12.4.11

One ring to rule them all!







Και ναι, είναι αλήθεια, το "The Hobbit" ξεκίνησε να γυρίζεται! Έπειτα από σωρεία κακοτυχιών και καθυστερήσεων (αλλαγές σκηνοθετών, φωτιά στα σκηνικά, προβλήματα υγείας του εν τέλει σκηνοθέτη Peter Jackson και άλλα τέτοια όμορφα) ξεκίνησαν τελικά τα γυρίσματα τυο prequel της επικής τριλογίας του Άρχοντα των Δακτυλιδιών. Και υπάρχουν και ντοκουμέντα! Χθες βράδυ, ο Jackson ανέβασε στην σελίδα του στο Facebook τις παραπάνω φωτογραφίες για να μας αποδείξει ότι επιτέλους το όλο πρότζεκτ κινείται. Τις φωτογραφίες συνόδεψε ένα κείμενο που μας ενημερώνει ότι το Hobbit (το οποίο παρεμπιπτόντως θα είναι χωρισμένο σε δύο μέρη - ζήλεψε φαίνεται από τον Harry Potter) θα γυριστεί με 48 κάδρα το δευτερόλεπτο αντί για 24 που συνηθίζεται τα τελευταία 90 χρόνια. Αδιάφορες τεχνικές λεπτομέριες, αλλά αυτό που δεν είναι διόλου αδιάφορο είναι το γεγονός ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην αναβίωση κινηματογραφικών στιγμών που έχουμε να ζήσουμε από τότε που έπεσε η αυλαία της Επιστροφής του Βασιλιά. Τα Χριστούγεννα του 2012 δεν είναι και τόσο μακριά, ε;



Α και τώρα που είπα 2012, πολλά μικρά νέα ανακοινώθηκαν για ορισμένες από τις πιο αναμενόμενες ταινίες για το 2012 (ναι ξέρω, δεν έχει αρχίσει καλά καλά το 2011!). Συγκεκριμένα, στο καστ του "The Dark Knight Rises" του Christopher Nolan, σίκουελ του Dark Knight που έκαψε καρδιές πριν 3 χρόνια, προστέθηκαν οι Juno Temple, Daniel Sunjata και Josh Pence. Μικρά ονόματα αν αναλογιστεί κανείς τους Anne Hathaway, Marrion Cottillard, Joseph Gordon Levitt και Tom Hardy που προηγήθηκαν! Επιπλέον, στο καστ της καινούργιας ταινίας του Ang Lee, "The Life of Pi" φαίνεται πως θα προστεθεί ο Tobey Maguire. Η ταινία θα είναι βασισμένη στο ομώνυμο best seller του Yann Martell, που είναι και ένα από τα λίγα βιβλία που έχω διαβάσει! Τέλος, ακούγονται πολύ έντονοι ψίθυροι ότι η πολυαναμενόμενη διασκευή της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς "24" στον κινηματογράφο, θα ξεκινήσει σιγά σιγά να γυρίζεται, με σκοπό την έξοδο της στην μεγάλη οθόνη κάπου μέσα στο 2012.

Πάρτε τώρα και μερικά ολοκαίνουργια τρέιλερ για ταινίες που προβλέπεται να κυκλοφορήσουν φέτος:



Ένα χρόνο μετά την προβολή του στο Sundance, τελικά το "Hesher" του πρωτοεμφανιζόμενου Spencer Susser βρήκε διανομή στην Αμερική. Τι το ιδιαίτερο έχει η εν λόγω ταινία; Joseph Gordon Levitt και Natalie Portman σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η άνοδος του πρώτου στο Χόλιγουντ και το Όσκαρ της δεύτερης είναι ίσως ο λόγος που βρήκε επιτέλους και διανομή η ταινία. Δείτε το τρέιλερ που κυκλοφόρησε χθες, αλλά μεταξύ μας, δεν λέει και πολλά...





...σε αντίθεση βέβαια με το τρέιλερ του εντελώς άγνωστου James Watkins, για την ταινία "The Woman in Black", το οποίο μπορεί να μην είναι ούτε καν ένα λεπτό, αλλά μια ανατριχίλα σε πιάνει. Πρωταγωνιστής του εν λόγω θρίλερ είναι ο Daniel - HarryPotter - Radcliffe και υποδύεται έναν δικηγόρο ο οποίος ταξιδεύει σε ένα απομονωμένο χωριό για να οργανώσει τα χαρτιά ενός πελάτη του που πέθανε, όπου και έρχεται αντιμέτωπος με το φάντασμα μιας γυναίκας που ζητάει εκδίκηση.. Μάλιστα!





Τελευταίο και καλύτερο, η επιστροφή του Lars von Trier με την ταινία "Melancholia", η οποία πέραν από ιδιαίτερο κάστ (Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland, Alexander Skarsgård, Stellan Skarsgård, John Hurt, Kirsten Dunst and Charlotte Rampling), έχει και CGI. Πάει χάλασε ο κόσμος..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου