις?








Best Coast - TBA 
Η Bethany Cosentino επιστράτευσε τον Jon Brion για το δεύτερο άλμπουμ της μπάντας. Αυτός επιμελήθηκε όλο το album, το οποίο η ίδια η Bethany περιγράφει ως πιο "ώριμο" (βρε τι πρωτότυπο!), "απλό" και με περισσότερα αργά κομμάτια όπου αναδεικνύεται η φωνή της. Περισσότερα για το δίσκο στη συνέντευξη που παραχώρησε στο blog μας στο Pitchfork, όπου και μιλάει για κάποια νέα τους κομμάτια. Επίσημη ημερομηνία δεν υπάρχει, αλλά, φαντάζομαι, θα το ακούσουμε γύρω στο καλοκαιράκι. Ναι, και συνέκρινε τον εαυτό της με τη Stevie Nicks στο twitter. Άσε μας κουκλίτσα μου!

2 σχόλια:

  1. (αυτες οι μικρες αθωες κακιες σε καθε σχολιασμο μου αρεσουν -ειδικα αν προκειται για τη lana)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχα, θενκς! αυτή η Λάνα απογοήτευση μας βγήκε, όχι τιποτ' άλλο είμαι και ιφαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή