16.1.12

And the Golden Globe goes to...



Σε κλίμα σαρκαστικό και υπερφορτωμένο από διαφημίσεις και σαμπάνια έλαβε χώρα η 69η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, των βραβείων του Hollywood Foreign Press Association. Τα πιο προβλέψιμα βραβεία στην ιστορία του σύγχρονου σινεμά έκαναν φέτος την έκπληξη σε αρκετές κατηγορίες αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το πόσο ρευστό είναι το σκηνικό των βραβεύσεων φέτος και πόσο πιο δύσκολο είναι από άλλες χρονιές να προβλέψεις σωστά τους νικητές των φετινών βραβείων (για να εξιλεωθώ για λάθος προβλέψεις το λέω αυτό). Αφού λοιπόν το NBC μας έκανε το πουτανάκι του (όπως πολύ κομψά έθεσε κάποιος στο twitter) πυρπολώντας μας με τις διαφημίσεις των αδερφών Kardhasian κάθε 5 λεπτά και η σύνδεση του ίντερνετ αποφάσισε να μου κάνει τι δύσκολη κάνοντας με να σιχτιρίζω βραδιάτικα, αναλυτικά παρακάτω τα βραβεία όπως προβλήθηκαν χθες βράδυ (ή για να είμαι και πιο ακριβής, σήμερα πολύ νωρίς το πρωί):

Καλύτερη Β' Αντρική Ερμηνεία





Christopher Plummer - Beginners


Όπως αναμενόταν ο γκέι μπαμπάς του Beginners μετά τη νίκη του στα Critics Choice Awards κέρδισε και τη Χρυσή Σφαίρα και τώρα μένει μόνο το SAG για να πειστούν (όσοι δεν έχουν πειστεί ήδη) ότι θα είναι και ο οσκαρικός νικητής. Εύγε!

Καλύτερη Μουσική Επένδυση


The Artist - Ludovic Bource


Κάπως έτσι ξεκίνησε το μικρό σαρωματάκι του The Artist, με τον συμπαθέστατο Bource να ζορίζεται με τα αγγλικά και να σηκώνει μια δίκαιη Σφαίρα για ένα σκορ που συνόδευε ιδανικά το βουβό δημιούργημα του Hazanavicius. Και ας γκρινιάζουν πολλοί για την ήττα του Girl with the Dragon Tattoo, το πήρε πέρυσι ο Reznor.


Καλύτερο Τραγούδι


W.E. - Madonna, Julie Frost, Jimmy Harry

Ποιος δεν το περίμενε; Αν υπάρχει κάτι που να λατρεύουν οι Σφαίρες αυτό είναι να γλύφουν τους κώλους των μεγάλων σταρ και ποια μεγαλύτερη από τη Madonna (και ας μην έχει μάθει ακόμα να ντύνεται και να χτενίζεται). Απόλαυσε το τώρα, γιατί στα Όσκαρ δεν θα βρεις χαΐρι κούκλα!

Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία - Κωμωδία ή Μιούζικαλ



Michelle Williams - My Week With Marilyn

"for the most hilarious comedy of the year" όπως είπε και ο κατά τ' άλλα αντιπαθητικός Seth Rogen. Γλυκύτατη και ζουζούνα, δεν έδωσε ούτε αυτή αξιόλογο λόγο και έτσι η βραδιά συνεχίστηκε προβλέψιμα και βαρετά μέχρι που...


Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων



The Adventures of Tin Tin: The Secret of the Unicorn

... ντάξει, δεν ήταν δα και η έκπληξη του αιώνα αλλά το Rango ήταν πολύ μεγάλο φαβορί σε αυτή την κατηγορία. Απ' ότι φαίνεται δεν μπόρεσαν να αφήσουν τον Spielberg εντελώς αβράβευτο!

Καλύτερο Σενάριο

Midnight in Paris - Woody Allen

Αν και το "Desendants" έφτασε πολύ κοντά στο να του φάει το βραβείο μέσα από τα χέρια, τελικά ο Woody επικράτησε και έλαμψε δια της απουσίας του. "Come and get it Woody" που είπε και η Nicole Kidman, το αξίζεις!

Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία



A Separation (Iran)

H Μαντονάρα αποφάσισε να την πει λίγο και αυτή στον Gervais και αφού τον προκάλεσε να ρθει να την ξεπαρθενέψει επειδή έχει καιρό να φιλήσει... γυναίκα (στην tv), ανακοίνωσε πως τελικά η κατά τ' άλλα καρακαλόνα Angelina Jolie δεν κατάφερε (ευτυχώς) να κερδίσει το βραβείο Ξενόγλωσσης Ταινίας για την πρώτη της σκηνοθετική απόπειρα. Το βραβείο πήγε, όπως ήταν λογικό, στο "A Separation" που έχει σχεδόν στην τσέπη το Όσκαρ (αν και ο Almodovar το άξιζε ένα τσικ περισσότερο). Αγνώριστος ο Moadi χωρίς μούσια btw.

Καλύτερη Β' Γυναικεία Ερμηνεία



Octavia Spencer - The Help

Αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις υπήρχαν μέχρι τώρα, ώρα λοιπόν για κάτι κλισέ. Βουρ για τα Όσκαρ λοιπόν η Spencer που μέσα σε λιγότερο από 5 μέρες απέσπασε δύο βραβεία για την ερμηνεία της  ως τσαούσα υπηρέτρια στο "The Help" (με το πρώτο να είναι το αντίστοιχο Critics Choice Award). Άμα δεν έκλαιγε θα νομίζαμε ότι είχε γίνει κάτι λάθος.

Καλύτερη Σκηνοθεσία



Martin Scorsece - Hugo

Το σήκωσε ξανά ο Martin και μπράβο στις Σφαίρες που δεν ακολούθησαν την συμβατική οδό της βράβευσης του The Artist και σε αυτή την κατηγορία αλλά αντ' αυτού δώσανε το βραβείο σε αυτόν που (άμα πιστέψουμε τους κριτικούς του εξωτερικού) πραγματικά το αξίζει. Θα καταφέρει όμως να επαναλάβει τη νίκη του και στα Όσκαρ; Άμα σκεφτεί κανείς ότι του πήρε 30 χρόνια για να κερδίσει το πρώτο του ίσως να μην σταθεί το ίδιο τυχερός.

Καλύτερη Αντρική Ερμηνεία - Κωμωδία ή Μιούζικαλ



Jean Dujardin - The Artist

Εύκολη αλλά πανάξια νίκη για τον γοητευτικό Γάλλο που στην αρχή της καριέρας του άκουγε τον κόσμο να σνομπάρει τις έντονες εκφράσεις του προσώπου του, το βασικό εργαλείο που τον βοήθησε να κερδίσει αυτό το βραβείο. Η επανάληξη μιας τέτοιας νίκης στα Όσκαρ πάντως είναι αρκετά δύσκολη καθώς εκεί δεν υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία για την Κωμωδία αλλά και επειδή δεν είναι όλοι Roberto Benigni.

Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία - Δράμα



Meryl Streep - The Iron Lady

Ντάξει, έκανα λάθος, δεν το κέρδισε τελικά η Davis αν και θα μπορούσε πολύ εύκολα να πάρει με το μέρος της το πιο αλαφροΐσκιωτο Hollywood Foreign Press, το οποίο ψήφισε για ακόμα μια φορά Meryl Streep (αλήθεια δεν έχει βαρεθεί να κερδίζει βραβεία; Που τα βάζει;) η οποία δικαίωσε την επιλογή τους με μια από τις πιο ρεαλιστικές αντιδράσεις "δεν το περίμενα" που έχουμε δει ποτέ.

Καλύτερη Ταινία - Κωμωδία ή Μιούζικαλ



The Artist

Άλλη μια εύκολη νίκη για το The Artist, με τον σκυλάκο Uggie να ανεβαίνει επί σκηνής (cuteness attack) και να κλέβει την παράσταση. Πλάκα έχουν τα γαλλάκια με τα σπαστά τους αγγλικά. Ποιος να τους το λεγε όταν γύριζαν την ταινία ότι θα έφταναν μέχρι εδώ.

Καλύτερη Αντρική Ερμηνεία - Δράμα

 
 
George Clooney - The Descendants

Αμφισβητώντας όλους αυτούς που θεωρούσαν φαβορί των Pitt, ο Clooney σήκωσε την τρίτη σφαίρα της καριέρας του, δείχνοντας τον θαυμασμό του προς τον φίλο του (για να μην στεναχωριέται μωρέ το καημένο) αλλά και προς τον "μικρό" Fassbender (gaaay).

Καλύτερη Ταινία - Δράμα


The Descendants

Ακόμα μια επιβεβαίωση φαβορί, αν και προσωπικά πίστευα ότι τελικά το Hugo θα κατάφερνε να του κλέψει το βραβείο. Πάντως γεγονός είναι πως φέτος δεν υπάρχουν μεγάλοι και σαρωτικοί νικητές αφού το "Descendants" κέρδισε μόλις ένα βραβείο πέραν αυτού της Ταινίας και το "The Artist" άλλα δύο. Κόψε και μοίρασε στα δυο με άλλα λόγια, σε μια τελετή όπου σχεδόν όλοι έμειναν ευχαριστημένοι

Ricky Gervais



O διαβόητος περσινός παρουσιαστής, επέστρεψε φέτος πιο προσγειωμένος αλλά εξίσου καυστικός και αποτέλεσε για ακόμη μια χρονιά τον βασικό λόγο για να δει κανείς την τελετή των Χρυσών Σφαιρών, αποδεικνύοντας πόσο καλός κωμικός - παρουσιαστής είναι. O πραγματικός "νικητής" της βραδιάς, μακάρι να τον καλέσουν και του χρόνου! 


Προσωπικό σημείωμα για του χρόνου, να βρω σπίτι με NOVA γιατί η γαμιόλα η Forthnet σε συνδιασμό με το βαριόκωλο stream είναι ο ορισμός του mood spoiler. Άμα έχουμε τα ίδια και στα Όσκαρ, η/ο τηλεφωνητής θα λάβει το πιο σφοδρό τηλεφώνημα οργής της καριέρας του.

2 σχόλια:

  1. Έλα μωρέ καραπροβλέψιμα ήταν τα βραβεία!! Μια μικρή έκπληξη μόνο στην σκηνοθεσία!! Δεν υπήρχε περίπτωση να φυγει Spielberg-Clooney-Madonna απο εκεί με άδεια χέρια!! Πόσο χάρηκα με Meryl που το άξιζε τρελά!! Μόνη της σηκώνει όλη την ταινία!! Μπράβο και στην Michelle!!
    Μπράβο και σε σένα...πάντα δίνεις ρέστα στα αφιερώματα περι βραβείων!! :)

    Υ.Σ. φέτος έχουμε, τρομάρα μας, και τα blogoscars!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. thank youuu! nai ta blogoscars mas maranan :P Alla ntaksei, mwre dn itan sigouro poios tha parei ti! dld dn eixame anatropares alla px pit, davis, rango efugan me adeia xeria!

    ΑπάντησηΔιαγραφή