13.12.12

#blogovision_olaedo: best of the rest


MSMR - Candy Bar Creep Show



Azealia Banks - 1991




BONUS Πώς να αριστεύσετε στο vogueing:
Ξεκίνησε από το Harlem, έγινε mainstream στις αρχές των '90s, για να επιστρέψει στη μόδα μαζί τους. Το επαγγελματικό vogueing θέλει τρομερή ευλιγισία και fabulousness, εμείς θα πούμε για το απλό, το Μαντονίστικο, που χρειάζεται μόνο το δεύτερο.
Η κίνηση ξεκινάει ως εξής: περπατάτε μερικά βήματα με στόφα μοντέλου, το ένα πόδι μπροστά απ'το άλλο. Τεντώνετε χέρια και αστραπιαία βάζετε αριστερό στη μέση με ταυτόχρονο κούνημα του πωπουδίνου προς τα κει, ενώ λυγίζετε το άλλο και ζωγραφίζετε στον αέρα ένα χαμόγελο ή ένα απειλητικό πρόσωπο. Έτσι δείχνετε ότι είστε το κέντρο του dancefloor. Αφού έχετε το attitude του μοντέλου, ξεκινάτε να παίζετε με τα χέρια σας. Τα πόδια σας τα κινείτε απαλά, ίσα για να υποστηρίξουν τις γεωμετρικές κινήσεις που θα κάνετε. Το κεφάλι σας ψηλά, και δουλεύετε χέρια. Όταν δεν χρησιμοποιείτε και τα δύο, το άχρηστο το βάζετε στη μέση, δεν το αφήνετε να κρεμαντζαλάει. Τα πάντα θέλουν χάρη και στιλ στο vogueing. Είστε μοντέλα και ποζάρετε στη Vogue. Αργές, κοφτές κινήσεις. Βάζετε χέρια στο πιπάκι σας και ρολάρετε ώμους. Κάνετε πιρουέτα και προσγειώνεστε στο ένα γόνατο. Σταματάτε για να ποζάρετε, χέρια στους γοφούς, κεφάλι στο πλάι. Το σώμα σας το ακουμπάτε συμμετρικά, είναι όλα τετραγωνισμένα και υπολογισμένα. Σουφρώνετε λίγο χειλάκια γιατί είστε οι ντίβες του dancefloor. Τα μπλέκετε τα χέρια, τα ξεμπλέκετε, τα βάζετε στο στήθος, vogue. 

(Για περισσότερες πληροφορίες εδώ, για τη θρυλική ταινία "Paris Is Burning" εδώ, για το video - ορόσημο εδώ, για το revival εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου