11.4.11

You can blow what's left of my right mind


Από το ντεμπούτο τους, το 2003, μέχρι σήμερα, πολλά έχουν αλλάξει για τους Kills. Η Alison Mosshart κατάφερε να γίνει γνωστή με το όνομά της, μέσα από συνεργασίες με τον Jack White, τους Last Shadow Puppets και τους Placebo, ενώ ο Hotel (κατά κόσμον Jamie Hince) έγινε ο 'έτσι' της Kate Moss, πράγμα καθόλου κακό. Στο Key Club studio του Michigan ξαναβρέθηκαν κάπου το 2009, για να ηχογραφήσουν το τέταρτο studio album τους, follow up στο πολύ επιτυχημένο Midnight Boom.
To Blood Pressures, λοιπόν, έρχεται απαλλαγμένο από τις ροχάλες του Midnight Boom ('Cheap And Cheerful'), και χωρίς φανφάρες, επιστρέφοντας σε πιο καθαρόαιμους blues rock ήχους. Στο album υπάρχουν διαμαντάκια, όπως το εθιστικό πρώτο single ('Satellite'), που φλερτάρει με την κλασική ροκ, το σ'αγαπώ-αλλά-δεν-ταιριάζουμε-άρα-πάω-για-πάρτυ, 'Nail In My Coffin', το Dead Weather wannabe, 'Pots And Pans' και το 'DNA', στο οποίο η Alison βγάζει όλη τη σεξουαλική της ενέργεια. Μέσα σε όλα αυτά, ο Jamie Hince μονοπωλεί το μικρόφωνο στο 'Wild Charms' και το μοιράζεται στο 'Βaby Says', που συνδυάζει τη μελαγχολία της μπαλάντας με ένα garage drum beat, στο πιο ενδιαφέρον, ίσως, σημείο του album.
Η αλήθεια είναι ότι όσο άκουγα το album, τόσο πιο πολύ μου άρεσε. Καμία φορά όμως δεν μπόρεσα να το ακούσω ολόκληρο, γιατί, πολύ απλά, βαρέθηκα. Τα τραγούδια είναι μεν καλογραμμένα, αλλά οι Kills δεν μας δίνουν κάτι που να μην έχουμε ξανακούσει από αυτούς, ιδιαίτερα στις πιο 'δυναμικές' στιγμές του Blood Pressures. Κάπου διάβασα ότι είναι τιμή τους που δεν επαναπαύονται στις garage blues δάφνες τους, αλλά συνεχίζουν να κάνουν καλή μουσική. Εγώ συμπληρώνω ότι θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη τιμή τους αν παρουσίαζαν κάτι λίγο διαφορετικό, καθώς τα σημεία που ξεφεύγουν από τη δοκιμασμένη συνταγή 'noise guitars - drum machine - sexy vocals' είναι τα πιο ενδιαφέροντα. Πιο χαρακτηριστικά, το σχεδόν γυμνό 'The Last Goodbye', δείχνει ότι τα τραγούδια των Kills μπορούν να σταθούν και χωρίς το δερμάτινο περιτύλιγμα με τα καρφιά. Και αυτή η αλλαγή θα ήταν πολύ πιο συναρπαστική από ένα δεύτερο Midnight Boom.

3,5 / 5


1 σχόλιο: